SOPAR DE PETITS MOS



Com cada any el cap de setmana abans de marxar de vacances, ens trobem la colla d’amics, organitzem un sopar informal per passar-ho bé, explicar-nos els plans que tenim i acomiadar-nos, cada any toca a casa d’una parella.

Aquest any ens a tocat a nosaltres preparar-lo, vaig decidir-me a fer aquests petits mos  freds i algun de calent.

Com que ni ha uns quants els passaré en dos o tres posts.

Aquí va la primera tanda:

CORNETS DE PERNIL     

INGREDIENTS

Llesques fines de pernil Ibèric
Formatge mascarpone
Sal
Oli

Quan comprem el pernil, demanem que ens el tallin finet.

Preparem uns cornets o paperines petites amb paper sulfuritzat, procurant que se’ns aguantin dretes, posant a terra la part del forat per omplir-la, o bé si tenim els motlles adequats, anem embolicant-los un per un amb els talls de pernil que prèviament hem untat amb una gota d’oli d’oliva.

Posem els cornets al forn, prèviament escalfat i coure’ls uns vuit minuts a 150º C.

Quan els tinguem cuits, esperem una mica per treure’ls-hi el paper o el motlle.

Posem el formatge a la mànega pastissera i farcim-los.

També queden molt bé farcits amb boletes de meló.

Recepta del llibre d’Alex Albuskerck




PINXO TRES GUSTOS

INGREDIENTS

Anxoves
Olives farcides
Cogombres amb vinagre
Escuradents
Oli d’oliva
Pebre negre molt

Aquest sempre el preparo quan tinc anxoves de l’Escala.

Netegem les anxoves i marinem amb oli d’oliva i un polsim de pebre negre molt.

Agafem un escuradents, punxem-hi una anxova per una punta, l’oliva i tanquem amb l’altre punta de la anxova, punxem el cogombre, i ja el tenim




PETIT MOS DE SURIMI            

INGREDIENTS

2 ous durs
1 paquet de surimi
1 ceba
1 pot de Maionesa

Quan tinguem els ous bullits i freds, el tallem a trossos i els posem al got de la batedora, afegim les barretes de surimi tallades a trossets i la ceba tallada petita. Triturem fins que o tinguem a la textura que més ens agradi.

Anem barrejant-hi la maionesa (per aquesta preparació es comprada), la quantitat es una mica al nostre gust.

Quan el tinguem llest farcim unes llesquetes de pa, la resta la posem a un recipient per si algú en vol més.







PETIT MOS DE FORMATGE I ANXOVES

INGREDIENTES

Formatge de cabra
Filets d’anxova
Llesques de pa

Tallem el formatge a talls de mig centímetre i el posem sobre les llesques de pa.

A sobre posem el filet d’anxova.

Amb aquest cas he posat anxoves de La Escala que tenia macerades amb oli d’oliva




PETIT MOS DE RUL·LO DE SALMÓ

INGREDIENTS

Salmó fumat
1 llauna tonyina amb oli
Tomàquets deshidratats
Olives farcides
Cogombres petits amb vinagre
Maionesa
Oli d’oliva    

Posarem a rehidratar els tomàquets amb oli d’oliva, alls laminats i pebre en gra.

El salmó fumat l’amanirem amb una mica d’oli.

Tallarem les olives i cogombres molt petits i els barrejarem amb la tonyina que tindrem escorreguda del seu oli, hi esmicolada, així com els tomàquets que ja tindrem rehidratats i tallats petits. Tot el conjunt el barregem amb la maionesa.

Posarem un tall de salmó, una cullerada del trinxat anterior, enrotllem i posem damunt d’una llesqueta de pa.

Comentaris

  1. Un menú delicioso!! he tomado nota de los rulos de salmón, ingrediente imprescindible en casa, nos gusta a todos.
    Besos

    ResponElimina
  2. Realment un sopar de luxe!! Amb tots aquests pintxos a mi em faries ben feliç!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. jo soc feliç amb aquets sopars... però no controles el que menjes !!!

    Petonets.
    Per cert he fet la teva llaminera i un luxe !!! gràcies

    ResponElimina
  4. Una idea magnífica per compartir amb amics, i les receptes molt bones, espero les següents...un petó

    ResponElimina
  5. aquests tipus de sopars són els millors! els amics són molt importants i els hem de cuidar. Segur que van quedar encantats!!! petonets

    ResponElimina
  6. Ostres quina pinta que fa tot,teniu molta imaginació,els aniré copiant,i algun dia els faré,moltes felicitats

    ResponElimina
  7. M'encanten els sopars de cosetes per picar. Nosaltres també en fem, de tant en tant.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Ostres m'encanten els teus pintxos i tapes que prepares. Hi tens la mà trencada amb la presentació! Ara mateix envejo els teus amics, jo també vull que em preparin aquestes delicatessen! ;) Petons guapa

    ResponElimina
  9. Una cenita de categoria!Me gustan todos....yo comeria siempre tapas.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Amb tantes tapetes m'han vingut ganes de preparar-me'n una per a berenar. Tenen una pinta boníssima, de segur que els amics estaran encantats. Besets.

    ResponElimina
  11. Els menús de pica-pica m'encanten, et permeten tastar moltes coses en un sol àpat.
    Porten més feina, però al final val la pena, oi?

    ResponElimina
  12. Apa, apa, com ens cuidem!!!! i si és el preludi de les vacances, encara es troba tot més bo!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Ondia!!! doncs l'any que bé vull ser de la teva colla!!!jajajaja
    Petonets

    ResponElimina
  14. MARE MEVA, QUE BO TOT I QUINA FEINADA PERQUE AIXÒ ÉS USPER ENTRETINGUT

    FELIÇITATS!!

    ResponElimina
  15. unos picapica geniales y con amigos mas ideal para pasar una buena velada
    una abraçada

    ResponElimina
  16. Aquests petits mos atrauen moltíssim a la vista i es mengen en un tres i no res...però preparar-los és na feinada!, has tingut molt bon gust, com sempre!

    ResponElimina
  17. Uns aperitius molt bons e ideals quan ni ha molta gent a taula.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Una pregunta tonta...El proper estiu no puc venir jo aquestes trobades ??? jajajaj

    El de pernil i el de salmó crec que a casa no deixarien ni rastre.

    Un menú molt refrescant i bo.
    Petons

    ResponElimina
  19. Crismas
    Deseo que te gusten
    Besos

    Elsfogonsdelabordeta
    Ja veig que ets de les meves
    Petons

    Isabel
    Jo també, però com no els fem cada dia es millor no pensar jejeje
    M’alegra que la llaminera t’hagi agradat
    Petons

    ResponElimina
  20. Mª Jose – Dit i Fet
    Son ideals per un sopar informal
    Petons

    Judith
    Els amics de tota la vida els hem de cuidar o molt.
    Petons

    Rosa
    Copia-te’ls i si algun dia els fas ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  21. GEMMA
    Son una bona solució per parlar i riure sense esta pendent del que menges
    Petons

    Acabatdefer
    Moltes gracies.
    El que passa que a tots plegats ens encanta menjar de petits mos, doncs quan amb toca a mi bé mi tinc que lluirrrr.
    Petons

    Mesilda
    Doncs ja en dues, pero la bascula no permet la disbauxa jejeje
    Petons

    ResponElimina
  22. Asela Masià
    Als meus amics i a nosaltres també ens encanta’n
    Petons

    Gemma
    Porten més feina, pero quan tels menges no et recordes de la feina.
    Molts Petons

    Dolça
    Esperant les vacances, els amics, i els petits mos, no te preu!!!!
    Molts Petons

    ResponElimina
  23. Lidia
    Et dic el mateix que a la Gemma, Porten més feina, però quan tels menges no et recordes de la feina.
    Petons

    Miquel
    Tens raó, una vetllada genial, bons amics i petits mos Ummmm
    Una abraçada

    Mercè
    Quan t’ho passes bé, la feina es el de menys
    Petons

    ResponElimina
  24. Visc a la cuina
    Toooooooooots per tu jejeje
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    La avantatja es que els pots tenir tots preparats i pots estar tota l’estona a taula
    Petons

    Neus
    Una pregunta tonta, nooooooo, però t’avorriries jejeje
    No en va cada ni rastre de cap.
    Petons

    ResponElimina
  25. Sión, els mossos molt bé :)
    El slide sembla que s'ha constipat una mica i diu que està buit :(

    ResponElimina
  26. Coin Sión, si ho arribo a saber, t'haguesis trovat amb dos convidats més,jajaja, tot es veu fantástic.
    Muxutxo bat

    ResponElimina
  27. Todo me ha encantado.... TODO!!....que buena inspiracion me has dado para cuando tenga visitas....no he tenido tiempo con el cambio de casa y otras cambios que me ha dado la vida....pero empezare pronto de nuevo........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  28. Aquest post és molt perillós! que bo! M'encisa sopar de tapes i "pintxos", i aquests teus tenen un aspecte fabulós. Imagine que el sopar fou un èxit, i amb tots a taula alhora,no? ;)
    Besets

    ResponElimina
  29. sion, amb mi per a un d'aquests sopars hi podries comptar sempre! apa que no vau començar bé les vacances....

    ResponElimina
  30. De luxe Sion!! M'han agradat tots, riquíiiisims. Els sopars així de tapes i pinxos, estan bonisims.
    Petonets.

    ResponElimina
  31. Aquests són el tipus de sopars que més m' agraden!

    ResponElimina
  32. Starbase
    En aquest moment deuria estar esternudant jejeje
    Una abraçada

    Rosa
    A la propera sereu benvinguts jejeje
    Petons

    Foodtravelandwine
    Me alegra haberte inspirado para una comida que tengas visitas
    Besos

    ResponElimina
  33. Queti B
    Ja veig que no soc jo sola la que l’encanten els petits mos
    Tots a la taula es una delícia, no saps per quin començar
    Molts petons

    Manel
    La propera ho tindre en compte, jejeje
    Una abraçada

    Joana
    Moltes gracies, es un sopar per anar picant
    Petons

    ANNAFS
    Ja veig que som molts els que ens agraden aquest tipus de sopars
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars