SÈPIA AMB MANDONGUILLES I BOLETS





INGREDIENTS

1 kg de sèpia
1 ceba
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Bolets de temporada, xampinyons i gírgoles mini

PER LES MANDONGUILLES

200 g de carn de vedella
200 g de carn de porc
1 tall de cansalada ibèrica
1 gra d’all petit
1 ou
Una mica de pa ratllat
Farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem molt bé la sèpia, reservant  la salsa, la tallem a daus a la mida que més ens agradi, salpebrem.

A una cassola, posem oli i quan sigui calent, enrossim la sèpia a foc moderat, quan ha  canviat una mica color, posem la ceba ratllada molt fina, remenem molt sovint  perquè la ceba se'ns confiti junt amb la sèpia, posarem el foc al mínim i que cogui durant uns deu minuts.

Posem la salsa de la sèpia que tenim reservada, en un bol amb un got d’aigua, remenem perquè se'ns dilueixi molt bé, l’afegim a la cassola, deixem coure uns cinc minuts més.

Mentrestant preparem les mandonguilles, quan comprem les carns demanem que ens les triturin barrejant-les totes tres, salpebrem al nostre gust, afegim l’all pelat i triturat, remenem el conjunt, posem l’ou i tornem a barrejar molt bé, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornem a remenar, si fes falta en posem una mica més.

Anirem fent les mandonguilles, les passem per farina i fregim una mica.  

Quan les tinguem totes fregides les posem a la cassola que tenim la sèpia, així com un got d’aigua i un de cervesa, passats uns moments, posem-hi també els bolets que ja tindrem nets i tallats, deixem coure a foc moderat, una estoneta per què s’amalgamin bé tots els gustos.

Aquesta recepta és més bona feta d’un dia per l’altre.


Comentaris

  1. Que buen plato, un mar y montaña perfecto y completo.
    Molt bo.
    Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  2. un clàssic que mai falla, el toc de bolets genial! petons

    ResponElimina
  3. Qué bones son les mandonguilles amb la sepia, i per si fos poc, els bolets, un plat de festa.
    Petons.

    ResponElimina
  4. A casa és un plat que agrada molt! i amb els bolets és un plat rodó!!

    ResponElimina
  5. Bona idea el afegir a un clàssic, com es les mandonguilles amb sèpia els bolets.
    La propera vegada hi posaré.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es la primera vegada que hi poso bolets, i queda molt més saborós el plat !!!
      Petons

      Elimina
  6. Saps què? Doncs que les mandonguilles amb sípia són la primera recepta que vaig cuinar quan va venir la meva família el primer cop a menjar a casa meva, je je je... així que li tinc un "carinyu" molt especial :)

    ResponElimina
  7. Celebro que t’hagi portat bons records.
    La primera recepta que cuines per la família a casa teva, es d’aquelles receptes que no s’obliden mai pel “carinyu” que li has posat.
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars