TROBADA GASTROBLOCAIRE A LA GARROTXA
El proper dia 19 de novembre el cuiner Pep Nogué organitzarà una trobada gastroblocaire a la Garrotxa.
Ens trobarem davant de la Plaça del Mercat d’Olot a les 9.45 hores, per visitar el mercat, on ens rebrà el President del Mercat i se’ns farà la presentació de la revista trimestral gastronòmica Milfulls, editada per la Diputació de Girona i la Xarxa de Mercats Sedentaris, i distribuïda gratuïtament als 9 mercats de la província de Girona, allà tindrà lloc un esmorzar ofert per el Mercat d’Olot.
Desprès, una visita a la formatgeria artesana Mas Farró, masia datada del 1733, a la Vall de Bianya on viuen i elaboren uns excel·lents formatges de llet crua d’ovella i cabra, en Casimir Puigdevall, i la seva mare.
Tenen un remat de 300 ovelles, a la granja i 100 cabres malaguenyes que pasturen amb tota llibertat per la muntanya, això fa que el sabor del formatge canvií segons l’època del any depenent del que mengin els animals.Encara que això pogués ser un inconvenient per algunes formatgeries, que sempre volen oferir un producte homogeni en aquest cas significa un autèntic reconeixement a un formatge totalment artesà.
A continuació anirem a dinar al Hostal "dels Ossos", a la Ctra. de Santa Pau, Batet de la Serra.el menu amb begudes i cafè costarà 25€, també hi ha possibilitat de menú infantil per 10€.
Un cop dinats ens desplaçarem a Batet de la Serra on fa sis anys que s’organitza la Fira del Fajol, ens ensenyaran a fer farinetes de fajol com antigament. El fajol es consumeix com a cereal encara que botànicament no ho és, també conegut com blat negre és conreat a la Garrotxa ja que el sol volcànic li aporta riquesa en fibres i un alt grau de proteïnes, per aquestes proteïnes ha esdevingut un aliment força popular entre els vegetarians, ja que el seu valor nutritiu s’equipara a la carn. El seu conreu és senzill i s’acostuma a sembrar un cop passat el perill de les glaçades, cap a finals de la primavera, al setembre té lloc la floració i a principis de novembre es fa la collita.
Tot aquell que hi estigui interessat pot espuntar-se a aquest bloc.
Tenim pàrquing subterrani a la mateixa plaça del Mercat d’Olot
La millor manera d’anar a Olot és per la C17 direcció a Vic, passant pel túnel de Bracons, és autovia lliure de peatge i es triga aproximadament hora i mitja.
Els que ja hi estem apuntats som:
Gemma de La cuina de casa, per la tarda
Lluis Rey i germana de Tiritinyam
Sara Maria de Delicies del rebost
Marina de Tapa´t de tapas
Clara de Mss Claire
Oscar de Decuina.net
Anna de Petroglifa a la cuina
Nuni, Miquel, i els seus tres fills de Cuinetes
Manuel de Un Cocinillas Online
Josep i Gloria del Cafè de Nit
Mercè i la seva mare de Cuina per a llaminers
Gemma i el seu marit de Caprofiti
Cristina del Bufet de Postres
Narcís de La lionesa
Núria de A peu coix- pa amb oli i xocolata
Asunción i Miquel de Fem un mos
Oscar de Decuina.net
Anna de Petroglifa a la cuina
Nuni, Miquel, i els seus tres fills de Cuinetes
Manuel de Un Cocinillas Online
Josep i Gloria del Cafè de Nit
Mercè i la seva mare de Cuina per a llaminers
Gemma i el seu marit de Caprofiti
Cristina del Bufet de Postres
Narcís de La lionesa
Núria de A peu coix- pa amb oli i xocolata
Asunción i Miquel de Fem un mos
Per raons obvies - 2ml km de distancia - no hi puc anar, pero em feu molta enveja (sana)...disfruteu!!
ResponEliminaQue lo disfruteis.
ResponEliminabssss
Que guaiiiii!!! M'encanta la Garrotxa!! Llastima que no puc anar-hi... Si voleu un consell: mireu la Quinta Justa!!! Un restaurant fantastic!!!
ResponEliminaPetonets
Sònia
Aquesta trobada deu ser brutal!
ResponEliminaLa Garrotxa té molt per oferir!!!
Aprofite per a convidar-te a inscriure't al grup gastronòmic Mengívol per a parlar de la nostra cuina tradicional.
Ací tens més informació: http://rossejat.blogspot.com/2011/10/mengivol-la-nostra-llista-de.html
Gràcies!
Tot i que m'encanta la cuina i us segueixo diàriament, no tinc bloc. puc apuntar-me a la trobada?????
ResponEliminaHola, ens apuntem en Joan i jo. Petons
ResponEliminaja ens esplicareu com ha anat tot
ResponEliminaUna trobada amb molt bona pinta... Jo per diferents raons (geografiques, compromisos, etc), mai puc anar a cap, però m'alegra veure com us moveu.
ResponEliminaUna abraçada.
Sión: fins quan tenim temps per confirmar???
ResponEliminaGracies.
Petonets.
Miquel i Sion, jo m'apunto a la tarda!
ResponEliminaEl divendres a la nit fem una festassa d'aniversari amb mes de 60 persones (el Pol fa 40 anys) i anirem a dormir super tard. A mes, quedare feta pols, m'encarrego de tot el menjar i despres caldra netejar el loca... El dissabte el mati estare destrossada :(
Pero a Batet de la Serra compteu amb mi, eh?
Felicitats per la organitzacio!
Vale Miquel
ResponEliminaapunta a la meva dona Maribel i yo.
gracies
Ja m'agradaría, m'encanten els paisatges de la Garrotxa i ara fa temps que no hi anem, però amb el fútbol del meu fill vaig una mica liada els caps de setmana.
ResponEliminaPetons.
Xe quina envejaaaaa!!
ResponEliminaJa m'agradaria anar-hi, ja, però queda molt lluny. Passeu-ho molt rebé i feu-ne una crònica mengívola i saborosa.
Besets
M'apunto, m'apunto
ResponEliminaque trobada más fantástica!!! que envidia me dais, me encantaria ir, pero os tengo un poco lejos.
ResponEliminaYa nos contareis los detalles, me encantará veros. Pasarlo bien
bsts. maite
Quan tingui cotxe m´hi apunto a totes.Fijo!
ResponEliminauna trobada molt prometedora...
ResponEliminaJo també m'hi apunto!!!
ResponEliminaSión! jo potser m'apunto tot el dia, però he d'anul·lar un altre acte o sigui que et confirmo de seguida. Qui m'ha dit que sí que li faria gràcia és ma germana. El seu bloc: http://mssclaire.blogspot.com. El meu, però deixa'm amb interrogant: http://tapatdetapes.blogspot.com
ResponEliminaCompteu amb mi, però probablement només podré ser-hi al matí :(
ResponEliminaHome, jo vinc segur. No tinc excusa! Me n'alegro molt i molt que vingueu tots cap aquí.
ResponEliminaApunta'ns Sión!!!
ResponEliminaSerem tota la colla (2 adults, 2 nens i 1 nadó). Ja t'acabaré de confirmar si venim tot el dia o no. Al matí segur que hi serem i si els nens aguanten ens quedarem fins a la tarda.
Ja sabem alguna cosa del restaurant?
Fins aviat i gràcies!
Siiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! jo vindré... El Cocinillas ataca de nuevo!!!!!!!!!! :-)
ResponEliminaEl Josep i jo (Cafè de Nit), també ens apuntem a la trobada. Gràcies per organitzar-ho!
ResponEliminaMiquel i Sión, amb coneixement de causa serà una trobada molt interessant!
ResponEliminaLa meva mare i jo ens hi apuntem!! :) Gràcies per organitzar-ho!
Petons!
Desitjo que paseu un dia genial.
ResponEliminaMuxu bat
Siòn, apunta al meu marit i a mi i a la Cristina de Bufet de postres, que ve amb nosaltres.
ResponEliminaPetonets.
Hola ens apuntem!!!!
ResponEliminaNarcís de Lalionesa i Núria de pambolixocolata
Fins aviat colla
Quines ganes! Esperem que els temps ens aguanti asoleiat.
ResponEliminaClara
Sión i Miquel, no podrem venir...demà començo les meves classes de cuina...(la profe ,jo!!!!) disfruteu molt!!!!
ResponEliminaMolts petnons al Pep, de part del padenous!!
I molts petotnets a tots!!! Ja veurem les cròniques!!
Marta