CARPACCIO DE PEU DE PORC AMB SALSA DE CEPS
INGREDIENTS
2 peus de porc bullits
100 g de ceps deshidratats
Crema de llet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Primer de tot posem els ceps a rehidratar amb aigua una mica tèbia.
Traiem els ossos dels peus, es molt fàcil si els posem dos minuts al microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè espeteguen molt.
Quan tinguem la carn treta, la tallem a trossos d’uns tres centímetres. Reservem
Si ja tenim els ceps ben rehidratats, els escorrem, salpebrem i saltegem amb una mica d’oli, quan els tinguem en reservem una quarta part, la resta procurant treure-li l’oli, els barregem amb la carn dels peus, remenem perquè quedi tot plegat ben incorporat.
Posem tot el conjunt a un motllo una mica fondo (jo faig servir els de l’Albal), col·loquem un pes a sobre perquè quedi més compactat al refredar-se, posem-ho a la nevera una bona estona, ens quedarà una terrina.
Preparem la salsa de ceps, salpebrem els que hem reservat hi els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-los un toc d’escalfor, llavors posem-los al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet, fins que tinguem una crema al nostre gust.
Tallarem la terrina a talls de mig centímetre (si tenim maquina de tallar molt millor), posem els talls al plat de servir, al que ja hi tindrem fet un llit amb la crema de ceps, pintem per sobre amb més crema de ceps, portem al forn que ja tindrem escalfat, gratinem uns moments.
quina bona idea! han de quedar bonissims!!
ResponEliminaTot i que no m'agraden els peus de porc, aquest plat te molt bona pinta!!!
ResponEliminaPetonets.
Pase de mi este cáliz. Els peus de porc només els poso a la escudella i així en carpaccio... no m'hi veig :)
ResponEliminaMas manitas de cerdu gustan mucho en mi casa, pero esa receta tan interesante nunca la había visto. Habrá que probarla. Me llama mucho la atención la combinación de manitas con boletus!
ResponEliminaBesos
Té molt bon aspecte. Llàstima que no m'agraden els peus de porc... malgrat tot, no descarto tornar a provar-ne un dia d'aquests a veure si canvio d'opinió. Amb plats com aquest tot és possible.. ;-)petons
ResponEliminaBOnissim apertitiu!! m'encanta!! jo n'he fet una vegada i ens va agradar moooolt!!! provaré la teeva versióo que em sembla fascinant la mescla! petons
ResponEliminaA casa mai hem menjat peus de porc, però a mi segur que servits així m'encantarien!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Una manera molt original de presentar els peus de porc! Fins i tot a mi que no m'agraden en menjaria, je je je...
ResponEliminaUn carpaccio muy original,y seguro que buenisimo...a mi las manitas de cerdo si que me gustan,aqui las ponemos en el arroz al horno,son deliciosas.
ResponEliminaBesets.
Sion,
ResponEliminaM'ha encantat aquesta recepta, he de fer-la, de debò molt bona.
Una pregunta, els peus els compres cuits o els cous tu?
Una abraçada.
Jo els faig donant-los forma de botifarró amb paper film i després al congelador, així els puc tallar superfinets amb la màquina de tallar embotit!!!
ResponEliminaM'encanta el suggeriment de la salsa de ceps!
PTNTS
Dolça
una buena idea de esta manera,me gusta
ResponEliminaPodria fer un cortar i pegar amb el comentari de la Gemma Clofent!, no sóc gaire de peus de porc, però així com tú els has fet m'encantaria probar-los! una abraçada Sión, una abraçada Miquel!
ResponEliminaHas fet feliç al meu marit amb aquesta recepta, ara la tinc que fer aquest finde ...
ResponEliminapetonets
Quina manera més original de presentar els peus de porc!!
ResponEliminaHola Sion, guapa tu
ResponEliminanena que bo, copio, copien, copiaren, ja
mil petonets Susanna
Anirac
ResponEliminaEstan molt bons
Petons
GEMMA
La salsa de ceps els disfressa molt.
Petons
Starbase
Sort que ni ha gustos per tots
Una abraçada
Damilena
ResponEliminaLa combinación queda espectacularmente buena
Besos
Marina
Com li he dit a la Gemma, la salsa de ceps els disfressa molt.
Petons
Roser
Si t’agraden amb aquesta salseta queda boníssims
Petons
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaTot es qüestió de provar-los, si t’animes ja amb diràs
Petons
Gemma
Tot es qüestió de provar-los, si t’agraden els ceps ja tens molt guanyat
Petons
Mesilda
Es una manera diferent de menjar-se’ls.
Petons
Cuinetes – Carme
ResponEliminaQueda molt bona, si la proves ja amb diràs.
Els compro cuits a la cansaladeria
Molts petons
Dolça
Jo també en faig com dius però al mig hi poso una tira de botifarra negre o d’ou.
Amb aquesta salseta els acabes d’arrodonir !!!!
Molts petons
Miquel
Celebro que t’agradin
Una abraçada
Mercè
ResponEliminaJo si faré un copiar i pegar ...
Tot es qüestió de provar-los, si t’agraden els ceps ja tens molt guanyat
Molts petons
Cristina
Es una forma de canviar la presentació d’uns simples peus de porc
Petons
SUSANNA
Endavant copia’ls, si els proves ja amb diràs.
Petons
Isabel
ResponEliminaAl teu marit mes aviat el faràs feliç tu aquest finde…. amb quests peus Jejeje
Molts petons
Vaig una mica tard i m'ha sorprés aquesta recepta per la seva facilitat. Entenc que els compres cuits i els acabes de posar tous al microones. Això facilita molt la feina i m'agrada..!.
ResponEliminaTambé m'ha sorprés (i no és pas per polemitzar eh?) la quantitat de comentaris de gent que no els agrada el peu de porc. Sembla que sigui contradictori amb el gust per la cuina, el fet de no estar obert a tot tipus de menjars no extranys en la nostra cultura.
Ja veieu... algú ho tenia que dir... :). D'acord que jo tampoc soc massa de dolç i mai és la meva primera tria, però si em posen al plat un pastís el menjo...
Hola! Precisament avui deia jo al meu blog que davant l'adicció als ceps del meu marit he hagut de buscar receptes diferents per no cuinar-los sempre igual! I he trobat aquesta teva que és sens dubte la més original que he vist! No sé si m'atreviré a fer-la però l'apunto per si de cas! Felicitats pel blog!
ResponEliminaSalutacions!
Ricard Sampere
ResponEliminaEncara que la cuina dels menuts ha estat molt habitual anys enrere, almenys a la nostra joventut, avui en dia molta gent ni la ha provat, i alguns lis fa cosa, a nosaltres, com molt bé es reflexa al bloc ens encanta, en quant al dolç et podria dir que ens passa igual que a tu, es la ultima cosa en que pensem quan preparem un menú.
Una abraçada
BakeOrDie
Celebro que t’agradi per fer-li al teu marit, atreveix-te es faciletà, de ben segur que si també l’agraden el peus de porc, triomfaràs jejeje
Petons