TERRINA I TAPA DE MENUTS DE PORC
INGREDIENTS PER LA TERRINA
4 peus de porc bullits
3 galtes de porc
2 orelles de porc
Sal
Pebre negre
4 fulls de gelatina
Aigua
A una olla amb aigua, posem a bullir les
galtes i les orelles de porc, amb un polsim de sal, passada una hora i mitja ja
les tindrem al punt.
Mentrestant traiem els ossos dels peus
(aquesta vegada els he comprat cuits), és molt fàcil si els posem dos minuts al
microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè
espeteguen molt.
Posem a rehidratar la gelatina. La diluïm amb
mig colleró del suc de bullir les carns.
Tallem les carns a trossos d’uns tres centímetres,
salpebrem, i les posem a una paella amb unes gotes d’oli, afegim el suc amb la
gelatina, remenem i deixem reduir.
Aboquem les carns a un motlle, deixem refredar
i reservem a la nevera, posant-hi un pes a sobre perquè quedi ben compactada.
Dotze hores després la tindrem per poder-la tallar.
Amb aquestes quantitats en surt una bona
terrina. La que ens sobra, la tallem a trossos regulars i la congelem, en
tindrem de preparada per uns altres dies.
INGREDIENTS PER LA TAPA
Bolets de temporada
Fideus de calamar
1 làmina de pasta de full
Per preparar la coca de pasta de full, estenem
la làmina sobre el marbre, l’estirem una mica, la tallem a porcions de la mida
que vulguem i la punxem perquè no ens pugui gens.
Posem les coques sobre paper sulfuritzat a una
safata i la portem al forn, que ja tindrem preescalfat a 200º, quan comença a
enrossir, la tapem amb un altre full de paper sulfuritzat, posem a sobre una
altra safata, doncs així ens quedarà cuita i amb la gruixària original.
Tallarem la terrina a talls d’un centímetre i
mig (si tenim, maquina de tallar molt millor).
Netegem, salpebrem i saltegem els bolets amb
una mica d’oli.
Tallem el calamar a tires fines com si fossin
fideus. A una paella amb una mica d’oli els saltegem uns moments.
Portem una planxa al foc, quan la tinguem ben
roent, posem unes gotes d’oli i els talls de la terrina, deixem enrossir uns moments,
per cada costat.
Per servir posem un tall de la terrina sobre
una coca, a sobre posem els bolets i els fideus de calamar. Acabem amb un fil
d’oli.
Que booo! I més ara a la tardor venen de gust aquest tipus de receptes :)
ResponElimina