dissabte, 31 d’octubre de 2015

PROVOLONE AMB ROSSINYOLS I SALSA CHIMICHURRI





INGREDIENTS

2 talls de 150 c/u de formatge Provolone
Un grapat de rossinyols
Salsa chimichurri

Netegem i saltem els rossinyols, amb una mica d’oli, empolsinem amb una mica de sal. Reservem

Posem al plat per servir un tall de formatge i el portem al forn que tindrem preescalfat a 180 ºC, quan veiem que el formatge comença a fondre’s, posem els rossinyols a sobre i un parell de cullerades de salsa chimichurri. Tornem al forn fins que tinguem el formatge fos, però no líquid.

Ens farà falta una bona barra de pa.


SALSA CHIMICHURRI

INGREDIENTS

1 cullerada sopera de pebre negre
3 bitxos picants, ben picats
1 cap d’alls, ben picats
1 rama de julivert, ven triturada
1 cullerada de pols d’orenga
3 cullerades rases de sal
1 copa de conyac
¼ de l. d’oli d’oliva
1 copa de vinagre de Xerès
1 copa d’aigua calenta
1 pastilla de caldo de carn triturada

Aquesta salsa va molt bé anar posant tots els ingredients per l’ordre indicat, dins una ampolla de plàstic. Quan tinguem tots els ingredients a dintre es important remoure molt bé, però sobretot sense minipimer.

Aquesta salsa es ideal per acompanyar el “xurrasco”, o qualsevol carn a la brasa o al forn. La guardem a la nevera i en tenim per acompanyar carns durant un parell de mesos.

La recepta de la salsa es de la nostra amiga Maribel.




2 comentaris: