CARXOFES AMB CLOÏSSES
INGREDIENTS
4 carxofes
400 g cloïsses
1 gra d’all
½ copa de vi blanc
½ cullerada de farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Posem les cloïsses amb aigua
salada, per que deixin anar tota la sorra que puguin portar. Passada una
estona, les esbaldim.
Netegem les carxofes eliminant les tiges i les
fulles exteriors més dures. Tallar també les puntes i retirar la fibra central.
Tallar-les a octaus, les bullirem amb aigua i un polsim de sal durant uns 10
minuts, no m’agraden massa toves. Passat el temps les escorrem i reservem
Pelem l’all i el tallem a lamines fines. A una
cassola posem una mica d’oli i el daurem lleugerament, afegim la farina donem
unes voltes, incorporem les cloïsses, les carxofes i el vi.
Deixem coure fins que tinguem les cloïsses
obertes, salpebrem, i servim immediatament.
Es un plat suau a l'hora de menjar, però a mi m'encanta. Hem d'aprofitar abans de que s'acabin les carxofes aquesta temporada.
ResponEliminaPetons.
Una combinació boníssima! I servit a taula així, dins de la cassoleta, queda molt bé.
ResponEliminaMarta
Amb pocs ingredients i sense complicacions tenim un gran plat, un plat de temporada. Té molt bona pinta.
ResponEliminaUna abraçada
Una gran combinació de mar i terra endins!!! Genial!
ResponEliminaquina delicia de plat!!
ResponEliminaUn plat molt bo, i perfecte per depurar el fetge. El faig sovint durant l'hivern, mentre hi ha carxofes tendres.
ResponEliminaPetons
Quina combinació tan saborosa!!! I quina pinta!!! Fa molta mengera!!!
ResponElimina