dimecres, 13 d’octubre de 2010

TEMPS DE BOLETS I ENTRADA 100



Quan vaig començar el blog, no sospitava ni per un moment, que arribaria a poder passar-hi 100 entrades, amb poc més d’un any, doncs ja hi he arribat.

També he de dir que encara que porta una mica de feina, com tots molt bé sabeu, queda totalment oblidada.

Doncs amb tots el vostres comentaris i mostres d'afecte, tant dels que ens coneixem personalment, com dels virtuals, cada dia tinc més ganes de superar-me.

Per celebrar-ho he decidit preparar aquesta recepta ja que coincideix amb època de bolets.

RISSOTO DE CEPS

INGREDIENTS

Ceps secs
Salsitxes
Arròs
1 ceba
1 copa vi blanc
Oli
Sal
Mantega
Parmesà ratllat

Posem a rehidratar els ceps amb aigua una mica tèbia, durant una bona estona, quan estiguin escorrem i reservem l’aigua.

A una paella per l’arròs escalfem una mica d’oli i sufragui’m les salsitxes tallades a trossos, quan siguin daurades les retirem, amb el mateix oli, saltegem molt poc els ceps, retirem, amb la resta d’oli daurem molt bé la ceba.

Mentrestant posem a escalfar l’aigua que tenim reservada dels ceps.

Quan el sofregit el tinguem llest, posem a la paella las salsitxes, els ceps i l’arròs, donem unes voltes perquè el arròs s’integri amb la barreja, posem el vi deixem evaporar l’alcohol, aboquem l’aigua de ceps i remenem, anirem posant aigua a mida que la vagi absorbint, sense deixar de remenar fins que el tinguem al punt.

Retirem del foc i posem la paella sobre un drap humit per fer baixar la temperatura interior, hi afegim la mantega i el formatge parmesà ratllat i remenem.

52 comentaris:

  1. Em fa il·lusió ser un dia el primer en posar un comentari... :), felicitats pels 100 i comentar que quan faig aquest risotto, poso a remullar els ceps amb vi blanc i l'aprofito per el risotto... M'agrada el gust que hi dóna...

    ResponElimina
  2. Felicitats per aquestes 100 primeres receptes!

    com sempre, avui una recepta bonissima...m'emporto aquest risotto...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Felicitats pel 100!

    Rissotto i bolets per mi una parella 10.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Quina bona manera de celebrar els 100! Moltes felicitats i endavant amb la bona feina!!

    ResponElimina
  5. primer de tot felicitats per les 100 entrades, i que siguin moltes més.

    i el risotto, deliciós, jo l'he fet alguna vegada però no hi he posat mai salsitxa

    petons

    ResponElimina
  6. Felicidades por lo de 100!!!! Y luego ya no digo nada, de los boletus que se me ponen los dientes largos. A ver si despues de estas lluvias irá mejor la temporada que yo la estaba dando por cerrada! me encantan las setas de todos los tipos!Pero este año ha sido uno de los más pobres que he visto! Hasta ahora!
    Besos!

    ResponElimina
  7. Una excel·lent entrada per compartir amb nosaltres aquest número 100! Endavant i segueix amb aquesta feina tan i tan ben feta!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Felicitats per l'entrada 100, però espero veure'n 100 més jo! M'encanta el risotto, i aquests ceps amb salsitxa ha de deixar empremta al paladar, ja m'ho imagino....
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  9. ¡Felicitaciones por el año y gracias por compartir todas tus recetas maravillosas! :)

    ResponElimina
  10. Sión, hola guapa,
    M'encanta la tardor per la temporada de bolets, sopetes i cremes que ens ofereix! :)
    També m'ha encantat el teu plat i llegir que has passat les 100 receptes, quina il·lusió! Felicitats i per moltes moltíssimes més! ;) Et seguirem!
    Petonets,
    Marina

    ResponElimina
  11. Sión,
    Felicitats, noia. Celebres el número rodó amb un plat rodó i no ho dic només per la forma en què l'has emplatat.
    Té una pinta excel·lent.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. saludos sion, no sé si felicitarte primero, por el risotto tan delicioso que has preparado, ó por las primeras 100 recetas, dificil me lo pones, péro de todas maneras felicidades ........saludos paco

    ResponElimina
  13. Felicitats pel post número 100!
    Espero poder llegir-ne com a mínim 100 més :)
    Aquest risotto és molt adequat a la bona temporada de bolets que estem tenint aquest any. Els meus germans han tornat del pont ben carregats de bolets!

    ResponElimina
  14. Amb aquest rissoto t'has superat, Enhorabona per les teves 100 entrades ara a per 100 mes, je,je

    Judith

    ResponElimina
  15. Felicitats pels 100 i, sobretot, per aquest arròs amb bolets.

    ResponElimina
  16. Sion,
    En primer lloc, felicitats per l'entrada 100!, n'esperem moltes, però moltes més. I quina millor manera de celebrar-ho?, per a nosaltres, amants dels risottos, el de ceps n'es el rei. Fins aquí ens arriba el flaire.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Felicitats!!! per la teva entrada nº 100
    i felicitats!!! per aquest risotto de tardo, m'agraden els bolets, cuinar-los i anar.los a buscar.
    El dissabte van poder anar a collir-los!!!
    un petonet

    ResponElimina
  18. Felicidades!!100 Recetas un numero redondo....que mejor manera de celebrarlo que con este magnifico risotto!
    Besets.

    ResponElimina
  19. HOLA SION, GUAPA TU

    MOLTES GRÀCIES PER LES TEVES 100 RECEPTES, TOTES DELICIOSES,

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  20. Ups, risotto de ceps...jo en vaig menjar ahir per sopar... ara aquests ceps per celebrar l'entrada 100 és deliciòs!
    Felicitats
    Ptnts

    ResponElimina
  21. Ricard Sampere
    Moltes gracies. La propera provaré lo del vi .
    Una abraçada

    Sonia – l’Exquisit
    Moltes gracies. Tant com vulguis jejeje
    Petonets

    Gemma
    Moltes gracies. Els tenim emparellats.
    Petons

    ResponElimina
  22. La cuina vermella
    Moltes gracies, per els vostres ànims.
    Petons

    Lidia
    Moltes gracies, així el pots fer com a plat únic
    Molts petons

    Damilena
    Muchas gracias. Por aquí la temporada esta siendo buena según la zona
    Besos

    ResponElimina
  23. Dolça
    Moltissimes gracies. Amb tots els vostres comentaris, feu que cada cop sigui mes fàcil
    Petonets

    Acabatdefer
    Moltes gracies. Fins aviat
    Petons

    Mandarina
    Muchas gracias, por todo
    Besos

    ResponElimina
  24. Marina
    La tardor es preciosa per tot el que comporta. Moltes gracies
    Petonets

    Els fogons del pare
    Això es possible gracies al vostre suport, moltes gracies
    Una abraçada

    Paco
    Moltes gracies, per el vostre suport.
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Gemma
    Moltes gracies. Quina sort, aquet any no hem pogut anar-hi gaires cops, que hi farem.
    Petonets

    La cuina de l’estany
    Moltes gracies
    Petonets

    El Oteador de los Mercados
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Josep
    Moltes gracies, els vostres comentaris son els que fan que pugem continuar
    Una abraçada

    Neus
    A nosaltres també ens agraden molt mes si els trobem, moltes gracies
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  27. SUSANNA
    Moltes gracies
    Petonets

    Marta
    Moltes gracies. Es que per dinar o sopar boníssim.
    Petonets

    ResponElimina
  28. El risotto em perd, mai l'hi he posat salsitxa, segur que li dóna un gustet molt bo!!

    ResponElimina
  29. MOltes felicitats per la teva entrada número 100 i per aquesta recepta tant bona que ens has presentat. Realment, sembla que tots ja tenim ganes d'anar a caçar bolets!
    Petonets!

    ResponElimina
  30. una recepta magnífica per celebrar els cent apunts. moltes felicitats i per molts anys!

    ResponElimina
  31. Moltes felicitats pel "Centenari"! i si a més a més és amb un risotto de ceps ja podem llepar-nos ben bé els dits.
    Besets!

    ResponElimina
  32. Quina sort tenim nosaltres, amb aquests 100 regals que ens has fet.

    L'arròs de bolets bé i això, pero sincerament ara només penso en els teus 100 posts i en que maco és coneixer gent com vosaltres. Una abraçada!!

    ResponElimina
  33. Et felicite pel número 100... i per tots els que arribaran, de nivellàs total! El rissotto amb ceps és exquisit i, per als amants de l'arròs com jo, una preparació diferent i molt saborosa.
    Besets

    ResponElimina
  34. FELIÇOS 100 POST!,us envio 100 mossegadetes!i espero molts més plats, tots tant curadament presentats.Ens heu mal acostumat...Una abraçada als dos!

    ResponElimina
  35. Felicitats per les primeres 100 receptes, ara anem per les 100 següentes que no trigaràn i totes de una gran qualitat com aquest risotto d'avui.
    Petons.

    ResponElimina
  36. Felicitats!!!
    Per les 100 receptes que ens has ensenyat i que hem gaudit.
    Una abraçada parella.

    ResponElimina
  37. Moltes felicitats per les teves 100 entrades i per aquest risotto tan bo!

    Petonets

    ResponElimina
  38. Moltes felicitats per les 100 entrades.
    El risotto....espectacular y bonísim.
    Espero moltes més entrades.
    PETONETS.

    ResponElimina
  39. Guau! 100 entrades! jo espero que siguin moltes i moltes més.
    pt!

    ResponElimina
  40. Enhorabona pels les vostres 100 entrades... de molt bona qualitat!!!
    Petons

    ResponElimina
  41. magnifica elecció per celebrar una entrada tan simbòlica... per 100 més!!.. com a minim!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  42. Elsfogonsdelabordeta
    La salsitxa li don mes consistència i serveix de plat únic
    Petons

    Laura
    Moltes gracies, la veritat que si, encara que fins ara no ha estat un bon any, sembla que a cambiat.
    Petonets

    Manel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  43. La quinta de Luculus
    Moltes gracies
    Petons

    Starbase
    Moltes gracies. Quan vaig començar no m’esperava tenir la sort de conèixer gent tan fabulosa, amb els que et trobes la mar de bé.
    Una abraçada

    Queti B
    Moltes gracies. El arròs es molt agraït perquè admet tantes i tantes preparacions com es vulgui.
    Petonets

    ResponElimina
  44. Mercè
    S’accepten les 100 mossegades i espero que moltes mes. Moltes gracies
    Molts petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Moltes gracies .
    Petons

    Cuinetes Carme
    Moltes gracies, m’afalagueu molt amb els vostres comentaris.
    Petonets

    ResponElimina
  45. Carme - cocina con sabor
    Moltes gracies
    Petons

    Joana
    Moltes gracies
    Petons

    *Eva*
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  46. guspires que viatgen amb el vent (Gemma
    Moltes gracies
    Petonets

    StHilari
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  47. Felicidades por tus 100 entradas. Qué rápido pasa el tiempo, verdad? Cuando menos te lo esperes llegaras a las 500 y de ahí a las 1000 en un tris.
    La receta como siempre maravillosa.
    un biquiño

    ResponElimina
  48. Pilar - Lechuza
    Muchísimas gracias, en estos momentos parecen muy lejos, aunque no me desagradaría llegar.
    Biquiños

    ResponElimina
  49. Moltes felicitats per els 100!! jo voldria arribar...
    Gracies per la teua visita, i les teues paraules.
    Jo ja et visite i soc seguidora teua.
    Un abraç

    ResponElimina
  50. Moltes felicitats!!! jo també espero poder llegir les teves receptes molts anys més, sempre aprenc molt amb elles!!!!
    Aquest rissoto meravellós!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  51. Felicitats per aquest rissoto i per la entrada 100!

    ResponElimina
  52. Teresa
    Moltes gracies, jo també et seguiré.
    Petons

    MaryLou
    Moltes gracies
    Petons

    ANNAFS
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina