dijous, 8 de setembre de 2011

LLAMINERA DE PORC ADOBADA


INGREDIENTS

Una llaminera de porc
1/4 k. sal grossa
150g. sucre moreno

Per l’adob

4 cullerades de pebre vermell dolç
½ cullerada de pebre vermell picant
Orenga en pols
Barreja de pebres acabades de moldre

Netegem molt bé la llaminera deixant una mica del seu greix.

Barregem la sal i el sucre. A la safata on la posarem a macerar, fem una capa de la barreja, posem la llaminera a sobre i cobrim amb la resta, procurant que ens quedi completament coberta.

Reservem a la nevera durant unes 36 hores. Durant aquest temps l’aigua de la carn, desfarà una mica el sucre, fent com si fos un xarop.

Passat el temps, traiem la llaminera i netegem bé amb aigua i l’assequem.

En un bol preparem l’adob, barregem molt bé tots els ingredients. Arrebossem la llaminera per tots els costats, fent una mica de pressió perquè s’adhereixen molt bé a la carn. Emboliquem amb paper de cuina, fent una mica de pressió i a sobre amb un drap de fil.

Deixem a la nevera, passats quatre dies ja es pot menjar, si ens agrada més sec, el deixem més dies.

Recepta de la Menorcana adaptada al meu gust.




Podem servir amb unes llesques de pa torrat, i per sobre una mica de tomàquet amanit.

23 comentaris:

  1. M'agrada la idea, la posaré en pràctica aviat!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Em sembla una molt bona idea..!!.

    A la primera lectura m'he liat, ja que la paraula "arrebossar", la entenia com passar per la paella... però a la segona lectura ja ho he entés.

    Salut!.

    ResponElimina
  3. Boníssim! Justament ara que s'acaba el llom que ens han portat els pares del poble a Extremadura! Hem de començar a mirar de fer-lo nosaltres mateixos :)

    ResponElimina
  4. Ja l'estic fen !!! tinc un filet de porc a la nevera ...

    gràcies i petonets

    ResponElimina
  5. No m'he atrevit mai fer l'adob a casa, tot i que no sembla difícil... Deu ser semblant (salvant les distàncies, és clar) al pernil d'ànec que ja teniu publicat, oi?

    ResponElimina
  6. ostres aquesta recepta és idela per Memòries d'una cuinera! jajajajaja. Jo tampoc n'he fet mai! petonets

    ResponElimina
  7. Quina bona idea, li passo la recepta en Joan perquè ho faci, avui he vist que tenim llaminera per dinar.Petons

    ResponElimina
  8. Boníssima, jo també la prepraro d'aquesta manera, molt bona!!!

    ResponElimina
  9. Hola!De nuevo en marcha por vuestras cocinas....Seguro que este lomo esta buenisimo,nunca me he atrevido con el adobo y parece facil,tomo nota por si me decido.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Genial!!! M'agrada molt... i aquests pintxos que t'has marcat al final han de ser la bomba!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. M'agrada molt l'idea d'adobar el porc.
    Si no t'importa, me copiaré la recepta.
    Es una bona solució per menjars freds.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Les receptes com aquesta m'encanten, ho provaré i t'ho explicaré!

    ResponElimina
  13. A casa ens agrada molt i de cara al Nadal es perfecte.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Oh!!! Sion!! Quina gran recepta!! Aquesta la penso provar de fer... ha de ser deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  15. GEMMA
    Espero que t’agradi
    Petons

    Ricard Sampere
    Es una forma de tindre un “embotit” sec per acompanyar molts plats o com aperitiu
    Una abraçada

    Starbase
    No te res que veure amb una bona canya de llom d’Extremadura, però també surt molt més barat i es molt bo
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Isabel
    Ja em diràs que?.
    Molts petons

    Gemma
    Si el procés no és gaire diferent, però aquest porta l’adob que l’altre no, però es molt fàcil de fer
    Petons

    Judith
    Quan toqueu aquest tema la tornaré a passar, a Memòries d’una cuinera
    Petons

    ResponElimina
  17. Eva Flores
    Moltes gracies
    Petons

    Angels
    Segur que li quedarà boníssima
    Molts petons

    La cuina de l’estany
    A nosaltres es agrada molt
    Petons

    ResponElimina
  18. Mesilda
    Hola, ven tornada.
    Es molt fàcil i de ven segur que si proves repeteixes
    Besos

    Elsfogonsdelabordeta
    Els pinxos acompanyats amb tomàquet, queden molt bons, ni han dos que a més a més porten una mica de ceba.
    Petonets

    Isabel
    Jo també la vaig copiar, és la sort de la cuina que si veus un plat que t’agrada el pots copiar i adaptar-lo al teu gust
    Un petonas

    ResponElimina
  19. Visc a la cuina
    Ja amb diràs com a anat
    Petonets

    Miquel
    Cocina marchando
    Petons

    La Cocinera de Betulo
    Pots preparar uns aperitius fàcils i barats.
    Un peto

    ResponElimina
  20. ANNAFS
    La llaminera així adobada queda la mar de bona
    Molts petons

    Mercé
    Moltes gracies, segur que t’encantarà
    Un petonas

    ResponElimina