dilluns, 2 de març de 2015

CARGOLS I CONILL AL ROMESCO





INGREDIENTS

1 conill
1 ceba
1 cullerada d’orenga
2 gots de cervesa
2 cullerades soperes de vinagre
Sal
Pebre negre

INGREDIENTS PER ELS CARGOLS

Mig quilo de cargols
3 fulles de llorer
Sal
Pebre negre

INGREDIENTS PER LA SALSA

4 alls
50 g d’ametlles
1 polsim de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet
1 cullerada sopera de pa ratllat 

Començarem bullin els cargols. Els rentem molt bé, doncs que ja els tindrem desdejunats, els posem a una olla amb aigua freda, a foc molt baix, fins que comencin a treure escuma, llavors els escorrem, esbaldim i els tornem a posar a l'olla amb aigua calenta, sal, pebre negra i el llorer, bullirem uns 20 minuts, passat el temps els escorrem i reservem.

Mentrestant tallem el conill a trossos, rentem, assequem i salpebrem.

En una cassola amb oli, rostim el conill, fins que estigui daurat, afegim la ceba picada molt finament, quan està daurada, afegim la cervesa, el vinagre i l’orenga. Deixem coure a foc molt lent uns 10 minuts.

Preparem la salsa, posem a remullar, amb aigua tèbia la nyora, per poder treure-li la polpa i piquem tots els ingredients en el morter, o amb la picadora.

Aboquem la salsa a la cassola, remenem per què s’incorpori molt bé amb la resta d’ingredients, afegim una mica d’aigua, i deixem bullir molt lentament uns 20 minuts. Passat el temps hi posem els cargols que ja tindrem bullits.

Si fes falta, podem posar-hi una mica més de cervesa i d’aigua, remenant molt bé  tots els ingredients, rectifiquem de sal i pebre si fes falta, deixant-ho coure uns 10 minuts més o bé fins que el conill el tinguem al nostre gust.

Aquest plat guanya molt fet el dia abans de menjar-lo.




6 comentaris:

  1. Un plat de festa grossa.
    Vols dir, Sion, que en parlar dels ingredients no t'has oblidat d'un pa de pagès, cal sucar-ne i molt.!
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Manel, mira que n’hi havia de pa, però encara en va faltar!!!
      Una abraçada

      Elimina
  2. M'encanta el conill amb cargols!! La meva iaia sempre en posava.....Aquesta recepta teva és per llepar-se els dits!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que n’està de bo, i amb la salsa al romesco encara guanya més!
      Petons

      Elimina