ENTRANTS DEL DINAR DE NADAL



QUALLADA DE FOIE AMB PERA AL PERFUM  D’OLI TRUFAT

INGREDIENTS

1/2 l. de nata liquida
2 sobres de quallada
150 g de foie micuit
Sal
2 peres petites
Oli de tòfona
Perles de tòfona

Tallem las peres a talls d’uns 3 cms, posem a un bol, afegim una mica de sal i l’oli de tòfona, tapem amb paper film i courem al microones fins que quedi tova però sencera.

Posem la nata a un pot, quan bulli afegim el foie micuit, espolsem una mica de sal, remenem i triturem, afegim la pols de quallada remenem perquè s’incorpori bé i posem una mica a cada copa, deixem refredar a la nevera tapades amb paper film.

Acabem la copa posant-hi un parell de trossos de pera i unes gotes d’oli de tòfona per sobre i si en tenim perles de tòfona.

Aquesta es una de les tapes que ens va ensenyar el xef Xesco Bueno al taller de cuina Sabores




BOMBONS DE BOTIFARRA NEGRE

INGREDIENTS

100 g botifarra negre
100 cl brou de carn
2 fulles de gelatina
50 g de festucs
25 g confitura de taronja

Pelem i tallem a trossos la botifarra negre, la posem al got de la batedora, escalfem una mica de brou al que hi posarem les fulles de gelatina hidratades, remenem i afegim-ho a la botifarra junt amb la resta del brou, triturem fins que ens quedi una massa fina.

Amb la barreja omplirem uns motlles per fer bombons i els portem al congelador.

Quan els tinguem ben quallats, per servir els traurem una estona abans del seu motllo, al moment de servir els espolsem amb la confitura de taronja triturada, i els acabem espolsan-los amb festucs triturats.

Font de la recepta, CUINES adaptada al meu gust




BOMBONS DE FORMATGE I POMA

INGREDIENTS

1 poma golden
1 nou de mantega
50 g formatge de cabra
2 fulles de gelatina
Ratlladures de codony

Pelem i tallem la poma a trossets, la posem a un bol amb la nou de mantega, tapem amb paper film i la posem al microones a mitja potencia durant uns 3 o 4 minuts.

Passat el temps, destapem la poma i la triturem. Quan la tinguem triturada, hi afegim les fulles de gelatina hidratades i el formatge esmicolat, barregem bé i l’aboquem a uns motlles per fer bombons i els portem al congelador.

Quan els tinguem que menjar, els traurem del congelador un bon rato abans, perquè estiguin a temperatura ambient, i els posarem les ratlladures de codony per sobre.

Font de la recepta, CUINES adaptada al meu gust




ENROTLLAT DE PERNIL

INGREDIENTS

2 llesques de pa de motlle sense crosta
100 g de pernil ibèric
80 g de tomàquets madurs sense pell ni llavors
Oli d'oliva

Escaldem els tomàquets per treurels-hi la pell, els netegem de llavors i tallem a quarts, posem-los al got de la batedora i triturem una mica, afegint el pernil tallat a trossets i triturem una mica més.

El pa de motlle l’aplanem una mica amb el corro.

Agafem una llesca i l’untem amb la barreja de tomàquet i pernil, cobrim amb l'altra llesca, untem també amb la barreja i cargolem el pa fent un cilindre. Després, l’emboliquem amb paper film, deixant-ho ben premsat, i posem una estona al congelador perquè quedi ben compacte, però sense congelar-ho.

Tot seguit, desemboliquem el cilindre, tallem a rodanxes, posem a una safata coberta amb paper sulfuritzat, untat amb oli i deixar-les coure al forn durant mitja hora a 150ºC.

Deixem refredar, posem a un plat per servir i cap a taula.

Aquesta recepta es del espai CUINES, amb alguna variació meva




ROSKIQUETES

INGREDIENTS

½ k de carn de vedella
½ k de carn magra de porc
½ k de pollastre sense os
2 cebes
3 tomàquets
2 pastanagues
1 porro
Oli d’oliva
2 gots de cervesa
2 gots d’aigua
Llet
Farina
1 ou
Pa ratllat
Sal
Pebre

Tallem les carns a trossos, les salpebrem i enrossim a una cassola amb oli, quan les tinguem totes enrossides, afegim les verdures tallades a trossos, donem unes voltes hi cobrim amb l’aigua i la cervesa, deixem coure fins que tinguem les carns cuites.

Triturem les carns per preparar canalons o croquetes, com tinguem costum de fer-ho, doncs com que cada casa te una recepta, aquesta es la que tenim de posar en practica.

Quan tinguem ja la pasta llesta per fer les croquetes, agafem una cullerada de pasta, amb les mans fem una bola, la posem sobre el marbre, la aplanem una mica i amb algun estri que tinguem a la cuina fem el forat al mig, passem per ou batut i pa ratllat i fregim igual com o faríem amb una croqueta.

Aquest cop la presentació l’he copiada del Bloc del Manel de Cuinar és generós, doncs al veure-la, sabia que la faria però amb la meva recepta.

Comentaris

  1. Quan dius que tornes a fer un menú així? Espero rebre invitació, quina pinta!!
    Petonets i bon any!
    Sandra

    ResponElimina
  2. que bo tot sion! m'ha fet molta gracia veure la teva versió de les meves donuquetes i el nom que els has posat!

    ResponElimina
  3. T'han quedat impressionants!! Caram, quin nivell!!! Enhorabona!! Me'ls apunte, no cal dir-ho!

    ResponElimina
  4. Me encantan, has tenido unas ideas geniales que pienso probar para algunas de mis comidas de fiestas familiares. Bon Any 2012. De part De Paprika en la cocina. Un petó.

    ResponElimina
  5. Te l'has currat moltíssim i tot es veu deliciòs, per aixó els reigs et portaran moooooltes coses.
    Muxutxuak i feliç any

    ResponElimina
  6. Uns aperitius de luxe. Aquestes croquetes en forma de rosquilles es molt original.
    Petons i bon Any!

    ResponElimina
  7. Un menu de lujo!Eres unica para estas presentaciones,siempre te quedan genial.
    Besets y Feliz 2012!!!

    ResponElimina
  8. Ets tota una professional, aquests aperitius than quedat preciosos de la forma, la presentació .... llàstima que no esl pugui provar, je, jeç
    Una abraçada i feliç any!!

    ResponElimina
  9. Quins entrants més macos! I només de llegir-ne el títol ja m'entren ganes de menjar-ne. Et felicite, Sion, i t'agraesc que ens passes les receptes perquè puguem intentar-ho.
    Besets

    ResponElimina
  10. Quin munt d'idees que aportes en un sol post...!. Segur q provo més d'una.

    ResponElimina
  11. Això dels bombons de botifarra negre m'ha captivat... ja deia jo que feia massa dies que visitava el teu blog... deliciós, Sión! Petons

    ResponElimina
  12. Definitivament sou els Reis dels entrants...quina fila! Segur que vau acontentar els comensals.

    ResponElimina
  13. Jo també he fet la quallada, sembla que ha estat l'aperitiu estrella d'aquestes festes. Tinc moltes ganes de tastar els bombons!!
    petonets

    ResponElimina
  14. Elsfogonsdelabordeta
    Aviat i ja t’avisaré, hehehehehehe
    Molts petons i Bon Any

    Manel
    Quan vaig veure la presentació al teu bloc ja sabia que la faria aviat, a casa als “nanus” lis encanten les croquetes i així son molt originals
    Una abraçada i Bon Any

    Francesc
    Moltes gracies, tot és qüestió de anar provant receptes
    Una abraçada i Bon Any

    ResponElimina
  15. Red Rose
    Muchas gracias, i Feliz 2012
    Besos para Paprica i para ti

    Rosa
    No em puc queixar els reis és van portar força bé, deurien seguir els teus desitjos
    Molts petons i Bon Any

    LA COCINERA DE BETULO
    Quan les vaig veure al bloc Cuinar és generós em van encantar, i vaig fer la meva versió
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  16. Mesilda
    Moltes gracies, per aquests dies de festes tenim de preparar bons plats amb bones presentacions
    Molts petons i Bon Any

    El plat blanc
    Tot és qüestió de fer-los no son gaire complicats
    Petonets i Bon Any

    Queti B
    M’encanta que t’agradin, ja saps mans a l’obra
    Molts petons i Bon Any

    ResponElimina
  17. Ricard Sampere
    Doncs ja em diràs
    Una abraçada i Bon Any

    Marina
    És normal amb aquest viatget a Finlàndia, qui esta per mirar blocs.
    Molts petons i Bon Any

    Cristina
    Si tots van quedar contents i tips, hehehehehe
    Molts petons i Bon Any

    El taller de cuina
    Si els proves ja amb diras
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  18. Ostres quina bona pinta i quina feinada, n'hi ha un parell que me les apunto per la propera ocasió especial!!!
    petons gastronòmics

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars