CARGOLS I CONILL AL ROMESCO
INGREDIENTS
1 conill
1 ceba
1 cullerada d’orenga
2 gots de cervesa
2 cullerades soperes de vinagre
Sal
Pebre negre
INGREDIENTS PER ELS CARGOLS
Mig quilo de cargols
3 fulles de llorer
Sal
Pebre negre
INGREDIENTS PER LA SALSA
4 alls
50 g d’ametlles
1 polsim de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet
1 polsim de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet
1 cullerada sopera de pa
ratllat
Començarem bullin els
cargols. Els rentem molt bé, doncs que ja els tindrem
desdejunats, els posem a una olla amb aigua freda, a foc molt baix, fins que
comencin a treure escuma, llavors els escorrem, esbaldim i els tornem a posar a
l'olla amb aigua calenta, sal, pebre negra i el llorer, bullirem uns 20 minuts,
passat el temps els escorrem i reservem.
Mentrestant tallem el
conill a trossos, rentem, assequem i salpebrem.
En una cassola amb oli,
rostim el conill, fins que estigui daurat, afegim la ceba picada molt finament,
quan està daurada, afegim la cervesa, el vinagre i l’orenga. Deixem coure a foc
molt lent uns 10 minuts.
Preparem la salsa, posem a
remullar, amb aigua tèbia la nyora, per poder treure-li la polpa i piquem tots
els ingredients en el morter, o amb la picadora.
Aboquem la salsa a la
cassola, remenem per què s’incorpori molt bé amb la resta d’ingredients, afegim
una mica d’aigua, i deixem bullir molt lentament uns 20 minuts. Passat el temps
hi posem els cargols que ja tindrem bullits.
Si fes falta, podem
posar-hi una mica més de cervesa i d’aigua, remenant molt
bé tots els ingredients, rectifiquem de
sal i pebre si fes falta, deixant-ho coure uns 10 minuts més o bé fins que el
conill el tinguem al nostre gust.
Aquest plat guanya molt fet el dia abans de menjar-lo.
Per llepar-se'n els dits, Sión!!
ResponEliminaAixò van fer els de casa hahaha!!!
EliminaPetons
Un plat de festa grossa.
ResponEliminaVols dir, Sion, que en parlar dels ingredients no t'has oblidat d'un pa de pagès, cal sucar-ne i molt.!
Una abraçada.
Doncs si Manel, mira que n’hi havia de pa, però encara en va faltar!!!
EliminaUna abraçada
M'encanta el conill amb cargols!! La meva iaia sempre en posava.....Aquesta recepta teva és per llepar-se els dits!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Si que n’està de bo, i amb la salsa al romesco encara guanya més!
EliminaPetons