dilluns, 7 de novembre de 2011

CARPACCIO DE PEU DE PORC AMB SALSA DE CEPS




INGREDIENTS

2 peus de porc bullits
100 g de ceps deshidratats
Crema de llet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Primer de tot posem els ceps a rehidratar amb aigua una mica tèbia.

Traiem els ossos dels peus, es molt fàcil si els posem dos minuts al microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè espeteguen molt.

Quan tinguem la carn treta, la tallem a trossos d’uns tres centímetres. Reservem

Si ja tenim els ceps ben rehidratats, els escorrem, salpebrem i saltegem amb una mica d’oli, quan els tinguem en reservem una quarta part, la resta procurant treure-li l’oli, els barregem amb la carn dels peus, remenem perquè quedi tot plegat ben incorporat.

Posem tot el conjunt a un motllo una mica fondo (jo faig servir els de l’Albal), col·loquem un pes a sobre perquè quedi més compactat al refredar-se, posem-ho a la nevera una bona estona, ens quedarà una terrina.

Preparem la salsa de ceps, salpebrem els que hem reservat hi els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-los un toc d’escalfor, llavors posem-los al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet, fins que tinguem una crema al nostre gust.

Tallarem la terrina a talls de mig centímetre (si tenim maquina de tallar molt millor), posem els talls al plat de servir, al que ja hi tindrem fet un llit amb la crema de ceps, pintem per sobre amb més crema de ceps, portem al forn que ja tindrem escalfat, gratinem uns moments.

25 comentaris:

  1. quina bona idea! han de quedar bonissims!!

    ResponElimina
  2. Tot i que no m'agraden els peus de porc, aquest plat te molt bona pinta!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Pase de mi este cáliz. Els peus de porc només els poso a la escudella i així en carpaccio... no m'hi veig :)

    ResponElimina
  4. Mas manitas de cerdu gustan mucho en mi casa, pero esa receta tan interesante nunca la había visto. Habrá que probarla. Me llama mucho la atención la combinación de manitas con boletus!
    Besos

    ResponElimina
  5. Té molt bon aspecte. Llàstima que no m'agraden els peus de porc... malgrat tot, no descarto tornar a provar-ne un dia d'aquests a veure si canvio d'opinió. Amb plats com aquest tot és possible.. ;-)petons

    ResponElimina
  6. BOnissim apertitiu!! m'encanta!! jo n'he fet una vegada i ens va agradar moooolt!!! provaré la teeva versióo que em sembla fascinant la mescla! petons

    ResponElimina
  7. A casa mai hem menjat peus de porc, però a mi segur que servits així m'encantarien!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Una manera molt original de presentar els peus de porc! Fins i tot a mi que no m'agraden en menjaria, je je je...

    ResponElimina
  9. Un carpaccio muy original,y seguro que buenisimo...a mi las manitas de cerdo si que me gustan,aqui las ponemos en el arroz al horno,son deliciosas.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Sion,
    M'ha encantat aquesta recepta, he de fer-la, de debò molt bona.
    Una pregunta, els peus els compres cuits o els cous tu?
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Jo els faig donant-los forma de botifarró amb paper film i després al congelador, així els puc tallar superfinets amb la màquina de tallar embotit!!!

    M'encanta el suggeriment de la salsa de ceps!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. una buena idea de esta manera,me gusta

    ResponElimina
  13. Podria fer un cortar i pegar amb el comentari de la Gemma Clofent!, no sóc gaire de peus de porc, però així com tú els has fet m'encantaria probar-los! una abraçada Sión, una abraçada Miquel!

    ResponElimina
  14. Has fet feliç al meu marit amb aquesta recepta, ara la tinc que fer aquest finde ...

    petonets

    ResponElimina
  15. Quina manera més original de presentar els peus de porc!!

    ResponElimina
  16. Hola Sion, guapa tu

    nena que bo, copio, copien, copiaren, ja

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. Anirac
    Estan molt bons
    Petons

    GEMMA
    La salsa de ceps els disfressa molt.
    Petons

    Starbase
    Sort que ni ha gustos per tots
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Damilena
    La combinación queda espectacularmente buena
    Besos

    Marina
    Com li he dit a la Gemma, la salsa de ceps els disfressa molt.
    Petons

    Roser
    Si t’agraden amb aquesta salseta queda boníssims
    Petons

    ResponElimina
  19. Elsfogonsdelabordeta
    Tot es qüestió de provar-los, si t’animes ja amb diràs
    Petons

    Gemma
    Tot es qüestió de provar-los, si t’agraden els ceps ja tens molt guanyat
    Petons

    Mesilda
    Es una manera diferent de menjar-se’ls.
    Petons

    ResponElimina
  20. Cuinetes – Carme
    Queda molt bona, si la proves ja amb diràs.
    Els compro cuits a la cansaladeria
    Molts petons

    Dolça
    Jo també en faig com dius però al mig hi poso una tira de botifarra negre o d’ou.
    Amb aquesta salseta els acabes d’arrodonir !!!!
    Molts petons

    Miquel
    Celebro que t’agradin
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Mercè
    Jo si faré un copiar i pegar ...
    Tot es qüestió de provar-los, si t’agraden els ceps ja tens molt guanyat
    Molts petons

    Cristina
    Es una forma de canviar la presentació d’uns simples peus de porc
    Petons

    SUSANNA
    Endavant copia’ls, si els proves ja amb diràs.
    Petons

    ResponElimina
  22. Isabel
    Al teu marit mes aviat el faràs feliç tu aquest finde…. amb quests peus Jejeje
    Molts petons

    ResponElimina
  23. Vaig una mica tard i m'ha sorprés aquesta recepta per la seva facilitat. Entenc que els compres cuits i els acabes de posar tous al microones. Això facilita molt la feina i m'agrada..!.

    També m'ha sorprés (i no és pas per polemitzar eh?) la quantitat de comentaris de gent que no els agrada el peu de porc. Sembla que sigui contradictori amb el gust per la cuina, el fet de no estar obert a tot tipus de menjars no extranys en la nostra cultura.

    Ja veieu... algú ho tenia que dir... :). D'acord que jo tampoc soc massa de dolç i mai és la meva primera tria, però si em posen al plat un pastís el menjo...

    ResponElimina
  24. Hola! Precisament avui deia jo al meu blog que davant l'adicció als ceps del meu marit he hagut de buscar receptes diferents per no cuinar-los sempre igual! I he trobat aquesta teva que és sens dubte la més original que he vist! No sé si m'atreviré a fer-la però l'apunto per si de cas! Felicitats pel blog!
    Salutacions!

    ResponElimina
  25. Ricard Sampere
    Encara que la cuina dels menuts ha estat molt habitual anys enrere, almenys a la nostra joventut, avui en dia molta gent ni la ha provat, i alguns lis fa cosa, a nosaltres, com molt bé es reflexa al bloc ens encanta, en quant al dolç et podria dir que ens passa igual que a tu, es la ultima cosa en que pensem quan preparem un menú.
    Una abraçada

    BakeOrDie
    Celebro que t’agradi per fer-li al teu marit, atreveix-te es faciletà, de ben segur que si també l’agraden el peus de porc, triomfaràs jejeje
    Petons

    ResponElimina