dijous, 6 de març de 2014

CARXOFES AMB CALAMARSONS FARCITS






INGREDIENTS

4 carxofes
350 g de calamarsons
2 ous
1 ceba
6 alls tendres
½ litre de fumet de peix
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Pinyons

Comprem els calamars petits. Els netegem separant-ne les ales i les potes que tallarem molt petites.

Posem oli en una paella,  saltegem una mica les ales i les potes, fins que canvien de color, sense arribar a daurar. I deixem refredar.

Salem molt poquet els cossos, els omplim amb el preparat i tanquem amb un escuradents.

Mentrestant bullirem els ous fins que siguin durs.

A una cassola sufragui’m els alls tendres i la ceba tot tallat molt petit, quan canvia de color hi posem els calamarsons. Els fregim a foc viu uns moments.

Afegim els cors de les carxofes que ja tenim preparats a la cassola, cobrim amb el fumet de peix (aquest el tenia d’una preparació anterior). Salpebrem i deixem fins que quedi el suc just. Piquem uns quants pinyons al morter i els afegim a la cassola.

La resta de pinyons els torrem una mica a una paella amb una gota d’oli.

Per servir, al plat posem les carxofes, l’ou dur i els calamarsons, als hem tret l’escuradents, salsem i escampem uns pinyons torrats per sobre.


8 comentaris:

  1. Quina combinació més bona, Sión! M'encanta tot el que hi has posat!

    ResponElimina
  2. Ara es temps de carxofes i s'han d'aprofitar totes les receptes. Aquesta és de les bones!
    Petons

    ResponElimina
  3. Aquest plat, la combinació d'ingredients, té molt bona pinta. Caldrà posar-s'hi.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Sión i Miquel; Aquest, el veig un plat molt efectiu, un mar i muntanya carregat de molt bons gustos -carxofes, calamarsets, alls tendres... el trobo molt acertat.
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  5. Un plat espectacular, amb lo molt que m'agraden les carxofes. Tot una delícia!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Carxofes i calamarsons...una gran combinació! Petons1

    ResponElimina
  7. Una recepta super complerta, m'agrada la cmbinació
    Muas

    ResponElimina