dijous, 7 d’octubre de 2010

CARPACCIO D’ANT



A l'IKEA a l'apartat d’alimentació, venen uns sobres de Carpaccio d’ant, i aquest estiu el varem voler provar amb aquesta recepta, que per cert ens va encantar.

Recepta del Aula Porto-Muiños, adaptada al meu gust

INGREDIENTS

Sobre de carpaccio d’ant
Tomàquets xerri
Canonges
Pinyons
Maionesa o mostassa
Formatge gustós, en aquest cas Idiazabal
Oli d’oliva verge
Vinagre de Modena
Sal

Posem l’ant a un plat i el marinem amb una vinagreta que haurem fet amb l’oli d’oliva verge, el vinagre de Modena, i un punt de sal.

Un cop ben marinat, el posem al fons d’una safata que prèviament haurem pintat amb una mica de la vinagreta, i li posem per sobre, els tomàquets xerri, els canonges, els pinyons que anteriorment haurem passat una mica per la paella, i petites muntanyetes de maionesa o mostassa.

Finalment i posem els encenalls de formatge, al gust.

33 comentaris:

  1. No he tastat mai el carpaccio d'ant (de fet, d'ant no n'he menjat mai). La mateixa recepta amb vedella m'agradaria molt, així que crec que aquesta a casa també triomfaria. I posar-hi idiazabal enlloc del típic parmesà també em sembla molt bona idea!

    ResponElimina
  2. Mai n'havia sentit a parlar però per la bona presència que fa aquest plat em deixaria dur, i això que jo no sóc gens de carpaccios.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  3. Jo tampoc he tastat mai l´ant però la propera vegada que vagi a ikea (aquí no en tenim) penso comprar-ne i fer la teva recepta...petonets

    ResponElimina
  4. no cal dir que jo tampoc no l'he tastat mai, ni l'havia vist, i això que vaig sovint a l'ikea. me l'apunto per a la propera visita!

    ResponElimina
  5. lo mismo digo, no lo he probado, y tampoco tengo las posibildades de hacerlo, no existe por acá ese producto... snif, snif.

    ResponElimina
  6. Hola!

    abans de tot, moltes gràcies per la visita al meu blog.

    jo tampoc mai he tastat l'ant.
    m'ha cridat l'atenció que n'he cercat la definició a internet.

    la pinta és molt bona :)

    salutacions

    ResponElimina
  7. Pues has preparado un plato exquisito. Y no sé como será la receta del aula de Porto Muiños, pero la tuya adaptada a tu gusto, coincide con el mío.
    Ahora si eh, quesito mucho que me encanta :)

    besotes

    ResponElimina
  8. Acabo d'arribar al teu blog per un comentari que has deixat al meu i he quedat molt gratament sorpresa amb aquest carpaccio d'ant. La veritat és que jo tampoc no n'havia sentit a parlar mai. Ho haurem de provar. I és ben veritat que a Ikea sempre es descobreixen productes nous.
    Fins aviat!
    Salutacions,
    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponElimina
  9. Hola! acabo de trobar-te!! sens dubte tens un repertori de receptes molt temptador! aquest carpaccio... m'en vaig cap a l'Ikea a comprar-lo!!! em quedo per aqui! Molts petons

    ResponElimina
  10. Quan vaig al Ikea, vaig directe a les galetes i al salmó, però no em fixo amb la resta.
    Un plat de luxe
    Un petonet

    ResponElimina
  11. Si us va agradar igual un dia el tasto, però no perque sigui ant, es que la carn crua no em fa el pes.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Doncs jo si que l'he tastat el carpaccio d'ant i està bó (llògicament, per que no ho hauria d'estar?)

    Aixì en amanida no l'he fet i la propera visita a IKEA ens portarem un paquetet cap a casa

    :)

    ResponElimina
  13. A ikea tenen de tot!!. Això de l'ant no se que és però per la pinta que té...l'hauré de provar. Gràcies .

    ResponElimina
  14. Gemma
    El carpaccio amb vedella queda molt be, i aquet formatge també li va bé,
    L`ant te un toc de fumat.
    Petons

    Acabtdefer
    Nosaltres el varem descobrir a l’IKEA, ens va cridar molt l’atenció i el resultat a esta força bo.
    Petons

    Mª Jose- Dit i Fet
    Si el proves ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  15. Manel
    De totes les vegades que anat a l’ikea el vaig descobrir a finals d’agost, si el probes ja amb diràs
    Una abraçada

    Mandarina
    Lo siento, si pudiera te mandaba un sobre.
    Besos

    Laura (Recetas Trucos y Tips)
    Es molt bo, te un puntet de fumat i no sembla carn crua.
    Petons

    ResponElimina
  16. Anna
    Quan vas a l’ikea sempre fas algun descobriment al apartat d’alimentació
    Petons

    Merchi
    Tu lo has dicho exquisito, y puedes ponerle todo el quesito que quieras.
    Besos

    Anna
    Sempre es descobreixen productes nous que generalment son satisfactoris o molt bons, com aquest cas.
    Salutacions

    ResponElimina
  17. Ingrid
    Moltes gracies. Si el proves ja amb diràs
    Petons

    Neus
    Jo al salmó, i el vaig trobar un dia que no ni havia, i mirant mirant “el descobriment”
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Com que es una mica fumat, no sembla carn crua
    Petons

    ResponElimina
  18. Starbase
    Per menja solt, amb el toc de fumat queda bé, però amb l’amanida sensacional.
    Una abraçada

    El plat blanc
    Es filet “d’alce”, te un punt de fumat, si el probes ja amb diràs.
    Petons

    ResponElimina
  19. Yo compro esas bandejas en Mercadona, y la verdad es que quedan muy ricas. Un besito y feliz finde!

    ResponElimina
  20. Hola

    M'agrada molt aquesta recepta, molt original. No he probat mai el Ant a cal Ikea, potser serà un que posaré a la llista de pendents.

    Feia dies que no passava per aquí vaig a seguir mirant receptes!

    Anna

    ResponElimina
  21. Mira, penso anar a l'Ikea aquesta setmana, i ho penso buscar per poguer preparar aquest fantàstic plat. Petons

    ResponElimina
  22. haig de reconèixer que els carpaccios em costenm però si aquest es bo caldrà probar-lo.
    Cap a l'IKEA!!

    ResponElimina
  23. Angie
    Mañana mirare en Mercadona, que lo tengo muy cerca de casa, pues para ir a Ikea tengo una excursión, muchísimas gracias por la información.
    Esta muy bueno.
    Besos

    Anna de LLepadits
    Queda molt bo, i es original com molt bé dius.
    Gracies per la visita.
    Petons

    Elvira
    Espero que en trobis i t’agradi, ja amb diràs
    Petons

    *Eva*
    A mi també amb costen, però aquest al ser una mica fumat s’agraeix, queda molt bo.
    Petons

    ResponElimina
  24. El carpaccio es un pediente que tengo desde el verano, debe estar muy rico.
    Un abrazo y me alegro verte nuevamente.

    ResponElimina
  25. Jo he provat carpaccio d'ant i també ant guisat de diferents maneres, en paissos nòrdics. Però em massa el mateix que quan tasto carn de poltre... M'agraden, però com que soc molt "binari" i sempre faig comparacions dos a dos... acabo prefernt la vedella (de qualitat).

    ResponElimina
  26. jo tampoc he provat mai l'ant, ja el buscaré si vaig algun dia per Ikea, ... ha de ser un dels pocs llocs on trobar-lo per aquí ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Ja ho saps que som veïnes , oi??
    A la Farm Wille ...saps que passa que ara estic més estona allà que aquí.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  28. Kako
    Cuando lo pruebes ya me dirás.
    Muchos besos

    Ricard Sampere
    Nosaltres com a carn també preferim la vedella, però aquest be tallat molt prim i fumat, que per un primer plat acompanyat d’amanida queda molt be.
    Una abraçada

    StHilari
    Queda un plat força agraït, l´Angie diu que al Mercadona també el tenen.
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. ELS PEIXOS
    No sabia que fóssim veïnes, doncs m’alegra que siguis tu, encara que no se com fer-ho per trobar-te, amb falten instruccions.
    Una abraçada

    ResponElimina
  30. El que no es trobi a IKEA no es troba enlloc! M'encanten els carpaccios, i aquest ha de ser ben curiós!
    Sandra

    ResponElimina
  31. Sempre que vaig a Ikea ( que no és gaire sovint perquè és super estresant anar-hi el dissabte, que és quan ens va ve) dóno una ullada al secció d' alimentació. Un dia vaig comprar un preparat per fer pa d' aranyons que també era molt bo.
    El carpaccio d' ant no l' he provat mai, però aquest que has preparat tu fa molt bona pinta, el proper cop en compraré!

    ResponElimina
  32. Me da un poco de repelús la carne cruda, pero viendo tu plato tan apetitoso creo que me lo comería enterito!!
    besos

    ResponElimina
  33. Elsfogonsdelabordeta
    Un carpaccio ben diferent i bo.
    Petons

    ANNAFS
    També quan i vaig es amb dissabte, però ja que ets allà, dones una volta per alimentació i sempre descobreixes alguna cosa nova.
    Petons

    Crismas
    A mi tampoco no me gusta demasiado la carne cruda, pero al estar ahumada no se nota tanto.
    Besos

    ResponElimina