divendres, 17 de febrer de 2017

PASTÍS DE MONGETES DE SANTA PAU I BOTIFARRA NEGRE




INGREDIENTS

300 g de mongetes de Sta. Pau
75 g del suc de bullir-les
2,3 g d’agar-agar
1 full de gelatina neutra
150 g de botifarra negre
Sal
Pebre blanc

PER A LA VINAGRETA

2 cullerades d’oli de sèsam
1 cullerada de vinagre d’arròs
1 cullerada de sèsam torrat
Sal
Pebre negre
10 gotes de soja
Oli d’oliva verge extra

A un bol barregem tots els ingredients de la vinagreta, remenem molt bé i reservem.

Escalfem les mongetes amb el suc de la cocció, passem-ho tot junt pel passapuré.

Posem el puré a un cassó amb l’agar-agar, escalfem fins que arrenqui el bull, deixem bullir un minut.

Posem-hi un puntet de sal i pebre, afegim-hi la fulla de gelatina que ja tindrem rehidratada, barregem-ho molt bé perquè es dissolgui.

Tallem la botifarra a talls al llarg, no gaire gruixuts i reservem.

A un motlle d’uns 10 x 14 cm, folrat amb paper sulfurat, fem un llit amb la meitat del puré, a sobre posem la botifarra que ja tenim tallada i acabem amb la resta del puré.

Deixem refredar totalment, reservem a la nevera fins l’endemà, per poder tallar-lo per menjar-nos-ho.

Per servir, tallem a talls i acompanyem amb la vinagreta que tenim preparada.


6 comentaris:


  1. Sión i Miquel; La fotografía, sembla un tall de cansalada d'un gruix molt apreciable, però en la realitat és un bon pastís de monguetes, que amb l'agar-agar i la gelatina l'hi donen aquesta consistència de pastís.
    Bona recepta, un altre manera de fer llegums¡¡
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes


    1. Si que es una altre manera molt bona de menjar llegum, així tothom en bol.
      Una abraçada

      Elimina
  2. M' agrada molt aquesta proposta, una presentació molt original i diferent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una tapa diferent i molt resultona!!
      Petons

      Elimina