RAJADA I RAP A LA SALSA VERDA




INGREDIENTS

400 g de rajada
400 g de rap
500 g d’escopinyes
150 g de pèsols
2 patates
2 cebes tendres
2 grans d’all
Farina
1 copa vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Julivert

PEL BROU:

Espines de rap
Cap de lluç

Preparem un brou curt amb les espines de peix, una ceba tendre i unes fulles de julivert, deixem coure uns 15 minuts. Reservem

Pelem les patates, les tallem a rodanxes, les posem a bullir amb aigua i un polsim de sal. Un cop cuites les escorrem i reservem.

Bullim els pèsols com tinguem costum de fer-ho. Reservem

A un cassó obrim al vapor les escopinyes. Les traiem de les cloves i reservem.

Per la salsa, tallem molt finament els alls i una ceba tendra, posem a confitar a una cassola amb oli, quan comenci a transparentar, afegim el vi, donem una volta, posem-hi dues cullerades de farina, quan la tinguem cuita hi aboquem dos o tres cullerots del brou que tenim reservat, remenem perquè s’integrin molt bé tots els ingredients. En aquest punt afegim els pèsols i les escopinyes, rectifiquem de sal si fes falta.

Posem a la cassola els talls de rajada i els de rap. Espolsem amb julivert picat, deixem coure uns quatre minuts per cada costat a foc suau. Posem les patates i deixem coure uns tres minuts més perquè s’incorporin molt bé tots els sabors.

Per servir, al plat posem primer unes rodanxes de patata, a sobre el peix acampant-hi les escopinyes per sobre i salsem.


Comentaris

  1. La rajada m'encanta per la melositat que deixa, el rap és més insípid, crec que és una magnífica combinació. Ho provaré.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel meu gust la combinació va ser encertada ¡!
      Una abraçada

      Elimina
  2. La rajada és boníssima!! I aquest plat és saníssim! Em quedo amb la recepta.
    Petons

    ResponElimina
  3. La rajada és una mica gelatinosa? es que una vegada en vaig comprar i a casa no el va agradar massa, però ha de fer que el suc espesseixi, oi? peton

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars