dijous, 29 de juny de 2017

VERAT MARINAT I FUMAT




INGREDIENTS

2 verats grossos
250 g de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
3 cullerades de sucre
½ cullerada fum en pols
Oli d’oliva
Anet picat molt fi

Quan comprem els verats demanem que ens treguin l’espina central i les petites dels costats.

Barregem la sal i el sucre, a un recipient posem una capa de la barreja, els verats amb la pel cap dalt, cobrim amb una altra capa de sal i sucre, tapem i deixem a la nevera unes 4 hores.   

Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb raig d’aigua, després l’assequem molt bé, que no ens hi quedi gens d’aigua.

A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum, remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem els talls dels verats i cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns quatre i cinc dies i ja els tenim al punt per menjar.

Com que és una bona quantitat per anar-ne menjant, a la nevera els podem guardar molt bé durant un mes llarg.

A l’hora de servir, en posem un tros sobre el marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet, ens quedaren uns talls de mossegada. Anirem posant els talls a un plat, els reguem amb unes gotes d’oli d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.


3 comentaris:

  1. Ooohhh! M'agrada molt la teva proposta! El verat ens agrada moltíssim! Hauré de buscar la pols de fum....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la compro a Gadgets Cuina!!!
      Petons

      Elimina
    2. M'he deixat de dirte que es de la casa Sosa!!!
      Petons

      Elimina