PASTÍS PER AL 5è ANIVERSARI DE L’AINA





Aquest és el pastís que vaig preparar per al dia de l’aniversari de la nostra neta Aina. Tot i que aquest any per motius familiars s’ha celebrat dues vegades.

INGREDIENTS

3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet                                     
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de la pell d’1 llimona

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 i ½ rajoles de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega

PER LA DECORACIÓ I L’ACABAT

200 g de lacasitos
48 barretes de Kit Kat

A un bol posem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli i la llet, tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la ratlladura de pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastís, aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir. Trossegem la xocolata, i la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.

Deixem temperar uns moments. Anirem posant xocolata de mica en mica i anirem enganxant a poc a poc els Kit Kat, procurant que ens quedin enganxats i no es tombin, per tot el voltant del pastis (necessitàrem una bona dosis de paciència). Quan els tinguem tots enganxats, per assegurar-nos que no cauran, el lliguem amb una cinta que a més queda molt vistos.

Deixem que la xocolata del voltant hagi agafat consistència. Ara ja podem acabar-lo, posem xocolata per la part de sobra, els lacasitos, l’espelma i la resta de coses que vulguem posar-hi.

És molt important fer-lo el dia abans de menjar-lo, perquè no desmunti en bellugar-lo.




Comentaris

Entrades populars