diumenge, 8 gener de 2012

CASSOLA DE RAP A LA MARINERA


Aquest es el segon plat del dinar de Nadal.       

INGREDIENTS

6 talles de rap
8 gambes grosses de Palamós
½ k de musclos de roca
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 got de cervesa
2 cullerades d’all i julivert picats
Farina
Ametlles torrades
Safrà
Oli d’oliva
Sal

Esbaldim el rap, assequem i salem.

L’enfarinem i fregim amb oli d’oliva, durant un parell de minuts, nomes tomba i tomba perquè aguanti la farina. Reservem calent.

A la mateixa paella, sufragui’m a foc molt lent la ceba picada i el tomàquet ratllat, un cop tinguem tots aquests ingredients al punt, afegim la picada amb les ametlles i el safra, donem unes voltes i afegim la cervesa ( com no podria ser d’un altre manera a la meva cuina).

Deixem reduir una mica la cervesa, llavors incorporem el rap, i els musclos que tindrem prèviament rentats, l’all i el julivert ben triturat, courem tot el conjunt uns deu minuts a foc mitjà.

Si fes falta rectifiquem de sal i ja podem servir.



I per postres torrons, com no podria ser d’altre manera.

26 comentaris:

  1. No sap com m'agradaria ara un platet així.

    ResponElimina
  2. A mi també!! m'encanten aquests plats de peix amb suquet...em xiflen!!i aquest té un aspecte que fa agafar gana de cop! petonets

    ResponElimina
  3. Carai, Sión, ho reuneixes tot en aquest plat: tradició, productes de qualitat i, segur, un sabor esplèndit! Petons

    ResponElimina
  4. Vinc d'un lluç farcit de gambes i arribo a un rap a la marinera...Aquests son els plats que m'enamoren!. On hi hagi plats de peix així que em treguin la resta!... Una abraçada i FELIÇ 2012!!!

    ResponElimina
  5. Delicioso!!....para empezar y repetirse!!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Platazo! Algun cop hem fet nosaltres també rap per a dinar de Nadal. Ens fa molta festa :)

    ResponElimina
  7. FELIZ AÑO ...ya estamos de vuelta ..y fuchicando en tu cocina ...que buen plato este rape está FANTASTICO ..besos MARIMI

    ResponElimina
  8. El pròxim cop que en portis avisa, que porto la barra de pa! Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. què bo!!! jo `per Reis vaig fer sarsuela!!! i es clar... a sucar-hi panet!!

    ResponElimina
  10. Riquisimo,con estos platos te chupas hasta el codo.
    Besets.

    ResponElimina
  11. Que buena pinta!!! que ganas me han dado de un plato de rape a la la marinera. Me lo apunto.
    bsts. Maite

    ResponElimina
  12. Quin plat mes bo vas fer!

    Bon any!

    ResponElimina
  13. Aquests plats de peix amb suquet sempre triomfen! Jo no sóc gaire de peix però el rap m´agrada molt. La meva mare diu que a sobre que no m´agrada el peix quan en menjo trio car, je, je, je...

    ResponElimina
  14. Bravoooooo! M'encisa el rap, i tots els suquets de peix. El teu sembla boníssim. Gràcies per compartir-lo!
    Besos

    ResponElimina
  15. M'encanta el rap.I si a sobre es amb un bon suquet, mmmmm......
    Petonets.

    ResponElimina
  16. un plat exquisit molt bo
    bon any parella

    ResponElimina
  17. A peu coix-pambolixocolata
    Aquets plats normalment agraden a quasi tots
    Petons

    Roser
    Son per menjar acompanyats d’una barra de bon pa
    Petons

    Marina
    És un plat de tota la vida, però que no cansa
    Petonets

    ResponElimina
  18. Mercé
    A mi també m’agrada més el peix que la carn
    Petons

    Foodtravelandwine
    Para empezar i repetir........
    Besos

    Starbase
    El rap així és un peix de festa, encara que és bo per tots els dies de l’any
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Garluti
    Muchas gracias.
    Besos i Feliz año

    Elsfogonsdelabordeta
    Doncs no en va quedar ni mica, hehehehehehehe
    Molts petons

    Teresa
    Amb aquests plats si diu molt el pa, i al sucar no saps que esta més bo si el peix o el suquet
    Petonets

    ResponElimina
  20. Mesilda
    Lo que li he comentad a la Teresa no saps si esta millo el Peix o la salsa
    Petons

    Don Camilo y Caldereta
    Un buen plato de pescado con una buena salsa siempre entra bien
    Un beso

    LA COCINERA DE BETULO
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  21. Dolors
    Moltes gracies
    Petonets

    Cristina
    A casa ens agrada tot tipus de peix
    Petons

    Queti B
    Els suquets son uns plats tradicionals boníssims
    Petonets

    ResponElimina
  22. Gemma
    El rap esta boníssim de totes les maneres
    Petons

    Miquel
    Moltes gracies
    Una abraçada i Bon Any

    ResponElimina
  23. Una nova exibició de plats... Però m'ha quedat a la retina el rap a la marinera.... I pel que llegueixo a altres comentaris, veig que no soc l'únic...:).

    Salut..!.

    ResponElimina
  24. És un plat que sempre bé de gust, encara que sigui un clàssic
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. molt bona pinta!! pero .las gambas?? me las menjo mentre faig el rap??

    ResponElimina