diumenge, 3 d’octubre de 2010

CELEBRACIÒ DE SANT MIQUEL


El passat dia 29 va ser el sant d’en Miquel i vaig fer un dinar especial, a base de plats que a ell li agraden, i alguns de nous.

El diumenge anterior varem anar a buscar bolets i en varem trobar uns quans, per la qual cosa vaig preparar uns rovellons de botó a la planxa, (els que eren una mica grossos ja tenien habitants i no els varem collir), i un carpaccio de ceps, (només en varem trobar un).

Els rovellons un cop nets amb un drap humit, els vaig posar a la planxa amb una mica d’oli d’oliva verge i un polsim de sal per no emmascarar el sabor.


El cep el vaig tallar molt prim amb la mandolina amb molt de compte i el vaig marinar amb un preparat d’oli verge d’oliva, un polsim de sal, pebre i unes gotes de llimona, deixant-lo marinar una estoneta abans.


Unes paperines de pernil amb formatge.
Uns xips de patates.
Una pota de pop a “feira”
Unes figues de coll de dama amb foie.
Una terrina freda de conill, una recepta de la revista cuines.

Per acabar un braó de xai al forn amb patates i rossinyols.

Hi ha tantes receptes de fer els braons al forn com cuiners, aquesta és la meva.

BRAONS AL FORN

INGREDIENTS

2 braons
Oli
2 gots de cervesa
1 got d’aigua
Sal
Pebre negre molt
Orenga amb pols
2 patates
Bolets (opcional)

Salpebrem els braons, i els posem a una safata pel forn, els reguem amb un raig d’oli, la cervesa i l’aigua, espolsem amb una mica d’orenga, i cap al forn, que tindrem a 200º, els anirem donant la volta de tant en tant.

Mentrestant preparem les patates, pelem i tallem a talls més aviat prims, salem i enrossim una mica. Reservem.

Si tenim bolets, els netegem, salem i saltegem una mica. Reservem

Quan tinguem els braons gairebé al nostre gust, els retirem per posar-hi les patates, com si féssim un llit, posem els braons, tornem al forn uns minuts, perquè les patates se’ns confitin amb la salsa, a l’últim moment posem els bolets, unes voltes i Bon profit.

36 comentaris:

  1. Todo delicioso una buena manera de festejar a San Miguel.
    Besos

    ResponElimina
  2. Miquel, dues coses t'haig de dir. La primera és moltes felicitats!! i la segona que tens una dona que t'estima molt i aquí ho ha deixat ben palès. Encara més felicitats per aquest segon punt!! :D

    ResponElimina
  3. Ai Miquel, quina dona que tens, com et mima i et cuida!! Ets una cuinera estupenda Sion!

    ResponElimina
  4. Felicitats per en Miquel.
    Un menú boníssim i aquests braons son per llepar-se el dits i el plat.
    Petons i bon diumenge.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats a en Miquel! aquesta es un gran forma de celebrar el sant!
    Un petó als dos!

    ResponElimina
  6. Hola Sion ...!!
    Per molts anys !!
    Un bon Menú per celebrar..

    ResponElimina
  7. Uffff... com m'agraden els braons... Aquesta si que me l'apunto (i ja saps que no soc pas dels que ho diuen de totes les receptes).

    ResponElimina
  8. Muchas felicidades a Miquel!Buen menu para celebarlo....ya puede estar contento,con lo bien que lo cuidas.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Felicitats Miquel, pel teu Sant i per la cuinera que tens a casa!. Déu-n'hi do del dinar que va preparar!

    ResponElimina
  10. felicitats al miquel i a la cuinera, això sí que és un menú de festa!

    ResponElimina
  11. Ja comencen a sortir bolets! que bé, ja pots anar fent receptes tan bones com aquestes que vaig prenent nota!Una abraçada.

    ResponElimina
  12. No m'estranya gens ni mica que triomfares. Quina bona pinta que fa tot!!!

    ResponElimina
  13. Muchas felicidades para Miquel! Nosotros también todos los fines de semana vamos a buscar setas ( rovellones, boletus y otros tipos de setas) pero este año no va muy bien la temporada de setas, por lo menos en mi zona. Muchos menos que el año pasado. El sábado apena encontré 6 boletus!
    Besos!

    ResponElimina
  14. Això si que és una celebració en tota regla ... i amb la sort de poder degustar els bolets que s'han recollit.

    ResponElimina
  15. Felicitats, Miquel!!!!!
    caram quin dinaràs de celebració... ja vau poder amb tot? :)
    Quina sort aquests rovellons, petitons de la mida de botó és com són més bons, oi?

    ResponElimina
  16. riquisimo menú para festejar! felicidades a Miguel por su santo! :)

    ResponElimina
  17. Annie
    A Miquel le encanto
    Besos

    Starbase
    Això ho te molt present, i si no pobre d’ell, jejejeje,
    Moltes gracias
    Una abraçada

    La cuina vermella
    Es fa el que es pot, diuen que es mes fàcil seduir que mantenir. jejeje
    Petonets

    ResponElimina
  18. La cocinera de Betulo
    Un bon menú amb la traca final
    Petonets

    Laura
    Si que es una bona manera de celebrar-ho
    Molts petons

    Els peixos
    Moltes gracies
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Ricard Sampere
    Es un dels plats que li encanten, a mi també tot sa de dir.
    Una abraçada

    Mesilda
    Per descontat i si no es així pitjo per ell jejejeje.
    Besos

    Gloria
    Moltes gracies de part dels dos
    Petons

    ResponElimina
  20. Manel
    Gracies si que va ser un bon menú.
    Una abraçada

    Mercé
    Per allà dalt fa uns quant dies però molt corcats, ara sembla que estan una mica millor, esperarem amb paciència a que en surtin mes. jejeje
    Petonets

    Francesc
    Li va agradar molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Damilena
    Este año por aquí tampoco esta siendo un buen año, pero algo se va encontrando.
    Besos


    El Oteador de los mercados
    La veritat que si, els bolets que trobes tenen un doble gust el de trobar-los i el de menjar-los
    Petons

    Gemma
    Els primers plats eren gairebé com unes tapas, el segon normal.
    Es que els bolets uns mica grossos estaven podrits, i nomes varem poder aprofitar algun trosset, i d’alguns ni això.
    Mols petons

    Mandarina
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  22. Un delicioso plato con una buena guarnición. Siempre encuentras blog interesantes, que te aportan y con quien compartir.

    Un saludo.

    ResponElimina
  23. Ja em ve salivera només de pensar en tot això que expliques, felicitats!

    ResponElimina
  24. Ernestina tina777
    Gracias por visitarme, es bien cierto que si buscas, siempre encuentras a gente con tus mismos gustos y aficiones.
    Un beso

    Visc a la cuina
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  25. el plat és digne d'una gran celebració. jo no m'he acostumat mai a treballar amb la mandolina a la cuina, amb la de coses que es poden fer, oi?
    pt!

    ResponElimina
  26. Vaja quin àpat per celebrar Sant Miquel! Els rovellons fets així són boníssims i el ceps també.

    ResponElimina
  27. *Eva*
    Moltes gracies. Els primers dies costa una mica, però quan li has agafat el troquilló, cap problema, si o probes ja amb diràs.
    Petons

    ANNAFS
    Aquets bolets son bons amb totes les preparacions.
    Petons

    ResponElimina
  28. Que bé els rovellons de botó, m'agraden molt.
    Has tastat un carpaccio de ceps amb parmesa??
    Per Sant Miquel de l'any vinent vinc a dinar.
    Un petonet

    ResponElimina
  29. Sión i Miquel; Que per molts anys pugueu fer semblantes obres... i... per molts anys Miquel.... i tú Sión per la part que et toca, també.
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡.

    ResponElimina
  30. Que ricoo!en un pueblo cerca por aqui también festejaban San Miguel, se ve que lo festejaste con todo!
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  31. Neus
    La propera vegada provaré amb parmesà, es un formatge que m’agrada molt.
    Quedes convidada per l’any que ve, jejeje
    Petons

    Josepb
    Moltissimas gracies de part de tots dos.
    Una abraçada

    Gabriela, clavo y canela
    Fue un muy buen día. Gracias.
    Besos

    ResponElimina
  32. ondia!! això si que és un menú de festa!! la recepta dels braons:magnifica,... però jo em quedo amb les ganes de saber el que són les parerines de pernil amb formatge .... ja ens ho explicaràs, eh?
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. StHilari
    Moltes gracies. Properament passaré la recepta de les paperines de pernil i formatge.
    Una abraçada

    ResponElimina
  34. Que menú tan rico, los jarretes tienen una pinta fantástica.

    Besos

    ResponElimina
  35. Encara que una mica tard, felicitats a en Miquel!!!! i quin àpat, noia, tot de 5 forquilles!!!
    Petonets

    ResponElimina