dilluns, 23 de gener de 2017

CASSOLA D’ORELLA DE PORC AMB GAMBES I PATATES




INGREDIENTS

1 orella de porc
8 gambes
1 pastanaga                                                           
1 ceba
1 porro
2 fulles de llorer
1 gra d’all
1 bitxo de Caiena
25 g de pernil
200 g de salsa de tomàquet                                                   
Pebre vermell dolç
Pebre negre
Sal
250 g de patates
Aigua i sal

Blanquegem l’orella de porc. Després la coem amb les verdures, el llorer, l’all i el bitxo de Caiena.

Un cop tinguem cuita l’orella, retirem les verdures, les triturem i les passem pel colador xines. Reservem

De salsa de tomàquet generalment sempre en tinc de preparada al congelador, llesta per utilitzar-la amb qualsevol plat que en faci falta.

A una cassola sufragui’m el pernil tallat a daus, afegim la salsa de tomàquet, les verdures triturades i el pebre vermell. Afegim a aquesta preparació l’orella, que hem tallat a cuadrets d’uns 3 cm, deixem bullir uns moments i salpebrem al gust.

Pelem les gambes i amb les cloves i una mica d’aigua, preparem un brou curt. Aixafem les cloves si fes falta.

Afegim el brou curt de les gambes a la cassola de l’orella.

Bullim les patates tallades esquinçades, quan les tinguem cuites les incorporem a la cassola, juntament amb la carn de les gambes. Deixem coure tot el conjunt uns cinc minuts.

Per servir, a un plat fondo, disposem les patates, a sobre uns trossos d’orella i sobre d’aquesta les gambes. Salsem i cap a taula.


2 comentaris:

  1. Doncs he de confessar q no he menjat mai orella, però només de veure la salseta estic segura que és un plat deliciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El plat va quedar deliciós, el Miquel l’orella no havia volgut provar-la mai i així l’hi va agradar força!!!
      Tot ès provar, Petons

      Elimina