dimarts, 13 d’octubre de 2015

TRONC DE LLUÇ I ESCOPINYES A LA SALSA VERDA





INGREDIENTS

1 tronc de lluç
½ kg d’escopinyes
4 grans d’all
1 cullerada de julivert picat
½ got d’aigua
Oli d’oliva
Sal

Netegem el tronc de lluç, treure-hi l’espina central, separem els dos costats, i els salem.

Obrim les escopinyes com tinguem costum de fer-ho. Un cop obertes els retirem la clova i reservem.

Posem una cassola al foc amb oli, quan comenci a ser calent, posem els alls picats, el julivert també picat i els dos trossos de tronc de lluç amb la pell cap dalt. Afegim l’aigua, deixem coure uns vuit minuts, bellugant la cassola per lligar la salsa. 

Seguidament donem la volta als troncs de lluç, deixem coure uns cinc minuts més. En aquest punt hi posem les escopinyes que tenim reservades i portem al foc uns tres minuts més perquè s’amalgamin els sabors.

Si tenim el lluç al nostre gust, però la salsa no la tenim  ben lligada, traiem el lluç i lliguem la salsa fora del foc bellugant la cassola.

Per servir, al plat posem una cullerada de salsa, a sobre el lluç, al costat les escopinyes i salsem. Ens farà falta una bona barra de pa.


4 comentaris:

  1. que rico!! yo este plato también lo hago con gambitas!! se ve buenisimo!

    ResponElimina
  2. oh, sensacional!!!! de diumenge de festa grossa! A quina hora dius que puc venir a dinar???

    ResponElimina
  3. Un plat super!!! jo també m'apunto... ! a tastar-lo... petons

    ResponElimina