dimarts, 13 de gener de 2015

CARXOFES FARCIDES DE GAMBES AL ROMESCO





INGREDIENTS

4 carxofes
6 gambes

PER A LA SALSA ROMESCO

4 alls
1 cullerada sopera de pa ratllat 
50 g d’ametlles
un polset de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet

Netegem les carxofes perquè ens quedin els cors amb una tercera part de les fulles, com si fos una cassoleta.

Les posem a bullir amb aigua, sal i unes gotes de llimona, durant uns deu minuts. Quan les tinguem cuites, les posem sobre paper absorbent per recollir l’aigua que els pugui quedar.

Mentrestant preparem la salsa; posem a remullar, amb aigua tèbia la nyora, per poder treure-li la polpa i piquem tots els ingredients en el morter, o amb la picadora.

Pelem les gambes, les tallem a trossos salpebrem i les saltegem a una paella, amb unes gotes d’oli, reservem. A la mateixa paella enrossim els caps, afegim una mica d’aigua i deixem reduir, en aquest punt aixafem els caps i passem la salsa que ens queda per el colador xines.

Aquest concentrat de gambes l’afegim a la salsa romesco que tenim preparada. Escalfem el conjunt, moment abans de servir.

Per servir, al plat posem una cullerada de salsa romesco, a sobre les carxofes, farcim amb les gambes i cobrim amb una bona cullerada de salsa.


17 comentaris:

  1. La salsa romesco m'encanta, i dóna el toc a aquest conjunt senzill i sa. Me l'apunto! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bones,,desitjo que t’agradin!!
      Petons

      Elimina
  2. Has convertit a tres carxofes en un plat de luxe
    Muas

    ResponElimina
  3. Que bones aquestes carxofes, Sión!! Molt ben aprofitades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una altre bona manera de menjar carxofes!!
      Petons

      Elimina
  4. Mare meva quina pinta té aquest plat, és de restaurant de luxe.
    I des de l'estranger no t'imagines com he salivat en veure les carxofes i el romesco.
    Me l'apunto! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sento haver-te fet salivar, però estan molt bones, quan les provis ja em diràs!!
      Petons

      Elimina
  5. Aquest pla té molt bona pinta i a casa la salsa romesco agrada tothom. Queda anotada.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Espectacular!! Si la faig a casa no dixaran res!
    Ho farem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això es lo bo, que quan taula no en queda res jeje
      Petons

      Elimina
  7. una combinació sensacional, les carxofes amb el marisc combinen molt bé. I amb la salsa, ha de quedar molt gustós.

    ResponElimina
  8. Respostes
    1. Si t’agraden el ingredients, el conjunt encara més!!
      Petons

      Elimina
  9. El plat ha de ser molt bo...però com l'has muntat em sembla espectacular! Petons!

    ResponElimina