dijous, 5 de març de 2015

CARXOFES AMB CANSALADA, ALLS TENDRES I LLAGOSTINS




INGREDIENTS

4 carxofes
Oli d’oliva
Sal

PER EL SALTEJAT

100 g de cansalada viada
6 alls tendres
12 llagostins

 Netegem les carxofes deixant els cors ben polits, els tallem a octaus i els posem a un bol, cobrim d’oli fins que quedin ben submergides, perquè no s’oxidin. Espolsem-hi una mica de sal, posem una mica d’aigua, tapem amb paper film i portem al microones a màxima potència durant sis minuts. Deixem reposar una estona.

Un cop comproven que estan tendres, amb una part de l’oli amb gust de carxofa, enrosi’m la cansalada, gairebé al punt de llardons, afegim els alls tendres que tindrem tallats a trossos, els saltegem lleugerament, afegim un polsim de pebre negre i els llagostins, que deixarem couré uns moments per cada costat. (en aquest punt no posem sal, perquè la cansalada ja en deixa)

Per servir, al plat posem un fons de carxofes, a sobre el saltat de cansalada, alls tendres i llagostins, amanim amb unes gotes de l’oli de les carxofes.


14 comentaris:

  1. Les carxofes m'agraden de tota manera, i amb aquest acompanyament es veuen realment delicioses! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les carxofes a més d’estar molt bones es deixen acompanyar molt bé!!
      Petons

      Elimina
  2. Un mar i muntanya de luxe!! hem d'aprofitat les carxofes, què bones són!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara es el seu moment i tan que s’ha d’aprofitar!!!
      Petons

      Elimina
  3. Del 1 al 10 li posso un 11 a aquests ingredients i a la recepta.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Una combinacion magnifica¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Quin plat més boníssim! Les carxofes m'encanten així que apuntats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també i fetes de totes maneres
      Petons

      Elimina
  6. Aquests mars i muntanya tan senzills i tan gustosos m'encanten! I ara que estem en temporada de carxofes s'ha d'aprofitar!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Les hem d’aprofitar, ara que les tenim aquí
      Petons

      Elimina
  7. Fa uns anys la carxofa no entrava a la nostra cuina ni per error, però des de en fa un parell, esperem aquesta época per gaudir-ne, i aquesta combinació que ens propones em sembla genial: carxofa, cansalada i llagostins... ostres per llepar-se'n els dits!!
    Me l'apunto per imitar-la (em sembla que canviaré només el microones) .
    Petons!

    Cuina d'emergencia

    ResponElimina
  8. Pocs ingredients però de gran prestigi fa un plat espectacular!!!

    ResponElimina