CORDONET AMB MÚRGULES
Fa uns caps de setmana, varem matinar una mica, doncs havíem d’anar a Olot a recollir una comanda a la plaça del mercat, primer volíem anar a veure si trobàvem unes quantes carreretes (corretjoles, cama-secs o els mal dits moixernons), ja que per sort la tarda anterior en varem trobar un grapat per fer una truita per sopar.
Quan varem arribar a la prada ni rastre de les carreretes, ¡¡ ha fet vent o encara no han sortit per que la prada esta més alta!!, m’entres parlàvem i buscàvem raonaments, ens vam dirigir, cap la part baixa tocant al bosc i el cor ens va fer un salt, al marge hi havia uns bolets que semblaven múrgules, ¡no ho semblaven eren múrgules!. Hem vam trobar un grapat, no gaires però estàvem prou contents.
Ben contents cap a Olot. Un cop a la cansaladeria d’en Jordi Vilarrasa, que ens havia guardat uns “cordonets” per fer a la brasa, al moment ja tenia el plat muntat, faria els cordonets amb les múrgoles.
3 cordonets de porc
Les múrgules1 ceba petita
Crema de llet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Netegem bé les múrgules, separant-ne el peu, mentrestant posarem un casso al foc amb aigua a bullir i les escaldem juntament amb els peus, nomes uns segons, les escorrem i refredem passant-les per aigua freda.
A una paella, amb una mica d’oli confitem la ceba tallada petita, quan la tinguem llesta posem els peus de les múrgules que tenim escaldats, salpebrem, donem unes voltes i triturem ben fi el conjunt. Tornem a posar a la paella, hi afegim crema de llet fins que tinguem la salsa al nostre gust. En aquest moment posem les múrgules perquè es confitin una mica amb la salsa, rectifiquem de sal i pebre si fes falta.
Tallem els cordonets a la mida que ens agradi, els posem a una plata pel forn, salpebrem, ragem amb un raig d’oli, ja tindrem el forn escalfat a 200º C, i els posem a coure durant uns 10 minuts, donant-los la volta varies vegades, perquè quedin daurats per un igual de tots costats.
Servim els cordonets acompanyats de les múrgules i la seva salsa.
Caram! Després d'una excursió així,res millor que un plat com aquest. Fa molt bona pinta...
ResponEliminaDe tota manera, m'agradaría saber que son exactament els "cordonets".Potser els conec amb un altre nom....
Petonets.
Coin Sion, t'ha quedat un plat al menys de 5 forquilles.
ResponEliminaMuxus
Sion con esta salsa que has echo han quedado las cordonet de puro vicio.
ResponEliminaMiquel
Sión i Miquel; M'enganxo a la pregunta de la Gemma, que són els cordonets?
ResponEliminaPoseu-vos en contacta en mí, si us plau, tinc el meu correu electrónic en el meu blog, gràcies.
Gràcies Miquel i Sión¡¡ :-D
Quina il·lusió fa trobar bolets i en aquest cas de luxe, oi? M'encanten les múrgules! I per cert, el cordonet o cordó a segons quins llocs en diuen llata prima o rellomet. A Barcelona és més freqüent trobar-lo com a peça separada però de porc ibèric. Del normal, em costa trobar. Petonets.
ResponEliminaAlgú podrà pensar que veu tenir sort, però jo penso que simplement veu fer la feina ben feta.
ResponEliminaSi et curres un viatge a Olot i vas a collir bolets... és que t'ho estas currant molt en un Juliol :))
Éste plato es todo un vicio! Me encanta esa salsita!
ResponEliminaBesos
Sión, només de llegir el títol ja se'm fa la boca aigua i veient la fotografia ja no hi ha cap dubte. Tot un senyor plat!
ResponEliminaUna abraçada.
Hola Sión, quina sort trobar múrgules!!! què bones i gustoses són! aquest plat és de festa major!! bon cap de setmana
ResponEliminaNena quina xamba! estic salivant...
ResponEliminaLa meva sogra també compra la carn a aquest carnisser, crec.
quina sort trobar múrgules en aquesta època. Tan bones que són i fetes amb aqueta carn i aquesta salseta...
ResponEliminaGEMMA
ResponEliminaVam matinar però la troballa ens va recompensar.
El cordonet va agafat sobre el llom, gairebé d’una punta a l’altre.
Petons
Rosa
Moltes gracies
Petons
Miquel
Estava molt bona
Una abraçada
Josepb. Menja de Bacallà
ResponEliminaJa t’explica’t com jo tinc antes on que esta situat.
Una abraçada
Montse de Sants
No se si estem parlant del mateix tall aquest va situat sobre el llom i es una peça estreteta d’uns 2-3 cms d’ampla, doncs el rellomet es com anomenen segons el lloc al filet o rellomillo.
Petons
Starbase
Moltes gracies, tot son ganes de fer coses i matinar, ens varem sentir recompensats.
Com que des de Sant Pau a Olot son vint minuts, fem l’excursió per fer la compra.
Aquesta excursió es va fer a últims de Maig.
Una abraçada
Damilena
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Els fogons del pare
Moltes gracies, em sento afalagada
Una abraçada
Teresa
Tens tota la raó, va ser una sort, per això ens costava de creure.
Petons
El taller de cuina
ResponEliminaVam tindre molta sort. Doncs ja sabràs el genero que te en Vilarrasa
Petons
ANNAFS
Ve les vam trobar a finals de maig, la entrada a tardat una mica.
Petons