dissabte, 19 febrer de 2011

BESUC ESCABETXAT HOMENATGE A SANTI SANTAMARIA




Amb aquesta recepta ens afegim al homenatge “Cuinem per a Santi Santamaria” que ens proposa l´Starbase de Decuina.net

INGREDIENTS

2 besucs de 600 g. cada un
2 cebes tendres
2 pastanagues
2 tomàquets
10 olives verdes
Oli d’oliva
200 cl de vi blanc
1/8 de l. de vinagre de xeres
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre en gra
4 dents d’all pelats
Sal

Filetegem el peix, triem-li l’espina i tallem-lo a trossos. Salpebrem-los i daurem-los pel costat de la pell.

Confitem les cebes i posem-les a bullir en una cassola amb els altres ingredients de l’escabetx.

Quan el líquid arrenqui el bull, introduïm-hi el peix i retirem-lo del foc. Deixem refredar el peix dins l’escabetx

Guardem el peix cobert amb el seu escabetx en algun recipient amb tapa i esperem dos o tres dies abans de consumir-lo.

Muntem el plat, posant els talls de peix utilitzant com a guarniment les cebes confitades, el tomàquet, les pastanagues i les olives de l’escabetx.



31 comentaris:

  1. Te ha quedado estupenda, la presentacion muy buena. Yo tambien he hecho una receta como homenaje.

    Un beso

    ResponElimina
  2. Una molt bona recepta d'en Santi Santamaría. T'ha quedat molt bé!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Molt bona presentació...un besuc deliciós...

    ResponElimina
  4. un gran plat, segur, els peixos en escabetx m'encanten, amb un besuc, segur que ha d'estar boníssim.

    ResponElimina
  5. Es nota que se li ha possat amor!

    Muas!

    ResponElimina
  6. Quina bona elecció Sión.

    M'agradat molt.

    Petonets!

    ResponElimina
  7. De luxe, sense cap mena de dubte un besug és per un gran plat i aquest homenatge se´l mereixia.
    petons , amics

    ResponElimina
  8. M'imagino que li agradaria el que estem fent.
    Aquest besuc en escabetxes mereix un 10!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Asun, avui has cuinat amb vi enlloc de cervesa en honor a Santamaria :)
    M'encanta l'escabetx i afegir-hi les olives ho trobo sensacional.
    Un gran homenatge!!!

    ResponElimina
  10. Sión,
    Un gran plat per encara un millor i més sentit homenatge.
    Una abraçada.
    Manel

    ResponElimina
  11. M'encanten els plats escabetxats!!! Molt bona tria....
    Felicitats

    ResponElimina
  12. Hola,
    Fantàstic homenantge el d'avui. Un plat sensacional el que ha escollit. Petons

    ResponElimina
  13. El comentari és obvi: en Santamaria destacava en tot oi? També en plats de peix com aquest!! Merci per participar :)

    ResponElimina
  14. Molt bona recepta Sion, nosaltres també hem fet una recepta, a veure si aconsegueixo que en Joan la pengi al blog. Petons

    ResponElimina
  15. Un peix cuinat així és irresistible!

    ResponElimina
  16. T'ha quedat molt be, un bon homenatge.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Sion un gran plat del mestre Santi i molt bo
    miquel

    ResponElimina
  18. Hola Sion, guapa tu

    un plat fantastic,..

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  19. Entre tóts heu fet un homenatge magnific al Santi Santamaría...
    un petonet

    ResponElimina
  20. Una receta de categoria,buen omenage a Santamaria.
    Besets.

    ResponElimina
  21. Un plat estupend! jo també vaig clixar un escabeixt, que el vaig fer ahir... ;)
    Molts petons!

    ResponElimina
  22. No havia fet mai un escabeixt així... Caldrpa provar-ho i més venit d'on ve... Salut!.

    ResponElimina
  23. El plato se vé delicioso. Te ha quedado de cine, y la presentación excelente!
    Besos!

    ResponElimina
  24. Crec que haure de obrir una carpeta nomes per els plats d'aquest homenatge.
    Fabulosa recepta.

    ResponElimina
  25. T'ha quedat molt bé i trobo que és una molt bona tria , crec que en Santi li agradava molt la tècnica de l'escabetxat. Molt bon homenatge. Una abraçada

    ResponElimina
  26. Ha estat un plaer poder compartir amb tots vosaltres una recepta en homenatge al Santi Santamaria, com molt bé ha organitzat l’Oscar de Decuina. :-)

    ResponElimina
  27. Trobo que has escollit un blon plat i a més t'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  28. Hola SIón, guapa tu

    senzillament deliciòs, gràcies per compartir-la
    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  29. Albota

    SUSANNA



    Ha estat un plaer poder compartir amb tots vosaltres una recepta en homenatge al Santi Santamaria, com molt bé ha organitzat l’Oscar de Decuina. :-)

    ResponElimina
  30. Sion, té una pinta espectacular!
    La veritat és que la idea de l'Starbase ens ha permès apropar-nos molt a la cuina d'aquest mestre...
    I la teva recepta és per fer-la, clarament!

    Salut, bonics!

    ResponElimina
  31. Tenia pensat preparar peix per diumenge, i al veure l’idea de l´Starbase, doncs a buscar recepta del Blog del Santi Santamaria i aquesta amb va agradar molt, però el resultat es de restaurant amb estrelles “Boníssim”
    Una abraçada

    ResponElimina