dijous, 29 de gener de 2015

BARQUETES DE GUACAMOLE AMB ANXOVES





INGREDIENTS

1 alvocat
½ llimona
80 g. ceba
40 g. tomàquet no massa madur
Anxoves amb oli
Tomàquets xerri
2 bitxos envinagrats
Fulles d’endívia            
1 gra d’all
½ bitxo fresc
Rucula
Tabasco
Sal
Pebre negre

Pelen l’alvocat, el posem a un plat i amb una forquilla el xafem fins que ens quedi una pasta ben fina.

Tallem ben petit el tomàquet, la ceba i la rucula, barregem amb l’alvocat, afegim el suc de llimona, els bitxos tallats ben petits, salpebrem, ragem amb unes gotes de tabasco, barregem bé i reservem tapat a la nevera durant una hora. 

Tallem els tomàquets xerri per la meitat, amanim i reservem.

A una paella escalfem una mica d’oli, posem l’all filetejat, el bitxo fresc tallat molt petit, quan l’all comença a enrossir, retirem del foc i deixem refredar.

Posem les anxoves a un plat i les deixem marinar durant uns quinze minuts amb el refregit de la paella que ja tindrem fred.

Netegem les endívies, reservant-ne les fulles més grosses.

Per servir, omplim les fulles amb una mica de guacamole, un parell d’anxoves i trossets de tomàquets xerri.

Recepta de M. Berasategui, adaptada al meu gust


14 comentaris:

  1. Un acierto total¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta fa això!!!. Petons

    ResponElimina
  3. M'agrada com aperitiu, queda molt ben presentat dins les fulles d'endivia i el bon gust que li dona l'anxoa.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un aperitiu diferent, però molt bo!!
      Petons

      Elimina
  4. Això de fer servir l'endívia de cullereta em sembla molt bona idea! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una manera diferent i molt bona de presentar el guacamole!!
      Petons

      Elimina
  5. Mmmm! M'encanta el guacamole, vull una barqueta! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si agrada el guacamole, presentat així encara més !!
      Petons

      Elimina