VERAT ESCABETXAT
INGREDIENTS
2 verats de 200 g. cada un
4 cebes tendres4 pastanagues petites
2 tomàquets
½ l. d’oli d’oliva
¼ de l. de vi blanc
1/8 de l. de vinagre de xeres
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre en gra
4 dents d’all pelats
Sal
Demanem que ens tallin el peix a rodanxes una mica gruixudes. Salpebrem i daurem una mica, amb oli d’oliva. Reservem
Amb l’oli restant, confitem les cebes, les pastanagues, els alls i els tomàquets, tot tallat per la meitat, quan tinguem les verdures gairebé llestes, posem els altres ingredients de l’escabetx, el vi, el vinagre, els pebres negre i vermell, si des falta una mica més d’oli.
Quan tot el conjunt arrenqui el bull, introduïm-hi el peix i retirem-lo del foc. Deixem refredar el peix dins l’escabetx
Guardem el peix cobert amb el seu escabetx a un recipient amb tapa i esperem dos o tres dies abans de consumir-lo.
Muntem el plat, posant els talls de peix i com a guarniment les cebes confitades, el tomàquet, i les pastanagues.
Mira que son bons els plats escabexats...
ResponEliminaPetonets.
A més de bons no cal fer-los al moment, els pot tindre’ls preparats a la nevera.
EliminaPetons
Mira que bo! M'agrada aquest escabetx! El peix blau com el verat o la sardina, en escabetx es menja senser! Amb espines i tot... he he. Petons!
ResponEliminaEs tan bo que no t’han adones i s’acaba
EliminaPetons
Queda molt bo aquest escabetx, si no fos per les espines sería perfecte.
ResponEliminaPetons.
Bé tens raó, però les del verat son grossetes i les veus jejeje
EliminaPetons
Que bo !!! es un plat qeu m'agrada molt fer-lo a l'estiu, ho tens a la nevera i cada dia millor !!!
ResponEliminapetonets
Es la avantatja del escabetx com més dies millor
EliminaPetons
M'encanten els escabetxos i el de verat és un dels meus preferits. I l'endemà encara són més bons!
ResponEliminaPer a mi els escabetxos de peix son els millors, i quan en fas per varies vegades els últims encara son més bons
EliminaPetons
Muy bueno,los escabeches me encantan!
ResponEliminaBesets.
Ets de les meves, estan molt bons sobretot els de peix
EliminaPetons
El verat és un dels meus peixos preferits, tot i que a casa no en faig massa. Escabetxat no l'he porvat, però per la pinta que fa ha d'estar deliciós!
ResponEliminaPetonets!
Anna
A casa ens agrada de totes maneres el verat, però escabetxat es un altre cosa, boníssim
EliminaPetons
Un rico escabeche!! un besito
ResponEliminaMuchas gracias
EliminaBesos
M'encanten els escabetxs i el verat li queda fantàtic!! Petons
ResponEliminaQueda molt bé
EliminaPetons
Escabetx de verat. Amb aquest peix no l'he fet mai i és una bona pensada.
ResponEliminaEl faré però segurament filetejaré el peix, de cadascun quatre al llarg, i si de cas els tallaré per la meitat. Prefereixo presentar-ho sense espines.
Ja te'n parlaré.
Una abraçada.
Queden molt bé sense espines, però aquest a talls queda molt melós. Ja amb diràs que tal a filets ?
EliminaUna abraçada
Saludos Sion, el verat es un peix que en dona molt de joc, també possat unes hores en vinagre, apart es mescla amb oli y pebrera roja molguda, es barrunta el verat es dexa secar un poc i está de mort,....estarém mes en contacte,.......abraçades paco
ResponEliminaPaco, aquesta recepta que m’acabes de donar la provaré molt aviat, moltes gracies ja et diré que tal m`ha quedat, provaré ben aviat.
EliminaUna abraçada
Verat escabetxat, boníssim!
ResponEliminaLa veritat és que el peix blau, sigui quin sigui m'agrada molt en escabetx!
PTNTS
Dolça
L’escabetx de Peix blau tots donen molt bon resultat.
EliminaPetons
Quin peix més bo i crec que poc apreciat, a mi m'encanta, així escabetxat, amb una amanida, boníssim! dissabte el vaig fer a la planxa, regat amb una mica d'all lamitat i julivert fregidet, boníssim!!
ResponEliminaEs poc apreciat, però a casa ens agrada força, tan a la planxa, com escabetxat, fet així en tens per varies menjades.
EliminaPetons
M'encanta el barat escabetxat... Sempre le fet a filets en lloc de rodanxes, però deu ser el mateix.
ResponEliminaI ara em ve al cap que fa dies que no en faig i deu ser época de barat ja que en pocs dies a dos menús n'he trobat.
Salut!
Si que esta bo, aquest cop el he fet a rodanxes per canviar una mica, però el resultat es el mateix.
ResponEliminaUna abraçada