dimarts, 19 de juliol de 2011

CREMA D’ENSIAM


INGREDIENTS

200 g d’enciam
2 cebes tendres
Brou d’au
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge

 A una olla amb aigua bullint, posem l`enciam uns dos minuts, passat el temps l’escorrem i refredem amb aigua i gel. Reservem

Tallem las cebes tendres en juliana fina, les saltegem amb una mica de mantega, quan les tinguem, afegim una mica de brou d’au, o una mica d’aigua, que bulli uns deu minuts, passat el temps, traiem del foc i posem l`enciam que tenim blanquejat, triturem amb la batedora i salpebrem. Passem-ho per un colador molt fi, posem-ho a la nevera a refredar.

Tan bona es calenta com freda de la nevera.

Podem servir en gotets, o a un plat.



21 comentaris:

  1. Caram, que original! No ho havia pensat mai de fer, una crema d'enciam. Amb els gotets, molt bona presentació.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Mira q fa temps q vull tastar l'amanida d'enciam...m'emporto la recepta

    ResponElimina
  3. Soc de les que utilitza l'enciam nomes per amanida... potser amb aquesta recepta m'animi a creuar el limit!!! jijijiji
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina
  4. Això s'haurà de probar!, amb quin enciam ho has fet?.A reveure!

    ResponElimina
  5. no sé que tal serà calenta, però freda me la quedo ara mateix!!
    una abraçada

    ResponElimina
  6. N´he vist moltes receptes de crema d´enciam i em sembla que la vostra és un senyal perquè la provi ja...aisss!!!em persegueix.

    ResponElimina
  7. Hola,
    Ho he vist alguna vegada, però no se per que l'enciam no l'he cuinat mai. A veure si m'animo amb aquesta crema que fa molt de goig!
    petonets

    ResponElimina
  8. A casa és una de les preferides, boníssima!

    ResponElimina
  9. Trobe que és una idea molt original i amb una presentació de primera. Enhorabona Sion!

    ResponElimina
  10. havia sentit a parlar d'utiltzar l'enciam en preparacions d'aquest tipus però no ho he provat mai, per l'aspecte deu estar molt bona, aquesta crema!

    ResponElimina
  11. Me llamó mucho la atención esa crema. Apetece mucho en verano con este calor. Me apunto la receta!

    ResponElimina
  12. Es una de les cremes pendents a tastar...a veure si aquesta familia s'ha anima.
    Petons

    ResponElimina
  13. Em sembla que la tastaré. Les cremes de verdures m'agraden molt, i la d'encisam deu resultar molt suau, no?
    Besos

    ResponElimina
  14. GEMMA
    Va molt ve perquè aprofites les fulles mes verdes, i queda molt bona
    Petons

    Sonia – L´Exquisit
    Si la proves de ben segur t’agradarà
    Petons

    Encontrar la Felicidad en Pequeños Detalles
    Si creues el límit!!!! Aprofitaràs també les fulles verdes jejeje
    Petons

    ResponElimina
  15. Mercè
    Amb les fulles verdes de tots els enciams, menys del Iceberg
    Petons

    Miquel
    Tens tota la raó
    Una abraçada

    Alfons
    Tan bona es calenta com freda
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Cristina
    Si et persegueix!!! Prova-la no et decebrà
    Petons

    La Cuina de l´Eri
    A mi em va costar fer-la, però un cop l’hem provat, les fulles verdes per fer-ne crema Ummm
    Petons

    Visc a la Cuina
    Es boníssima tant freda com calenta
    Petons

    ResponElimina
  17. Francesc
    Si la proves ja amb diràs
    Una abraçada

    Manel
    El primer cop et sorprèn una mica, però esta molt bona
    Una abraçada

    Damilena
    Sorprende un poco porque la lechuga para la ensalada, no la imaginas en una crema, pero esta muy buena
    Besos

    ResponElimina
  18. Neus
    Animeu-vos, esta molt bona
    Petons

    Queti B
    Si t’agraden les cremes de ben segur que t’agradarà
    Petons

    ResponElimina
  19. Una receta exquisita y muy original,la voy a preparar,me encantó,abrazos grandes.

    ResponElimina