dimecres, 25 de març de 2015

COCA AMB CARN DE PEROL I LLAGOSTINS






INGREDIENTS

Per la terrina de carn de perol

1 galta de porc
1 ronyó de porc
I ventre de porc
Sal
Pebre negre
2 fulls de gelatina neutra

Per la coca farcida

Carpaccio de carn de perol
Llagostins
Salsa romesco
Avellanes trossejades

La terrina és necessari fer-la al dia abans de menjar-nos-ho. Com que en queda una bona terrina, la podem congelar per properes preparacions.

Per la terrina de carn de perol:

A una olla amb aigua, posem a bullir la galta de porc, el ronyo i un polsim de sal, passada una hora, posem el ventre, que ja el venen bullit, però sempre li falta una mica de cocció, deixem coure tot el conjunt fins que la galta sigui cuita, gairebé uns vint minuts més.

Posem a rehidratar la gelatina. La diluïm amb mig colleró del suc de bullir les carns.

Tallem les carns a trossos petits, salpebrem, i les posem a una paella amb unes gotes d’oli, afegim el suc amb la gelatina, remenem i deixem reduir. Aboquem les carns a un motlle, deixem refredar i reservem a la nevera, posant-hi un pes a sobre perquè quedi ben compactada. Dotze hores després la tindrem per poder-la tallar.

Per la coca farcida:

Amb la màquina de tallar embotits, en farem uns talls de mig centímetre. Reservem

A un cassó amb oli, posem els caps i pells dels llagostins, el portem al foc al mínim i deixem confitar, tindrem un oli perfumat.

D’una barra llarga de pa,  tallem la part de sota, per fer-ne la “coca”. La torrem una mica, perquè quedi cruixent com una coca.

Al plat posem la coca, el tall de carn de perol, a sobre uns punts de salsa romesco i avellanes trossejades.

Passem per la planxa els llagostins, els col·loquem sobre la carn de perol, amanim amb unes gotes de l’oli de llagostins.



9 comentaris:

  1. Una presentació espectacular per un plat que només de veure'l i llegir-ne la recepta fa tenir desitjos impurs, jejeje
    Saboriós, pero la veritat és que podria competir en qualsevol barra de pintxos i sortir-ne victoriós.

    Cuina d'Emergencia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t’agradi. Tindre que pensar-ho això de la competició és mooooolt temptador hehehe
      Una abraçada

      Elimina
  2. Una combinación mágica y desde luego un pincho de categoria¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un conjunt de sabors impressionant!!!
      Una abraçada

      Elimina
  3. Una coca molt gourmet que ha d'estar molt bona i sorprenent.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinació esta molt bona i et sorprenent el conjunt de sabors!
      Petons

      Elimina
  4. Una mossegada es el que entran ganes de fer veient la foto i després llegint
    Muas

    ResponElimina