dilluns, 5 d’octubre de 2015

TXANGURRO A LA DONOSTIARRA





INGREDIENTS

1 cranca (centollo)
1 ceba
1 all
½ tomàquet madur
½ copa de conyac
Pa ratllat
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Julivert

Bullirem la cranca en una cassola amb força aigua i un grapat de sal durant 6 minuts (1 minut per cada 100 g). Passat el temps el traiem de l’aigua i el deixem refredar.

Quan ja el puguem manipular, traiem tota la carn. Reservem les potes. Netegem la clova per posar-hi el preparat per gratinar-ho.

Pelem la ceba, la portem a una paella amb oli i la daurem molt suaument.

A un bol posem una cullerada de pa ratllat, el julivert picat i l’all també picat, barregem bé i reservem.

Mentrestant pelem, triturem el tomàquet, l’afegim a la paella amb la ceba, deixem sufragi una mica, incorporem la carn de la cranca, la barreja del pa ratllat i l’all i julivert picats. Rectifiquem de sal si fes falta, reservem calent.

Posem una paella al foc, quan la tinguem ben calenta hi posem el conyac i flamegem. Incorporem el flamejat a la paella que tenim el preparat de la cranca, remenem mol bé.

Omplim la clova amb aquest preparat, posem a sobre una nou de mantega i portem al forn a gratinar uns moments.



2 comentaris:

  1. Aixo és un plat de rics!! M'encanta!! qui pogués ficar-hi forquilla! petons

    ResponElimina
  2. Espectacular! Un plat de festa grossa!
    Sempre he volgut provar de fer-lo a casa, però em fa mandra tanta feina a triar la carn... a veure si m'hi poso!

    ResponElimina