LLAMINERA DE PORC ADOBADA
INGREDIENTS
Una llaminera de porc
1/4 k. sal grossa150g. sucre moreno
Per l’adob
4 cullerades de pebre vermell dolç
½ cullerada de pebre vermell picant
Orenga en pols
Barreja de pebres acabades de moldre
Netegem molt bé la llaminera deixant una mica del seu greix.
Barregem la sal i el sucre. A la safata on la posarem a macerar, fem una capa de la barreja, posem la llaminera a sobre i cobrim amb la resta, procurant que ens quedi completament coberta.
Reservem a la nevera durant unes 36 hores. Durant aquest temps l’aigua de la carn, desfarà una mica el sucre, fent com si fos un xarop.
Passat el temps, traiem la llaminera i netegem bé amb aigua i l’assequem.
En un bol preparem l’adob, barregem molt bé tots els ingredients. Arrebossem la llaminera per tots els costats, fent una mica de pressió perquè s’adhereixen molt bé a la carn. Emboliquem amb paper de cuina, fent una mica de pressió i a sobre amb un drap de fil.
Deixem a la nevera, passats quatre dies ja es pot menjar, si ens agrada més sec, el deixem més dies.
Recepta de la Menorcana adaptada al meu gust.
Podem servir amb unes llesques de pa torrat, i per sobre una mica de tomàquet amanit.
M'agrada la idea, la posaré en pràctica aviat!
ResponEliminaPetonets
Em sembla una molt bona idea..!!.
ResponEliminaA la primera lectura m'he liat, ja que la paraula "arrebossar", la entenia com passar per la paella... però a la segona lectura ja ho he entés.
Salut!.
Boníssim! Justament ara que s'acaba el llom que ens han portat els pares del poble a Extremadura! Hem de començar a mirar de fer-lo nosaltres mateixos :)
ResponEliminaJa l'estic fen !!! tinc un filet de porc a la nevera ...
ResponEliminagràcies i petonets
No m'he atrevit mai fer l'adob a casa, tot i que no sembla difícil... Deu ser semblant (salvant les distàncies, és clar) al pernil d'ànec que ja teniu publicat, oi?
ResponEliminaostres aquesta recepta és idela per Memòries d'una cuinera! jajajajaja. Jo tampoc n'he fet mai! petonets
ResponEliminaquina cosa més bona!!!
ResponEliminaQuina bona idea, li passo la recepta en Joan perquè ho faci, avui he vist que tenim llaminera per dinar.Petons
ResponEliminaBoníssima, jo també la prepraro d'aquesta manera, molt bona!!!
ResponEliminaHola!De nuevo en marcha por vuestras cocinas....Seguro que este lomo esta buenisimo,nunca me he atrevido con el adobo y parece facil,tomo nota por si me decido.
ResponEliminaBesets.
Genial!!! M'agrada molt... i aquests pintxos que t'has marcat al final han de ser la bomba!
ResponEliminaPetonets
Sandra
M'agrada molt l'idea d'adobar el porc.
ResponEliminaSi no t'importa, me copiaré la recepta.
Es una bona solució per menjars freds.
Petonets
Les receptes com aquesta m'encanten, ho provaré i t'ho explicaré!
ResponEliminaoido cocina, bona bona
ResponEliminaA casa ens agrada molt i de cara al Nadal es perfecte.
ResponEliminaPetons.
Quina adob tan bo, m' encanta!
ResponEliminaOh!!! Sion!! Quina gran recepta!! Aquesta la penso provar de fer... ha de ser deliciós!
ResponEliminaPetons!
GEMMA
ResponEliminaEspero que t’agradi
Petons
Ricard Sampere
Es una forma de tindre un “embotit” sec per acompanyar molts plats o com aperitiu
Una abraçada
Starbase
No te res que veure amb una bona canya de llom d’Extremadura, però també surt molt més barat i es molt bo
Una abraçada
Isabel
ResponEliminaJa em diràs que?.
Molts petons
Gemma
Si el procés no és gaire diferent, però aquest porta l’adob que l’altre no, però es molt fàcil de fer
Petons
Judith
Quan toqueu aquest tema la tornaré a passar, a Memòries d’una cuinera
Petons
Eva Flores
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Angels
Segur que li quedarà boníssima
Molts petons
La cuina de l’estany
A nosaltres es agrada molt
Petons
Mesilda
ResponEliminaHola, ven tornada.
Es molt fàcil i de ven segur que si proves repeteixes
Besos
Elsfogonsdelabordeta
Els pinxos acompanyats amb tomàquet, queden molt bons, ni han dos que a més a més porten una mica de ceba.
Petonets
Isabel
Jo també la vaig copiar, és la sort de la cuina que si veus un plat que t’agrada el pots copiar i adaptar-lo al teu gust
Un petonas
Visc a la cuina
ResponEliminaJa amb diràs com a anat
Petonets
Miquel
Cocina marchando
Petons
La Cocinera de Betulo
Pots preparar uns aperitius fàcils i barats.
Un peto
ANNAFS
ResponEliminaLa llaminera així adobada queda la mar de bona
Molts petons
Mercé
Moltes gracies, segur que t’encantarà
Un petonas