dimecres, 12 de març de 2014

CREMA DE CALÇOTS




INGREDIENTS

14 calçots
1 patata mitjana
Aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Pelem la patata, la tallem petita com per fer truita. Reservem

A una paella posem oli i la portem al foc, quan el tinguem al calent, posem la patata que tenim reservada. Dels calçots en reservem un, la resta els tallem petits hi els posem a la paella, salpebrem el conjunt, cobrim d’aigua, deixem a foc lent que es vagin confitant, si s’acaba l’aigua, en posem una mica més, fins que amb la forquilla els podem aixafar. Quan siguin tendres, els triturem i els passem pel colador xinès.

El que tenim reservat el tallem a rodelles i el fregim amb tempura.

Per servir, al plat posem la crema de calçots, sobre la crema fem una muntanyeta  amb les rodelles amb tempura, acabem amb una cullerada de romesco.


11 comentaris:

  1. Menjar calçots sense por a tacar-se. Ja m'hi apunto.

    ResponElimina
  2. que es bona!! jo tambe n'he fet i m'agrada molt!! son molt versatils els calçots..no només serveixen per calçotades...petons

    ResponElimina
  3. Jo no trobo cap gràcia a menjar calçots torrats, però una crema d'aquesta em vindria molt bé a aquestes hores. Seria un sopar d'allò més bo!
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquest any estic descobrint un munt de receptes amb calçots...no em podia imaginar que fossin tan versàtils! Petons!

    ResponElimina
  5. Molt bona idea, els he de provar d'aquesta manera. Una abraçada !!

    ResponElimina
  6. oh que bona, Sión! A més de nutritiva ha de tenir un gust boníssim, aquesta crema! Queda apuntada, que un dia d'aquests en vull comprar, de calçots. petons

    ResponElimina
  7. m'encanta, una manera original i diferent de menjar els típics calçots amb romesco. I molt vistosa i elegant!
    Per molts anys Sión, que passis un gran dia d'aniversari!!!

    ResponElimina
  8. Doncs si que en són de versàtils!! poc a poc anem descobrint diferents maneres de fer els calçots! aquesta crema ha de ser ben bons! petons

    ResponElimina
  9. M'agrada la idea de poder menjar calçots sense pitet, guants de plàstic i tota la pesca!! M'ho apunto!
    Petonassos

    ResponElimina
  10. Aixo si que es aprofitar els calçots al màxim!!!
    Per cert, felicitats atrassades...he estat uns dies malalta i no he obert l'ordenador per res i s'em va pasar el teu aniversari...disculpa.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Qué bo! No ho havia pensat mai... tenim els calçots tant tancats a la única tradició dela calçotada que no pensem que són una ceba normal i que es pot utilitzar per fer mil coses més. Ara que es temporada hem d'aprofitar-los, ben fet!
    Mire

    ResponElimina