dimecres, 11 de gener de 2012

ENTRANTS DEL DINAR D´ANY NOU



SNACKS DE PASTA INFLADA

INGREDIENTS

Pasta variada (la que més ens agradi)
Aigua
Sal
Oli

Bullim la pasta com tinguem costum de fer-ho, però deixant-la bullir el doble de temps, però que ens quedi sencera. L’escorrem i la passem per sota l’aigua freda, deixem escorre molt bé.

Encenem el forn a 80º C, posem paper sulfuritzat a una safata, hi escampem la pasta procurant que no és toquin entre elles. L’enfornem fins aconseguir que gairebé tingui el mateix aspecte de quan era crua. Per estar al punt va tardar unes quatre hores.

A un casso posem oli, quan estigui ben calent, sense que arribi a fumejar, ajudant-nos d’un colador de malla fina, fregirem petites quantitats de pasta, que posarem dins del colador doncs ens serà més fàcil, ja que en uns segons la tenim cuita i no correm el perill de que es cremi, la posem sobre paper de cuina per retirar-li l’oli sobrant.

La podem condimentar amb el que més ens agradi, curri, pebre vermell dolç o picant, sal i pebre negre.

Un cop la pasta assecada al forn, la podem guardar en pots hermètics i en tenim per uns mesos. 

Aquesta es una altre de les tapes que ens va ensenyar el Xesco Bueno al taller de cuina Sabores




SANDVITX DE POMA I FOIE MICUIT

INGREDIENTS

Una placa de pasta de full
Sucre
Canyella en pols
80 g de foie micuit
½ kg pomes
Almívar TXT (20 g de sucre + 20 g d’aigua)
Una branca de vainilla

Preparem una compota amb la poma, la tallem a trossets ben petits, afegim la vainilla i l’almívar TXT, la posem a un casso i la portem al foc fins que sigui ben tova. La deixem refredar una mica.

Estirem la placa de pasta de full , la pintem amb aigua, espolsem amb el sucre i la canyella, la dobleguem portant la meitat sobre l’altre meitat, tornem a estirar-la una mica i l’espolsem amb sucre i canyella aquest cop amb menys quantitat, punxem amb una forquilla tota la superfície i la tallem en porcions de 5 x 4 cm.

A una safata pel forn amb paper sulfuritzat anirem posant les porcions que courem a 220º C fins que la tinguem cuita i cruixent.

Tallem per la meitat cada porció i l’omplim amb una mica del foie micuit i la poma encara una mica tèbia.

Aquesta es una altre de les tapes que ens va ensenyar el Xesco Bueno al taller de cuina Sabores






       
SORPRESA – SORPRESA       

INGREDIENTS

Per la sorpresa de formatge:                                                                         
100g formatge manxego tendre

100g formatge semisec                  
200 ml. crema de llet                                                                       
4-5 fulls de gelatina neutra.                                                             

Per el fals micuit de llonganissa:   

100g. llonganissa o fuet                                                                   
2 rovells d'ou.
2 gotes concentrat de carn Bovril                                                                                       

Per les ametlles caramel·litzades: 
Sucre.                                                                                               
Ametlles (tantes com motlles omplerts)

Per l'oli d'ametlles:
30 g de ametlles picades.                                                                                        
Oli d'oliva.                                                                           

Per preparar els motlles de formatge, posem a un recipient amb aigua ben freda, els fulls de gelatina i els deixem rehidratar, reservem.

Ratllem el formatge i reservem. A un casso posem la crema de llet i l’escalfem, afegim el formatge que tenim ratllat, anem remenant-lo fins que ens quedi ben desfet. Quan  comenci a bullir afegim la gelatina i baixem el foc, remenem molt bé, ens hem d’assegurar que està tot molt ben barrejat. Omplim els motlles que tindrem preparats i els portem a la nevera.

Per preparar el fals mi cuit, trossegem la llonganissa o fuet a trossets ben petits, muntem els dos rovells d'ou i els afegim, barrejant-ho molt bé , ho posarem en un motlle i portem al forn durant uns cinc minuts, que tindrem escalfat a 180º.

Passat aquest temps retirem del forn, ens desfarem de l'oli sobrant i ho triturem amb la batedora, afegim el concentrat de carn Bovril, (o el que fem servir a casa). Reservem.

Per caramel·litzar les ametlles, en un casso posem sucre a foc mitjà, quan veiem que és  líquid i amb color caramel ja el tindrem al punt, punxem les ametlles amb escuradents i les passem pel caramel, esperem un moment i les posem sobre paper sulfuritzat.

Piquem molt fines un grapat de ametlles, retirem la meitat que farem servir per espolvorejar al final, i l'altre meitat la barrejarem amb oli d'oliva verge i remenem bé, reservem.

Un cop el formatge estigui quallat i fred reservant-lo dins del motlle, li farem un forat al per centre i amb l'ajuda d'un ganivet i una cullereta, retirem amb cura la part central.

Omplirem aquest forat amb el fals mi cuit, quan el tinguem farcit, escalfarem el formatge que hem retirat i el tornem a posar per tapar el forat i segellar bé, deixem refredar i ja podrem muntar el plat.

Posem una mica d'oli d'ametlles en el plat, a sobre la sorpresa, una cullerada més d'oli per sobre la sorpresa, posem les ametlles caramel·litzades al capdamunt i espolsarem amb la pols d'ametlla per acabar.

Aquesta recepta es del Bloc Petita Cuina, adaptada al meu gust.




COPA BLANC I NEGRE AMB CRUIXENT

INGREDIENTS

1 patata grossa
75 g formatge del nostre gust
Oli d’oliva
1 polsim d’agar-agar
100 g trompetes de la mort
Una mica de greix de pernil ibèric
Aigua
Sal
Uns brots de germinats

Farem bullir la patata fins que la tinguem llesta per poder fer-ne puré, quan el tinguem fet l’espolsarem amb una mica d’agar-agar i una mica de sal, posarem cinquanta grams de formatge, que tindrem ratllat ben fi i un rajolí d’oli d’oliva, remenem molt bé perquè quedin tots els ingredients ben incorporats. Reservem a la nevera.

Mentrestant anirem preparant el brou de pernil, a una olleta posarem aigua i quan comenci a bullir, afegim el greix de pernil, deixem que bulli durant uns vint minuts, o bé fins que tinguem un brou ben gustós.

Netegem les trompetes de la mort, i les saltegem amb una mica d’oli d’oliva, salpebrem, unes voltes i llestes.

En reservem alguna per decorar i la resta les passem al got de la batedora, però sense l’oli que ens ha quedat, afegim un colleró del brou de pernil, triturem i reservem

A una safata pel forn posem paper sulfuritzat, a sobre hi fem unes muntanyetes amb el formatge que tenim reservat, introduïm al forn que tindrem a 120º C fins que el tinguem cruixent.

Per servir, posem a una copa fins a la meitat del puré de patata, a sobre una capa de crema de trompetes, a sobre els germinats, la rosta de formatge i les trompetes senceres que tenim reservades.

Aquesta recepta es d’Internet que la vaig veure l’any passat, però no recordo el lloc exacte.

21 comentaris:

  1. Quin munt de platets i tapetes!! La majoria dignes d'auténtics professionals... uff!! De totes formes, m'apunto el 'Sorpresa-sorpresa' i sobretot, las carmelets de pasta... hmmm!!

    Quina gana a aquestes hores!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Ostres Sión, jo encara estic amb l'àpat de Nadal,jaja.
    Pero aviat arribara el d'Any Nou...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. El snack de pasta inflada no la había visto, debe ser rico.

    Un saludo

    ResponElimina
  4. Aquest pica pica de pasta em té captivada, i crec que queda genial amb els llacets que ho has fet tu!! Això sí, el meu preferit és el sorpresa... Els plats sorpresa sempre són els que més èxit tenen!! :D Devien quedar contentíssims, els teus convidats ;)

    Un petonet!!

    ResponElimina
  5. Todas las tapas son fantasticas,ni en los mejores restauranes.... la pasta inflada es muy original.
    Besets.

    ResponElimina
  6. quina sort poder anar a aquets tallers...

    ResponElimina
  7. A cual mejor!! que bons! uns maravellesos entrants per un menjar especial!! me'ls enduc!! petons

    ResponElimina
  8. el Xesco ha estado presente en estas Navidades en muchos de nosotros,fantasticas tus versiones y las otras tambien,una muy buena seleccion has hecho

    ResponElimina
  9. Espectacular! Quina passada d'entrants, tots originals i diferents... però quina feinada, no?
    Segur que va ser un dinar que passarà a la història ;)

    ResponElimina
  10. una entrada que valx5!!Com diu la Gemma, segur que serà un dinar per a recordar!!! la pasta inflada ja em va cridar molt l'atenció quan la vaig veure en altres blocs, l'haurem de provar, és ben original!

    ResponElimina
  11. Tot un espectacle! M´apunto la recepta de la pasta...encara que els foie amb la pasta de full tampoc desmereix...

    ResponElimina
  12. Mare meva, Sion... quina feinada!!!
    Però no n'hi ha cap ni un que no sigui temptador i t'agafin ganes de clavar-li queixalada!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Sión, cada día et superas, aquets entrants són de nivell superior.
    Muxuak

    ResponElimina
  14. Quina manera més bona de començar l'any, te d'anar be per força :-)

    Petons

    ResponElimina
  15. Cocina de emergencia
    Una tria ben feta, encara que les altres també estan molt bones jejeje
    Petons

    GEMMA
    Un cop fetes i menjades, ja les passarem
    Petons

    Mari @ Mari’s Cakes
    Es un buen aperitivo
    Besos

    ResponElimina
  16. Anna
    Els plats sorpresa tenen un encant molt especial i si a més estan bons Ummm
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies, la pasta inflada en una molt bona novetat
    Petons

    Lidia
    Tens tota la raó, llàstima que no tinguem més temps per fer-ne.
    Petons

    ResponElimina
  17. Roser
    Moltes gracies, tels pots endur tots jejeje
    Petons

    Visc a la cuina
    Moltes gracies
    Petons

    Miquel
    Tens raó, a quantes taules haurà estat present en Xesco, aquests Nadals
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Gemma
    Encara que sigui feina no et sap gens de greu quan veus que la família gaudeix a taula
    Petons

    Teresa
    Et dic el mateix que a la Gemma, et sent molt satisfeta quan veus la família en gaudeix
    Petons

    Cristina
    Totes estaven molt bones
    Petons

    ResponElimina
  19. Dolça
    Si que es una feinada, però quan ets a taula ja no te’n recordes
    Petons

    A peu coix-pambolixocolata
    Tria la que et vingui de gust
    Petons

    Rosa
    Moltes gracies
    Petons

    Dolorss
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina