SOPAR DE PETITS MOS lll, ULTIM



PETIT MOS DE SALMÓ  I FORMATGE DE BÚFALA  

INGREDIENTS

Salmó marinat o fumat
Formatge de Búfala
Oli d’oliva
Llesques de pa

Tallem el salmó a daus petits. Reservem

Esmicolem el formatge de Búfala. Reservem

Barregem els daus de salmó amb el formatge, amanim amb unes gotes d’oli d’oliva, posem sobre les llesques de pa.




PETIT MOS DE LLAMINERA DE PORC

Podem servir amb unes llesques de pa torrat, i per sobre una mica de tomàquet amanit.

La recepta la podeu trobar aquí.




PETIT MOS DE VIEIRES AMB BEXAMEL

INGREDIENTS

Vieires (una per persona)
1/2 tall de bacó fumat per vieira
Llet
Farina
Mantega
Formatge ratllat
Oli
Sal
Nou moscada

Si comprem las vieires fresques, les netegem deixant-hi el coral, (també les podem comprar congelades, ja venen netes), els eixuguem l’aigua, salem i reservem.

Tallem el bacó a trossets molts petits, reservem.

A una paella posem unes gotes d’oli i la meitat de la mantega, perquè l’oli no se'ns ennegreixi, saltegem las vieires, quan comencen a deixar l’aigua les traiem, i reservem.

A la mateixa paella aprofitem el que ens hi queda per preparar la beixamel. Enrossirem la farina, quan la tinguem anem-hi tirant la llet poc a poc i remenant, fins que la tinguem una mica lligada, espolsem amb una miqueta de nou moscada, al arrivar a aquest punt, posem-hi  el bacó que tenim talladet, remenem una mica perquè s’incorpori i afegim las vieires, deixem que cogui tot junt uns dos o tres minuts.

Si tenim closques d’elles mateixes, les omplim amb una vieira i unes cullerades de la beixamel, empolsem amb formatge ratllat i gratinem al forn.








ESTRELLES I MAGDALENES DE POMA

INGREDIENTS

200 g. farina
200 g. sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
1 kg pomes Golden

Pelem las pomes, les tallem a quadradets ben petits, reservant-ne una que la tallarem a mitges llunes primetes i també en farem unes boletes per la decoració. Reservem.

A un bol batem els ous, desprès, hi barregem la farina, el sucre i el  llevat.

Mentrestant desfem la mantega al foc, hi l´afegim al preparat anterior, posem la poma que hem tallat petita,  remenem fins que ens quedi tot ben incorporat, omplim els motlles, posem a sobre la poma tallada a mitges llunes, fins que ens quedi ben coberta,  a sobre una boleta, espolsem una mica de sucre per sobre.

Posem a coure al forn, que hem preparat a 200º  C uns 10 minuts o fins que al punxar-les la punta del ganivet ens surti neta.
Recomano fer-les el dia abans de menjar.



Comentaris

  1. Quina meravella, nena!!!
    Felicitats als convidats, de ven segur van marxar ven tipets!!!
    Petonets guapa.

    ResponElimina
  2. ya se ha acabado oh¡¡¡ que pena los pequeños bocados asi son un vicio irresistible

    ResponElimina
  3. M'encanten els sopars a base de pintxos, no me'n cansaria mai. El de la llaminera de porc em té ben captivada, i que bufones les magdalenes en forma d'estrella!
    Quina feinada vas tenir aquella nit eh ;) molt bona feina

    ResponElimina
  4. Realment, aquets sopars son fantástics. Tothom ens diu que donen feina pero com disfrutem fent-los, no es tanta feina,no?
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Nos has dejado una buena seleccion...las estrellitas de manzana quedan chulisimas!
    Besets.

    ResponElimina
  6. Ostres, quin soparàs! Les vieires i el salmó amb formatge han estat els meus preferits :)

    ResponElimina
  7. Però són moltes hores a la cuina !!!

    felicitats pel sopar
    petonets

    ResponElimina
  8. Quina feinada i que bo que ha d'estar tot, els teus amics se'n van anar de acances ben servits!

    ResponElimina
  9. de mos en mos s'omple la pica!! deliciosa proposta!!

    ResponElimina
  10. Estic mirant i remirant i no em decideixo per un, m'agraden tots.
    Petons.

    ResponElimina
  11. ¡Quins mossos! ... per anar provant cada un d'ells i després repetir.

    ResponElimina
  12. Miro todos .....y los quiero todos!....yo viviria de bocadillos y tapitas!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  13. Hola Sion, guapa tu

    Aquest tipus de menjar a casa els torna boixos,...que bons i que ben presentats, ( com sempre)

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  14. Hola Sion.
    Quins entrants, mes divertits.
    Molt bona proposta per un sopar d'amics.
    Petons

    ResponElimina
  15. Sempre s' encerta amb uns entrants tan bons.

    ResponElimina
  16. Cuinant i païnt
    Van marxar contents, doncs ja teníem tots plegats les vacances a sobre
    Petons

    Miquel
    Tens tota la raó
    Una abraçada

    Acabatdefer
    Jo tampoc me’n cansaria mai, tot i la feinada quan ets a taula no hi penses
    Petons

    ResponElimina
  17. GEMMA
    Tens tota la raó, com que ho fas a gust la feina no es feina.
    Petons

    Mesilda
    Una col•lecció per tots els gustos
    Petons

    Gemma
    Celebro que t’hagin agradat.
    Petons

    ResponElimina
  18. Isabel
    Però quan tens els plats a taula, no ten recordes de la feina
    Petons

    Cristina
    Tots plegats varem anar ven servits
    Petons

    Alfons
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. LA COCINERA DE BETULO
    Doncs un de cada, jajajaja
    Petons

    El Oteador de los Mercados
    Es el que varem fer aquell dia
    Petons

    Foodtravelandwine
    Ya somos dos, yo también comería así cada día.
    Besos

    ResponElimina
  20. SUSANNA
    A casa i als nostres amics també
    Petons

    Isabel
    Amb aquesta proposta no falles mai, tothom menja al seu gust
    Petons

    ANNAFS
    Tens raó, sempre encertes els gustos de tothom
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars