CELEBRACIÒ DE SANT MIQUEL
El passat dia 29 va ser el sant d’en Miquel i vaig fer un dinar especial, a base de plats que a ell li agraden, i alguns de nous.
El diumenge anterior varem anar a buscar bolets i en varem trobar uns quans, per la qual cosa vaig preparar uns rovellons de botó a la planxa, (els que eren una mica grossos ja tenien habitants i no els varem collir), i un carpaccio de ceps, (només en varem trobar un).
Els rovellons un cop nets amb un drap humit, els vaig posar a la planxa amb una mica d’oli d’oliva verge i un polsim de sal per no emmascarar el sabor.
El cep el vaig tallar molt prim amb la mandolina amb molt de compte i el vaig marinar amb un preparat d’oli verge d’oliva, un polsim de sal, pebre i unes gotes de llimona, deixant-lo marinar una estoneta abans.
Uns xips de patates.
Una pota de pop a “feira”
Unes figues de coll de dama amb foie.Una terrina freda de conill, una recepta de la revista cuines.
Per acabar un braó de xai al forn amb patates i rossinyols.
Hi ha tantes receptes de fer els braons al forn com cuiners, aquesta és la meva.
BRAONS AL FORN
INGREDIENTS
2 braons
Oli
2 gots de cervesa
1 got d’aigua
Sal
Pebre negre molt
Orenga amb pols
2 patates
Bolets (opcional)
Salpebrem els braons, i els posem a una safata pel forn, els reguem amb un raig d’oli, la cervesa i l’aigua, espolsem amb una mica d’orenga, i cap al forn, que tindrem a 200º, els anirem donant la volta de tant en tant.
Mentrestant preparem les patates, pelem i tallem a talls més aviat prims, salem i enrossim una mica. Reservem.
Si tenim bolets, els netegem, salem i saltegem una mica. Reservem
Todo delicioso una buena manera de festejar a San Miguel.
ResponEliminaBesos
Miquel, dues coses t'haig de dir. La primera és moltes felicitats!! i la segona que tens una dona que t'estima molt i aquí ho ha deixat ben palès. Encara més felicitats per aquest segon punt!! :D
ResponEliminaAi Miquel, quina dona que tens, com et mima i et cuida!! Ets una cuinera estupenda Sion!
ResponEliminaFelicitats per en Miquel.
ResponEliminaUn menú boníssim i aquests braons son per llepar-se el dits i el plat.
Petons i bon diumenge.
Moltes felicitats a en Miquel! aquesta es un gran forma de celebrar el sant!
ResponEliminaUn petó als dos!
Hola Sion ...!!
ResponEliminaPer molts anys !!
Un bon Menú per celebrar..
Uffff... com m'agraden els braons... Aquesta si que me l'apunto (i ja saps que no soc pas dels que ho diuen de totes les receptes).
ResponEliminaMuchas felicidades a Miquel!Buen menu para celebarlo....ya puede estar contento,con lo bien que lo cuidas.
ResponEliminaBesets.
Felicitats Miquel, pel teu Sant i per la cuinera que tens a casa!. Déu-n'hi do del dinar que va preparar!
ResponEliminafelicitats al miquel i a la cuinera, això sí que és un menú de festa!
ResponEliminaJa comencen a sortir bolets! que bé, ja pots anar fent receptes tan bones com aquestes que vaig prenent nota!Una abraçada.
ResponEliminaNo m'estranya gens ni mica que triomfares. Quina bona pinta que fa tot!!!
ResponEliminaMuchas felicidades para Miquel! Nosotros también todos los fines de semana vamos a buscar setas ( rovellones, boletus y otros tipos de setas) pero este año no va muy bien la temporada de setas, por lo menos en mi zona. Muchos menos que el año pasado. El sábado apena encontré 6 boletus!
ResponEliminaBesos!
Això si que és una celebració en tota regla ... i amb la sort de poder degustar els bolets que s'han recollit.
ResponEliminaFelicitats, Miquel!!!!!
ResponEliminacaram quin dinaràs de celebració... ja vau poder amb tot? :)
Quina sort aquests rovellons, petitons de la mida de botó és com són més bons, oi?
riquisimo menú para festejar! felicidades a Miguel por su santo! :)
ResponEliminaAnnie
ResponEliminaA Miquel le encanto
Besos
Starbase
Això ho te molt present, i si no pobre d’ell, jejejeje,
Moltes gracias
Una abraçada
La cuina vermella
Es fa el que es pot, diuen que es mes fàcil seduir que mantenir. jejeje
Petonets
La cocinera de Betulo
ResponEliminaUn bon menú amb la traca final
Petonets
Laura
Si que es una bona manera de celebrar-ho
Molts petons
Els peixos
Moltes gracies
Molts petons
Ricard Sampere
ResponEliminaEs un dels plats que li encanten, a mi també tot sa de dir.
Una abraçada
Mesilda
Per descontat i si no es així pitjo per ell jejejeje.
Besos
Gloria
Moltes gracies de part dels dos
Petons
Manel
ResponEliminaGracies si que va ser un bon menú.
Una abraçada
Mercé
Per allà dalt fa uns quant dies però molt corcats, ara sembla que estan una mica millor, esperarem amb paciència a que en surtin mes. jejeje
Petonets
Francesc
Li va agradar molt.
Una abraçada
Damilena
ResponEliminaEste año por aquí tampoco esta siendo un buen año, pero algo se va encontrando.
Besos
El Oteador de los mercados
La veritat que si, els bolets que trobes tenen un doble gust el de trobar-los i el de menjar-los
Petons
Gemma
Els primers plats eren gairebé com unes tapas, el segon normal.
Es que els bolets uns mica grossos estaven podrits, i nomes varem poder aprofitar algun trosset, i d’alguns ni això.
Mols petons
Mandarina
Muchas gracias
Besos
Un delicioso plato con una buena guarnición. Siempre encuentras blog interesantes, que te aportan y con quien compartir.
ResponEliminaUn saludo.
Ja em ve salivera només de pensar en tot això que expliques, felicitats!
ResponEliminaErnestina tina777
ResponEliminaGracias por visitarme, es bien cierto que si buscas, siempre encuentras a gente con tus mismos gustos y aficiones.
Un beso
Visc a la cuina
Moltes gracies
Petons
el plat és digne d'una gran celebració. jo no m'he acostumat mai a treballar amb la mandolina a la cuina, amb la de coses que es poden fer, oi?
ResponEliminapt!
Vaja quin àpat per celebrar Sant Miquel! Els rovellons fets així són boníssims i el ceps també.
ResponElimina*Eva*
ResponEliminaMoltes gracies. Els primers dies costa una mica, però quan li has agafat el troquilló, cap problema, si o probes ja amb diràs.
Petons
ANNAFS
Aquets bolets son bons amb totes les preparacions.
Petons
Que bé els rovellons de botó, m'agraden molt.
ResponEliminaHas tastat un carpaccio de ceps amb parmesa??
Per Sant Miquel de l'any vinent vinc a dinar.
Un petonet
Sión i Miquel; Que per molts anys pugueu fer semblantes obres... i... per molts anys Miquel.... i tú Sión per la part que et toca, també.
ResponEliminaQue vagi de gust Sión i Miquel¡¡.
Que ricoo!en un pueblo cerca por aqui también festejaban San Miguel, se ve que lo festejaste con todo!
ResponEliminabesos
Gaby
Neus
ResponEliminaLa propera vegada provaré amb parmesà, es un formatge que m’agrada molt.
Quedes convidada per l’any que ve, jejeje
Petons
Josepb
Moltissimas gracies de part de tots dos.
Una abraçada
Gabriela, clavo y canela
Fue un muy buen día. Gracias.
Besos
ondia!! això si que és un menú de festa!! la recepta dels braons:magnifica,... però jo em quedo amb les ganes de saber el que són les parerines de pernil amb formatge .... ja ens ho explicaràs, eh?
ResponEliminaUna abraçada
StHilari
ResponEliminaMoltes gracies. Properament passaré la recepta de les paperines de pernil i formatge.
Una abraçada
Que menú tan rico, los jarretes tienen una pinta fantástica.
ResponEliminaBesos
Cocinica
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Encara que una mica tard, felicitats a en Miquel!!!! i quin àpat, noia, tot de 5 forquilles!!!
ResponEliminaPetonets