dimecres, 24 de febrer de 2016

PASTIS TRES XOCOLATES, PER EL 4t ANIVERSARI DE L’AINA I DE POMA PER EL SEU “IAI” MIQUEL





Des que tenim la nostra neta Aina, el mes de febrer celebrem dos aniversaris, el del seu “iai” com ella diu, que és el dia 5, això si amb moooolts anys de diferència, i el seu aniversari que és el dia 8,
Per tant ho celebrem el diumenge que puguem ser-hi tota la família.

Doncs he de preparar dos pastissos, que els d’aquest any han estat, el pastis tres xocolates i el de poma.

                                   


INGREDIENTS                                                                 
                                                                                           
PER A LA BASE

Un rul-lo de galetes Maries
70 g de mantega

PER LA CAPA DE XOCOLATA NEGRA

150 g de xocolata negra postres
250 ml de crema de llet de 35% MG
250 ml de llet
50 g de sucre
1 sobre de quallada Royal
7/8 g de gelatina neutra en pols

                  
 PER LA CAPA DE XOCOLATA AMB LLET

150 g de xocolata amb llet
250 ml de crema de llet de 35% MG
250 ml de llet
50 g de sucre
1 sobre de quallada Royal
7/8 g de gelatina neutra en pols

PER LA CAPA DE XOCOLATA BLANCA

150 g de xocolata blanca
250 ml de crema de llet de 35% MG
250 ml de llet
1 sobre de quallada Royal
7/8 g de gelatina neutra en pols

Triturem les galetes fins a aconseguir una pols ben fina, hi aboquem la mantega que ja la tindrem desfeta. Barregem molt bé, podem amassar una mica perquè ens quedi una barreja ben homogènia. Si quedes seca, podem posar una mica més de mantega o una mica de llet.

Distribuïm la barreja al fons del motlle desmuntable on volem fer el pastis. Ens podem ajudar, d’una cullera hem de tindre especial cura, en que les vores quedin ben cobertes.

La portem al forn que tindrem escalfar a 200 ºC, deixem coure durant uns 10 minuts. Deixem refredar molt bé abans de posar-hi la xocolata negra.

PER PREPARAR LA CAPA DE XOCOLATA NEGRA

Separem mig got de llet, per desfer-hi la quallada i la gelatina en pols, vigilant no ens quedin grumolls.

A un cassó posem la xocolata trossejada, la crema de llet, el sucre i la resta de llet i el portem al foc, a mitja temperatura.

Un cop tinguem la xocolata gairebé desfeta, afegim la quallada amb la gelatina.

Remenem durant uns minuts a foc molt suau fins que comenci a bullir. Enretirem el cassó del foc, seguim remenant uns 30 segons i tornem al foc fins que torni a bullir.

Aboquem sobre la base de les galetes ajudant-nos d’una cullera posada a l’inrevés, per no trenca la capa de galetes.

Reservem a la nevera, m’entres preparem, la seguen capa.

PER PREPARAR LA CAPA DE XOCOLATA AMB LLET

Seguirem els mateixos passos que amb la negra..

Abans d’abocar la següent capa hem de comprovar que l’anterior esta quallada, i amb una forquilla fem unes ratlles perquè no se’ns a separin els pisos.

Aboquem la xocolata amb llet ajudant-nos d’una cullera posada a l’inrevés, per no trenca la capa anterior.

Reservem a la nevera, m’entres preparem, la seguen capa

PER PREPARAR LA CAPA DE XOCOLATA BLANCA

Seguirem els mateixos passos que amb la de llet.

Abans d’abocar la següent capa hem de comprovar que l’anterior esta quallada, i amb una forquilla fem unes ratlles perquè no se’ns a separin els pisos.

Aboquem la xocolata blanca ajudant-nos d’una cullera
posada a l’inrevés, per no trenca la capa anterior.

Quan la tinguem acabada deixem temperà, desprès la portem a la nevera fins l’endemà.

Si l’hem de fer uns dies abans, un cop ven freda la podem congelar amb el mateix motlle fins al dia que la necessitem.

La traiem del congelador unes 4-5 hores abans de menjar-la i queda molt bé.

PASTIS PEL “IAI” MIQUEL







 Vaig preparar el pastís de poma, que a ell l’hi agrada molt. Aquesta recepta la trobareu aquí.


7 comentaris:

  1. Felicitats a la neta, al Miquel i a la cuinera, per els pastissos!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Felicitats a tots. Ara mateix m'agafaria un bon tall de pastis!!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies. Doncs un tall per tu!!!
      Petons

      Elimina
  3. Per molts anys al iai i aina!!! I a la iaia pel super pastís!petons

    ResponElimina
  4. Per molts i molts anys Família guapa

    mil petonets Susanna

    ResponElimina