TROBADA GASTROBLOCAIRE A LA GARROTXA





El passat dissabte dia 19, un grup de blocaires ens varem trobar a la plaça del Mercat d’Olot, on de la mà del cuiner olotí Pep Noguè, vam passar un dia fantàstic.

D’entrada un esmorzar generós de pa amb tomàquet i embotits, botifarra del perol amb mongetes de Santa Pau i coca de sucre, a càrrec de la gent del mercat.

En Jordi Vilarrasa president del mercat ens va donar la benvinguda. Guanyador del premi PITA 2009 atorgat per la Generalitat, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i conservació de productes d’origen agrari.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot ens va parlar de la bona feina que fan els mercats per tal d’apropar els productes de la terra als clients, i en Gerard, membre del grup de Cuina Volcànica, ens va parlar d’aquest projecte d’apropar a la gent plats tradicionals fets amb productes de la comarca.

La Carme de  Can  Rovira de Batet de la Serra, ens va oferir un tast de les farinetes de fajol, un producte xines que s’ha adaptat perfectament a la Garrotxa, i que estaven molt bones. 

Tot seguit, en Pauet de Santa Pau ens va donar una classe de meteorologia a la antiga amb l’ajuda d’una ceba. La va partir per la meitat i va desfullar-la en tantes parts com mesos té l’any. Posant-hi una cullerada de sal a cadascuna i deixant-la tota la nit a un porxo o finestra, al mati depenent de la quantitat d’aigua que contingui cada tros, sabrem si serà un mes plujós o no.




Un cop acabada la visita del mercat ens vam encaminar cap a la Vall de Bianya, a la formatgeria de Mas Farró, on en Casimir i la seva mare la Rosita ens van explicar tot el procés d’elaboració dels dos tipus de formatges que fan de forma artesanal. Són de llet crua de la llet del seu propi ramat d’ovelles i cabres, i ens n’oferiren un petit tast.




I cap a dinar a l’Hostal Els Ossos on vam poder gaudir d’un bon àpat de cuina volcànica. Entrants: cullereta de cabell d’àngel amb serrat d’ovella, sopeta de farro, fesols de Santa Pau i confitat. Primer plat: niu volcànic, un farcell de col amb trinxat de col, patata i botifarra negre. Segon plat: braó de xai de remat amb patates i ceba al forn. Postres: mousse de iogurt de la Fageda amb poma i fajol, i farinetes de fajol amb ratafia. Alguns van acabar aquest àpat amb una copa de ratafia Russet amb gel.




Per la tarda una visita a Ratafia Russet on en Xavi ens va ensenyar les instal·lacions i ens va explicar com elabora la ratafia a partir de 18 herbes, especies i nous verdes macerades amb alcohol.  Vam fer un tast d’una novetat de ratafia de poma que encara no ha sortit al mercat, molt fresca i que entra d’allò més bé. En Xavi, és un home molt peculiar amb una filosofia de la vida especial, tant que ens va dir mig en broma que és bo que la gent faci ratafia a casa, perquè així ell no n’hauria de fabricar tanta.




Desprès, un grup ja reduït, vam anar a la botiga 5titius, de l‘Anna del bloc Petroglifa a la cuina, a fer un petit tast de cinc cerveses molt diferents entre elles.




Només ens queda agrair a tots aquells que amb la vostra companyia ens veu fer passar una jornada molt bona i que va servir un cop més per retrobar a coneguts i posar cara a nous blocaires.

Comentaris

  1. Mmmmmm ja veig que va ser un dia complert...


    Petonets

    ResponElimina
  2. unn dia estupendo hasta el final
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Va ser un dia rodó, moltes gràcies per organitzar-ho amb la complicitat del Pep Nogué. Fins i tot va fer bon temps, que la cosa no pintava massa bé tota la setmana!.

    Quan vulgueu, repetim!

    ResponElimina
  4. Jo també us vull donar les gràcies :)

    ResponElimina
  5. Jeje, ja tens raó ja Glòria, fins hi tot el temps es posa de cara als gastroblocaires! Veig que va ser una jornada molt variada i divertida!

    ResponElimina
  6. Quin dia més xulo deurieu passar. Ple d'emocions i distraccions culinàries, de 10!

    ResponElimina
  7. Com us he dit al fb, de les millors trobades!!! Gràcies per la organització! :)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Gràcies per la crònica. Tot i no ser-hi, sembla que si. Enahorabona! i a pensar en properes.

    ResponElimina
  9. Em vaig perdre una gran gran gran trobada!
    La festa del divendres va acabar de matinada i era una imprudència agafar el cotxe, m'hauria adormit al volant :(
    Amb un amfitrió com en Pep, la trobada tenia l'èxit assegurat. Felicitats per l'organització!

    ResponElimina
  10. Moltes gracies per la bona organització. Varem passar un fantàstic dia, en tots els aspectes..
    Quan repetim?????
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Me'n alegro que us ho passesiu tan be!!!!!

    Petons

    ResponElimina
  12. Un gran dia...lo habeis disfrutado al maximo!
    Besets.

    ResponElimina
  13. una diada molt ben aprofitada ... magnifica crónica

    ResponElimina
  14. Quin dia tan intens.. M' alegro molt que tot anés tant bé!

    ResponElimina
  15. Quina enveja! de segur que ho passàreu molt bé. I les fotografies dels plats també deixen clar que no patíreu molta gana!
    Besos

    ResponElimina
  16. Una bona i profitosa trobada gastroblocaire.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Ha esta la primera trobada gastroblocaire que hem anat. Tan la Núria com jo ens ho varem passar molt be i ja esperem la propera per apuntar-nos. Gràcies per la bona organització.
    Bona cuina

    ResponElimina
  18. Quina gran trobada!!!!!!!! Estic segura que vau passar un dia fantàstic, en Pep és un crak.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Fantàstica; estupenda! Bravo pels amfitrions!

    ResponElimina
  20. Moltes gracies a tothom va ser un dia fantàstic amb molt bona companyia!!!!!!
    Per els que no vareu poder vindre, desitjo que us animeu per la propera.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars