dilluns, 17 de març de 2014

MIL FULLS DE POMA I TARONJA





INGREDIENTS

3 làmines de pasta brik
1 poma Gran Smith
1 taronja
2 cullerades de sucre glaç
1 cullerada de mantega
8 cullerades de crema Catalana

Preparem una crema catalana com tinguem costum de fer-la (aqui la recepta). Reservem a la nevera.

Pelem les pomes i les taronges, els traiem el cor i tallem a rodanxes no massa gruixudes.

Estenem la pasta brik sobre el marbre, tallem 12 discos, podem fer-ho amb un motlle d´emplatar o amb un got, tapar-los perquè no es ressequin.

Posem meitat de les rodanxes de poma sobre el silpat, les espolsem amb sucre glaç i les portem al forn que ja tindrem preescalfat a 180º C, les deixem coure durant uns 10 minuts.

La resta les reservem tapades a la nevera.

A una placa pel forn posem paper sulfuritzat, a sobre posem els discos de pasta brik, els pintem amb mantega que ja tindrem desfeta, els portem al forn que tenim en funcionament, i deixem coure fins que els tinguem daurats. Quan els tinguem reservem fins al moment de muntar el plat.

Per servir, al plat posem un disc de pasta brik, a sobre una cullerada de crema, una rodanxa de poma crua, a sobre un altre un altre disc de brik, més crema i rodanxa taronja, repetim un disc de brik, crema i poma cuita, tornem a repetir els tres passos fins que tinguem el mil fulls com ens agradi.

A sobre posem una mica de crema i unes les làmines de pell de taronja confitada.


12 comentaris:

  1. Quines postres més boniques, Sión!! I ben dolces!

    ResponElimina
  2. bien bueno y bonita la presentacion¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  3. Quina bona idea de postres! Molt bona i original. Queda molt vistosa, m'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  4. M'encanta la combinació d'ingredients, crema, taronja i poma, crua o cuita.
    Amb el cruixent de la brick ha de quedar molt bo.
    I la presentació super vistosa!

    ResponElimina
  5. Unes postres molt bones! així que també ja heu fet la crema! no pot faltar per Sant Josep!

    ResponElimina
  6. M'encanten els ingredients, la disposició dels mateixos i la composició final! Unes postres genials! Petons!

    ResponElimina
  7. Que delicia y que bella presentacion...me encanta!!...........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. quines postres més bones... una manera diferent de menjar crema per St Josep... o qualsevol altra dia, és clar!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Me encan los ingredientes y la presentacion,queda un postre muy original.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta que té aquest postre!! y a més fàcil y deliciós!! que més es pot demanar? m'encanta!!
    Petonets!!

    ResponElimina
  11. Que xulo que queda, però sobretot que bo!

    ResponElimina