dimarts, 1 de novembre de 2011

TROBADA GASTROBLOCAIRE A LA GARROTXA



El proper dia 19 de novembre el cuiner Pep Nogué organitzarà una trobada gastroblocaire a la Garrotxa.

Ens trobarem davant de la Plaça del Mercat d’Olot a les 9.45 hores, per visitar el mercat, on ens rebrà el President del Mercat i se’ns farà la presentació de la revista trimestral gastronòmica Milfulls, editada per la Diputació de Girona i la Xarxa de Mercats Sedentaris, i distribuïda gratuïtament als 9 mercats de la província de Girona, allà tindrà lloc un esmorzar ofert per el Mercat d’Olot.

Desprès, una visita a la formatgeria artesana Mas Farró, masia datada del 1733, a la Vall de Bianya on viuen i elaboren uns excel·lents formatges de llet crua d’ovella i cabra, en Casimir Puigdevall, i la seva mare.
Tenen un remat de 300 ovelles, a la granja i 100 cabres malaguenyes que pasturen amb tota llibertat per la muntanya, això fa que el sabor del formatge canvií segons l’època del any depenent del que mengin els animals.
Encara que això pogués ser un inconvenient per algunes formatgeries, que sempre volen oferir un producte homogeni en aquest cas significa un autèntic reconeixement a un formatge totalment artesà. 

A continuació anirem a dinar al Hostal "dels Ossos", a la Ctra. de Santa Pau, Batet de la Serra.el menu amb begudes i cafè costarà 25€, també hi ha possibilitat de menú infantil per 10€.

Un cop dinats ens desplaçarem a Batet de la Serra on fa sis anys que s’organitza la Fira del Fajol, ens ensenyaran a fer farinetes de fajol com antigament. El fajol es consumeix com a cereal encara que botànicament no ho és, també conegut com blat negre és conreat a la Garrotxa ja que el sol volcànic li aporta riquesa en fibres i un alt grau de proteïnes, per aquestes proteïnes ha esdevingut un aliment força popular entre els vegetarians, ja que el seu valor nutritiu s’equipara a la carn. El seu conreu és senzill i s’acostuma a sembrar un cop passat el perill de les glaçades, cap a finals de la primavera, al setembre té lloc la floració i a principis de novembre es fa la collita.

Tot aquell que hi estigui interessat pot espuntar-se a aquest bloc.

Tenim pàrquing subterrani a la mateixa plaça del Mercat d’Olot

La  millor manera d’anar a Olot és per la C17 direcció a Vic, passant pel túnel de Bracons, és  autovia lliure de peatge i es triga aproximadament hora i mitja.

Els que ja hi estem apuntats som:

Àngels i Joan de La cuina d’Àngels
Miquel i Maribel de Las receptes del Miquel
Gemma de La cuina de casa, per la tarda
Lluis Rey i germana  de Tiritinyam
Sara Maria de Delicies del rebost
Marina  de Tapa´t de tapas
Clara  de Mss Claire
Oscar de Decuina.net
Anna de Petroglifa a la cuina
Nuni, Miquel, i els seus tres fills de Cuinetes
Manuel de  Un Cocinillas Online
Josep i Gloria del Cafè de Nit
Mercè i la seva mare de Cuina per a llaminers
Gemma i el seu marit    de Caprofiti
Cristina  del Bufet de Postres
Narcís  de La lionesa
Núria de A peu coix- pa amb oli i xocolata
Asunción i Miquel de Fem un mos

30 comentaris:

  1. Per raons obvies - 2ml km de distancia - no hi puc anar, pero em feu molta enveja (sana)...disfruteu!!

    ResponElimina
  2. Que guaiiiii!!! M'encanta la Garrotxa!! Llastima que no puc anar-hi... Si voleu un consell: mireu la Quinta Justa!!! Un restaurant fantastic!!!
    Petonets
    Sònia

    ResponElimina
  3. Aquesta trobada deu ser brutal!
    La Garrotxa té molt per oferir!!!

    Aprofite per a convidar-te a inscriure't al grup gastronòmic Mengívol per a parlar de la nostra cuina tradicional.

    Ací tens més informació: http://rossejat.blogspot.com/2011/10/mengivol-la-nostra-llista-de.html
    Gràcies!

    ResponElimina
  4. Tot i que m'encanta la cuina i us segueixo diàriament, no tinc bloc. puc apuntar-me a la trobada?????

    ResponElimina
  5. Hola, ens apuntem en Joan i jo. Petons

    ResponElimina
  6. Una trobada amb molt bona pinta... Jo per diferents raons (geografiques, compromisos, etc), mai puc anar a cap, però m'alegra veure com us moveu.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Sión: fins quan tenim temps per confirmar???
    Gracies.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Miquel i Sion, jo m'apunto a la tarda!
    El divendres a la nit fem una festassa d'aniversari amb mes de 60 persones (el Pol fa 40 anys) i anirem a dormir super tard. A mes, quedare feta pols, m'encarrego de tot el menjar i despres caldra netejar el loca... El dissabte el mati estare destrossada :(
    Pero a Batet de la Serra compteu amb mi, eh?
    Felicitats per la organitzacio!

    ResponElimina
  9. Vale Miquel
    apunta a la meva dona Maribel i yo.
    gracies

    ResponElimina
  10. Ja m'agradaría, m'encanten els paisatges de la Garrotxa i ara fa temps que no hi anem, però amb el fútbol del meu fill vaig una mica liada els caps de setmana.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Xe quina envejaaaaa!!
    Ja m'agradaria anar-hi, ja, però queda molt lluny. Passeu-ho molt rebé i feu-ne una crònica mengívola i saborosa.
    Besets

    ResponElimina
  12. que trobada más fantástica!!! que envidia me dais, me encantaria ir, pero os tengo un poco lejos.
    Ya nos contareis los detalles, me encantará veros. Pasarlo bien
    bsts. maite

    ResponElimina
  13. Quan tingui cotxe m´hi apunto a totes.Fijo!

    ResponElimina
  14. Sión! jo potser m'apunto tot el dia, però he d'anul·lar un altre acte o sigui que et confirmo de seguida. Qui m'ha dit que sí que li faria gràcia és ma germana. El seu bloc: http://mssclaire.blogspot.com. El meu, però deixa'm amb interrogant: http://tapatdetapes.blogspot.com

    ResponElimina
  15. Compteu amb mi, però probablement només podré ser-hi al matí :(

    ResponElimina
  16. Home, jo vinc segur. No tinc excusa! Me n'alegro molt i molt que vingueu tots cap aquí.

    ResponElimina
  17. Apunta'ns Sión!!!
    Serem tota la colla (2 adults, 2 nens i 1 nadó). Ja t'acabaré de confirmar si venim tot el dia o no. Al matí segur que hi serem i si els nens aguanten ens quedarem fins a la tarda.
    Ja sabem alguna cosa del restaurant?
    Fins aviat i gràcies!

    ResponElimina
  18. Siiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! jo vindré... El Cocinillas ataca de nuevo!!!!!!!!!! :-)

    ResponElimina
  19. El Josep i jo (Cafè de Nit), també ens apuntem a la trobada. Gràcies per organitzar-ho!

    ResponElimina
  20. Miquel i Sión, amb coneixement de causa serà una trobada molt interessant!
    La meva mare i jo ens hi apuntem!! :) Gràcies per organitzar-ho!
    Petons!

    ResponElimina
  21. Desitjo que paseu un dia genial.
    Muxu bat

    ResponElimina
  22. Siòn, apunta al meu marit i a mi i a la Cristina de Bufet de postres, que ve amb nosaltres.
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Hola ens apuntem!!!!
    Narcís de Lalionesa i Núria de pambolixocolata
    Fins aviat colla

    ResponElimina
  24. Quines ganes! Esperem que els temps ens aguanti asoleiat.

    Clara

    ResponElimina
  25. Sión i Miquel, no podrem venir...demà començo les meves classes de cuina...(la profe ,jo!!!!) disfruteu molt!!!!

    Molts petnons al Pep, de part del padenous!!

    I molts petotnets a tots!!! Ja veurem les cròniques!!

    Marta

    ResponElimina