dijous, 12 de març de 2015

CARXOFES AMB CLOÏSSES







INGREDIENTS

4 carxofes
400 g cloïsses
1 gra d’all
½ copa de vi blanc
½ cullerada de farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Posem les cloïsses amb aigua salada, per que deixin anar tota la sorra que puguin portar. Passada una estona, les esbaldim.

Netegem les carxofes eliminant les tiges i les fulles exteriors més dures. Tallar també les puntes i retirar la fibra central. Tallar-les a octaus, les bullirem amb aigua i un polsim de sal durant uns 10 minuts, no m’agraden massa toves. Passat el temps les escorrem i reservem

Pelem l’all i el tallem a lamines fines. A una cassola posem una mica d’oli i el daurem lleugerament, afegim la farina donem unes voltes, incorporem les cloïsses, les carxofes i el vi.

Deixem coure fins que tinguem les cloïsses obertes, salpebrem, i servim immediatament.





7 comentaris:

  1. Es un plat suau a l'hora de menjar, però a mi m'encanta. Hem d'aprofitar abans de que s'acabin les carxofes aquesta temporada.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Una combinació boníssima! I servit a taula així, dins de la cassoleta, queda molt bé.
    Marta

    ResponElimina
  3. Amb pocs ingredients i sense complicacions tenim un gran plat, un plat de temporada. Té molt bona pinta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Una gran combinació de mar i terra endins!!! Genial!

    ResponElimina
  5. Un plat molt bo, i perfecte per depurar el fetge. El faig sovint durant l'hivern, mentre hi ha carxofes tendres.
    Petons

    ResponElimina
  6. Quina combinació tan saborosa!!! I quina pinta!!! Fa molta mengera!!!

    ResponElimina