dilluns, 25 de juliol de 2011

TAPAS XVI



PETXINES o ZAMBURIÑAS

INGREDIENTS

12 petxines
100g de pernil curat.
100g de gambes pelades
Farina
Pa rallat
1 gra d'all
1 ceba
Oli d´oliva
Sal
1 fulla de llorer
Pebre vermell dolç

Es pica la ceba i l´all molt finets, es posa a sofregir amb l'oli i la fulla de llorer. Quan estigui al punt s'hi afegeix el pernil i les gambes (tot ben picat), s'hi afegeix el pebre vermell i es lliga tot amb la farina i el pa ratllat. S'omplen amb això les petxines i es gratinen al forn.




LLAGOSTINS ACOMPANYATS

INGREDIENTS

Llagostins
Sal
Maionesa

Recepta molt fàcil i amb caràcter.

Posem aigua a una olla quan estigui bullint, afegim un grapadet de sal, al tornar a bullir, posem-hi el llagostins, quan han canviat totalment el color, ja els tenim llestos.

Tindrem preparat un bol amb aigua i gel, aboquem-hi els llagostins, després d’uns segons ja els podem escorre i els podem servir.

Els acompanyem d’una maionesa, també queden bé amb salsa rosa.

18 comentaris:

  1. Aquestes tapes sóc de luxe total, me les menjava totes dues sense dir ni mú!
    M'encanten les vieires així cuinades, tenen un aspecte formidable ;)
    Petonss

    ResponElimina
  2. molt bonas Sion podriamos hacer un cambio hoy tu te quedas con mis tapas y con las tuyas
    una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  3. I tant que són de luxe!!!!! les vieires no les he fet mai així, prenc nota!
    Petonets

    ResponElimina
  4. M'encanten aquestes petxines! El toc de pernil els va com anell al dit. Jo les preparo amb rap i gambes i queden espectaculars. A més es poden congelar i et treuen de qualsevol imprevist amb un cop de forn!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  5. Quina tapa...de fet sembla més un primer plat...és molt complet i exquisit!, la Bet, que és al meu costat diu que "fas unes coses boníssimes"!Un petó.

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta. La meva mare, de petits, ens feia petxines farcides de peix amb beixamel. Qualsevol dia li dic que en faci i les publico...
    Petonets

    ResponElimina
  7. Unes tapes de 10 i de luxe!!! em quedo amb una mica de cada. PEtons

    ResponElimina
  8. Quines tapes! Ara són quarts de nou i amb una clareta estic disposada a provar-les...us en queden?

    ResponElimina
  9. unes tapes magnífiques, senzilla una o de luxe l'altra, però d'èxit assegurat totes dues

    ResponElimina
  10. Aunque he cenado....con gusto me comeria tus tapas....las gozaria!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  11. Perdoneu la ignorància... però és el mateix que les vieres?. I si es tracta de vieres i em garanteixen que són fresques... Imagineu com m'agraden molt?... Doncs si.. crues i tallades en sashimi... :).

    ResponElimina
  12. Les zamburiñas fan rodar el cap a la reina del meu cor hehehe. Fantàstiques.

    ResponElimina
  13. Acabatdefer
    Gracies, però les zamburiñes no son las vieires, son més petites i son les que fan servir a Galícia per fer les empanades
    Petons

    Miquel
    D’acord, així tots dos provarem diferents plats
    Una abraçada

    MaryLou
    Com li he dit a Acabatdefer no son vieires, son més petites.
    Petonets

    ResponElimina
  14. La Taula d’en Bernat
    Es un producte molt agraït i te moltíssimes preparacions
    Petons

    Mercè
    Dóna-li les gracies a la Bet
    Petons

    Gemma
    A casa la mare també i jo les he variat una mica
    Molts petons

    ResponElimina
  15. La cuina de l’Eri
    Estàs convidada i amb molt de gust
    Un peto

    Cristina
    No en queda ni una desapareixen al instant
    Petons

    Manel
    Son les tapes que quan les fas ja saps que triomfaràs
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Cristina
    Moltes gracies
    Petonets

    Foodtravelandwine
    Muchas gracias
    Besos

    Ricard Sampere
    No son ben bé les vieires son d’una mida més petita, però per a mi mes gustosa.
    Una abraçada

    Starbase
    Docs la propera esta convidada, bé i tu també jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Les petxines gratinades les acostumava a fer la mare el dia de festa grossa com a entrant. M'has fet recordar-la. Gràcies.

    ResponElimina