CASSOLADA DE FIDEUS AMB GAMBES I RAJADA




Del Blog al Plat és el repte proposat per la Mercè del blog Destapant Cassoles.
El blog escollit aquest més és el d’en Manel de Els fogons del pare, que té unes fantàstiques receptes . Se m’ha fet una mica difícil triar-ne només una.
Jo a més de seguir les instruccions, he fet alguna petita variació.

INGREDIENTS

1 aleta de rajada
6 llagostins
2 grans d’all
¼ de k. de fideus
1 tomàquet
1 llesca de pa
Julivert
Brou de peix
Oli d’oliva
Sal

Blanquegem la rajada, a una cassola amb aigua bullent, posem la rajada i l’escaldem durant dos minuts. La rentem amb aigua freda i la posem sobre el marbre, amb el dors d’un ganivet, sense fer massa força per no trencar els cartílags, descarnem l’aleta. Aquest truc és molt interessant, per no trobar-los al plat, ja que ens farien nosa.

En una cassola posem oli, quan estigui calent, hi posem els alls que agafin color. En aquest punt hi afegim el pa, el julivert i el tomàquet tallat a trossos. Quan tot hagi agafat color, ho passem al morter i en fen la picada. Reservem

En el mateix oli posem els fideus, els enrossim una mica, hi aboquem el brou, deixem coure uns cinc minuts més, posem-hi les gambes i la rajada. Amb set minuts més ja els tindrem per porta a taula.


Comentaris

  1. Fideus, peix i marisc, no cal rés més perque es un plat deliciòs.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  2. Una combinació clássica genial, d'aquelles que fan venir el gust per la cuina i pel bon menjar. M'encanta!!
    Petons!!

    Cuina d'emergencia

    ResponSuprimeix
  3. Un plat boníssim! quin fideus has fet servir, els veig llargs! bon cap de setmana!

    ResponSuprimeix
    Respostes

    1. Com que no vaig pensar amb els fideus, vaig posar-hi espaguetis trencats, que van quedar-hi molt bé.
      Petons

      Suprimeix
  4. Quina pinta que fan aquets fideus!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  5. Quina delícia de plat que heu escollit! Un petó!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Es molt difícil triar un dels plats d’en Manel!!
      Petons

      Suprimeix
  6. Hola Sión,
    Gràcies pel temps dedicat a navegar entre les propostes del meu bloc i per les paraules que em dediques.
    El plat presentat té una pinta fantàstica.
    Una abraçada.

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars