dimecres, 7 d’octubre de 2015

ESPÀRRECS AMB XAMPINYONS




INGREDIENTS

1 manat d’espàrrecs verds
100 g de xampinyons
Llimona
100 ml de crema de llet
3 grans d’all
Mantega
Oli d’ oliva
Sal

PER ELS ESPÀRRECS

Trenquen la part tendra, dels espàrrecs (reservem la resta, doncs en farà falta per la crema).

Posem una cassola al foc amb aigua i un polsim de sal, quan comenci a bullir, escaldem els espàrrecs durant 3 minuts i refredem amb aigua i gel.

Un cop el tinguem freds, el tallem per la meitat al llarg. Els amanim amb oli i els posem a una planxa al foc i deixem que coguin molt lentament durant uns 5-6 minuts. Passat el temps els posem a la safata per servir.

PER LA CREMA D’ESPÀRRECS

Mentrestant hem posat un cassó amb aigua i un polsim de sal al foc, quan ha començat a bullir, hem posat les cues dels espàrrecs tallades petites i les hem de deixar bullir durant uns 15 minuts.

Fem un refregit d’all, laminem els alls, els fregim amb la mantega i unes gotes d’oli, afegim la crema de llet, deixem coure uns moments.

Escorrem les cues que ja tindrem cuites, les posem al got de la batedora, afegim el refregit d’all i crema de llet, hi triturem fins que en quedi una crema fina, podem passar-la pel colador xines si no ens agrada trobar-hi res. Rectifiquem de sal i pebre si fes falta.

PER ELS XAMPINYONS

Netegem els xampinyons, els tallem a làmines fines, les posem a un plat, empolsinem amb sal i unes gotes de llimona.

Per servir, sobre els espàrrecs que hem reservat calents, escampem les làmines de xampinyons, escampem la crema d’espàrrecs per sobre i unes gotes d’oli.

Font de la recepta Robin Food, però adaptada al meu gust.


3 comentaris:

  1. Quin plat mes ben presentat, Sión!. Entra per la vista!
    Petons

    ResponElimina
  2. una bona anera de combinar els espàrrecs amb els xampinyons!!! petonets

    ResponElimina