VERAT ESCABETXAT


INGREDIENTS

2 verats de 200 g. cada un
4 cebes tendres
4 pastanagues petites
2 tomàquets
½ l. d’oli d’oliva
¼  de l. de vi blanc
1/8 de l. de vinagre de xeres
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre en gra
4 dents d’all pelats
Sal

Demanem que ens tallin el peix a rodanxes una mica gruixudes. Salpebrem i daurem una mica, amb oli d’oliva. Reservem

Amb l’oli restant, confitem les cebes, les pastanagues, els alls i els tomàquets,  tot tallat per la meitat, quan tinguem les verdures gairebé llestes, posem els altres ingredients de l’escabetx, el vi, el vinagre, els pebres negre i vermell, si des falta una mica més d’oli.

Quan tot el conjunt arrenqui el bull, introduïm-hi el peix i retirem-lo del foc. Deixem refredar el peix dins l’escabetx

Guardem el peix cobert amb el seu escabetx a un recipient amb tapa i esperem dos o tres dies abans de consumir-lo.

Muntem el plat, posant els talls de peix i com a guarniment les cebes confitades, el tomàquet, i les pastanagues.

Comentaris

  1. Mira que son bons els plats escabexats...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més de bons no cal fer-los al moment, els pot tindre’ls preparats a la nevera.
      Petons

      Elimina
  2. Mira que bo! M'agrada aquest escabetx! El peix blau com el verat o la sardina, en escabetx es menja senser! Amb espines i tot... he he. Petons!

    ResponElimina
  3. Queda molt bo aquest escabetx, si no fos per les espines sería perfecte.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé tens raó, però les del verat son grossetes i les veus jejeje
      Petons

      Elimina
  4. Que bo !!! es un plat qeu m'agrada molt fer-lo a l'estiu, ho tens a la nevera i cada dia millor !!!

    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es la avantatja del escabetx com més dies millor
      Petons

      Elimina
  5. M'encanten els escabetxos i el de verat és un dels meus preferits. I l'endemà encara són més bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a mi els escabetxos de peix son els millors, i quan en fas per varies vegades els últims encara son més bons
      Petons

      Elimina
  6. Muy bueno,los escabeches me encantan!
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets de les meves, estan molt bons sobretot els de peix
      Petons

      Elimina
  7. El verat és un dels meus peixos preferits, tot i que a casa no en faig massa. Escabetxat no l'he porvat, però per la pinta que fa ha d'estar deliciós!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens agrada de totes maneres el verat, però escabetxat es un altre cosa, boníssim
      Petons

      Elimina
  8. M'encanten els escabetxs i el verat li queda fantàtic!! Petons

    ResponElimina
  9. Escabetx de verat. Amb aquest peix no l'he fet mai i és una bona pensada.
    El faré però segurament filetejaré el peix, de cadascun quatre al llarg, i si de cas els tallaré per la meitat. Prefereixo presentar-ho sense espines.
    Ja te'n parlaré.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bé sense espines, però aquest a talls queda molt melós. Ja amb diràs que tal a filets ?
      Una abraçada

      Elimina
  10. Saludos Sion, el verat es un peix que en dona molt de joc, també possat unes hores en vinagre, apart es mescla amb oli y pebrera roja molguda, es barrunta el verat es dexa secar un poc i está de mort,....estarém mes en contacte,.......abraçades paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paco, aquesta recepta que m’acabes de donar la provaré molt aviat, moltes gracies ja et diré que tal m`ha quedat, provaré ben aviat.
      Una abraçada

      Elimina
  11. Verat escabetxat, boníssim!
    La veritat és que el peix blau, sigui quin sigui m'agrada molt en escabetx!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. L’escabetx de Peix blau tots donen molt bon resultat.
      Petons

      Elimina
  12. Quin peix més bo i crec que poc apreciat, a mi m'encanta, així escabetxat, amb una amanida, boníssim! dissabte el vaig fer a la planxa, regat amb una mica d'all lamitat i julivert fregidet, boníssim!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es poc apreciat, però a casa ens agrada força, tan a la planxa, com escabetxat, fet així en tens per varies menjades.
      Petons

      Elimina
  13. M'encanta el barat escabetxat... Sempre le fet a filets en lloc de rodanxes, però deu ser el mateix.

    I ara em ve al cap que fa dies que no en faig i deu ser época de barat ja que en pocs dies a dos menús n'he trobat.

    Salut!

    ResponElimina
  14. Si que esta bo, aquest cop el he fet a rodanxes per canviar una mica, però el resultat es el mateix.
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars