dilluns, 8 d’abril de 2013

SEITONS ESCABETXATS i AMANIDA AMB SEITONS





INGREDIENTS

½ k de seitons
Farina
Oli d’oliva
Sal
Herbes: farigola, orenga, llorer
6 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
½  got de vinagre de Modena

Netegem els seitons, els traiem cap, tripes i escames.

Els salem, enfarinem i fregim a una paella amb oli que ja tindrem calent, quan els tinguem al nostre gust els traiem i posem ben posadets a un recipient que desprès puguem posar-hi l’oli calent.

Colem l’oli que ens ha sobrat a un altre paella, en posem una mica més de nou si fes falta, el portem al foc, quan el tinguem calent afegim-hi les herbes i els alls sense pelar, deixem coure una mica, seguidament aboquem el vinagre, tanquem el foc, afegim el pebre vermell remenem, aboquem immediatament sobre els seitons.

Quan s’hagin refredat els reservem a la nevera, encara que tindrem de treure-les una estona abans de menjar-los.

Recomano menja’ls el dia següent, estaran més bons.



 
Aprofitant que havia preparat els seitons escabetxats, vaig fer aquesta amanida que havia trobat al llibre TASTETS d’en PEP NOGUÉ, que per molt senzilla no es menys bona.

INGREDIENTS

Seitons escabetxats
Escarola
Sal
Oli d’oliva
Vinagre

Netegem l’escarola, la posem al plat, espolsem amb sal, amanim amb oli i vinagre si ens hi agrada, a sobre hi posem uns seitons, bon profit.
 
 
 

8 comentaris:

  1. No he fet mai el seitó escabetxat i fa molt bona pinta! no se pequè sempre faig la sardina! ho provaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo els havia fet alguna vegada quan en sobraven dels fregidets per un sopar, però desprès de llegir la recepta del Pep al llibre el vaig preparar per poder fer l’amanida.
      Petons

      Elimina
  2. Jo no he tastat mai els seitons escabetxats, pero les recetes senzilles acostumen a ser les més bones.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons, i com que els pots tindre a la nevera preparats els pots combinar també amb les amanides.
      Petons

      Elimina
  3. los escabechados me encantan y este no puede ser menos,dos maneras divinas de saborearlos
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bé, i son maneres diferents de menjar-los
      Una abraçada

      Elimina
  4. Quina casualitat, jo aquest cap de setmana vaig fer verat en escabetx.
    La proposta amb l'amanida queda boníssima, a més jo hi vaig posar grills de taronja pelats a sang i també lligava molt bé.

    ResponElimina
  5. El verat escabetxat també esta molt bo, ja el tinc passat al bloc.
    Molt bona combinació, la propera provaré de posar-hi la taronja deu quedar molt bé
    Petons

    ResponElimina