TAPAS XVI
PETXINES o ZAMBURIÑAS
INGREDIENTS
12 petxines
100g de pernil curat.
100g de gambes pelades
100g de gambes pelades
Farina
Pa rallat
Pa rallat
1 gra d'all
1 ceba
Oli d´oliva
Sal
1 fulla de llorer
Pebre vermell dolç
Es pica la ceba i l´all molt finets, es posa a sofregir amb l'oli i la fulla de llorer. Quan estigui al punt s'hi afegeix el pernil i les gambes (tot ben picat), s'hi afegeix el pebre vermell i es lliga tot amb la farina i el pa ratllat. S'omplen amb això les petxines i es gratinen al forn.
Es pica la ceba i l´all molt finets, es posa a sofregir amb l'oli i la fulla de llorer. Quan estigui al punt s'hi afegeix el pernil i les gambes (tot ben picat), s'hi afegeix el pebre vermell i es lliga tot amb la farina i el pa ratllat. S'omplen amb això les petxines i es gratinen al forn.
LLAGOSTINS ACOMPANYATS
INGREDIENTS
Llagostins
Sal
Maionesa
Recepta molt fàcil i amb caràcter.
Posem aigua a una olla quan estigui bullint, afegim un grapadet de sal, al tornar a bullir, posem-hi el llagostins, quan han canviat totalment el color, ja els tenim llestos.
Tindrem preparat un bol amb aigua i gel, aboquem-hi els llagostins, després d’uns segons ja els podem escorre i els podem servir.
Els acompanyem d’una maionesa, també queden bé amb salsa rosa.
Aquestes tapes sóc de luxe total, me les menjava totes dues sense dir ni mú!
ResponEliminaM'encanten les vieires així cuinades, tenen un aspecte formidable ;)
Petonss
molt bonas Sion podriamos hacer un cambio hoy tu te quedas con mis tapas y con las tuyas
ResponEliminauna abraçada parella
miquel
I tant que són de luxe!!!!! les vieires no les he fet mai així, prenc nota!
ResponEliminaPetonets
M'encanten aquestes petxines! El toc de pernil els va com anell al dit. Jo les preparo amb rap i gambes i queden espectaculars. A més es poden congelar i et treuen de qualsevol imprevist amb un cop de forn!
ResponEliminaPetons!
Anna
Quina tapa...de fet sembla més un primer plat...és molt complet i exquisit!, la Bet, que és al meu costat diu que "fas unes coses boníssimes"!Un petó.
ResponEliminaQuina bona pinta. La meva mare, de petits, ens feia petxines farcides de peix amb beixamel. Qualsevol dia li dic que en faci i les publico...
ResponEliminaPetonets
Unes tapes de 10 i de luxe!!! em quedo amb una mica de cada. PEtons
ResponEliminaQuines tapes! Ara són quarts de nou i amb una clareta estic disposada a provar-les...us en queden?
ResponEliminaunes tapes magnífiques, senzilla una o de luxe l'altra, però d'èxit assegurat totes dues
ResponEliminaFantàstiques les dues tapes!
ResponEliminaAunque he cenado....con gusto me comeria tus tapas....las gozaria!!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaPerdoneu la ignorància... però és el mateix que les vieres?. I si es tracta de vieres i em garanteixen que són fresques... Imagineu com m'agraden molt?... Doncs si.. crues i tallades en sashimi... :).
ResponEliminaLes zamburiñas fan rodar el cap a la reina del meu cor hehehe. Fantàstiques.
ResponEliminaAcabatdefer
ResponEliminaGracies, però les zamburiñes no son las vieires, son més petites i son les que fan servir a Galícia per fer les empanades
Petons
Miquel
D’acord, així tots dos provarem diferents plats
Una abraçada
MaryLou
Com li he dit a Acabatdefer no son vieires, son més petites.
Petonets
La Taula d’en Bernat
ResponEliminaEs un producte molt agraït i te moltíssimes preparacions
Petons
Mercè
Dóna-li les gracies a la Bet
Petons
Gemma
A casa la mare també i jo les he variat una mica
Molts petons
La cuina de l’Eri
ResponEliminaEstàs convidada i amb molt de gust
Un peto
Cristina
No en queda ni una desapareixen al instant
Petons
Manel
Son les tapes que quan les fas ja saps que triomfaràs
Una abraçada
Cristina
ResponEliminaMoltes gracies
Petonets
Foodtravelandwine
Muchas gracias
Besos
Ricard Sampere
No son ben bé les vieires son d’una mida més petita, però per a mi mes gustosa.
Una abraçada
Starbase
Docs la propera esta convidada, bé i tu també jejeje
Una abraçada
Les petxines gratinades les acostumava a fer la mare el dia de festa grossa com a entrant. M'has fet recordar-la. Gràcies.
ResponElimina