CALAMARS AMB VERDURES I FORMATGE





INGREDIENTS

2 calamars
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba
2 tomàquets
Un raig de vi blanc
Un raig d’aigua
150 g de formatge Mas Farro
Fulles de farigola
Oli d’oliva
Sal
1 cullerada de maionesa

Netegem els calamars, tallem el cos a rectangles. Els retalls del cos i les potes les tallem petites i saltegem en una cassola amb un raig d’oli. Afegim una ceba en juliana, la tinta del calamar, un raig de vi blanc i un raig d’aigua. Deixem coure uns minuts i anem remullant amb aigua, per fer una salsa ben concentrada. Colem i reservem

Posem una cassola al foc amb un raig d’oli i sufragui’m la ceba. Quan sigui mig cuita hi posem el tomàquet i deixem concentra bé.

Tallem a daus el pebrot verd i el vermell. A un cassó amb oli d’oliva, fregim molt poc cada verdura per separat, sense que perdi el color.

Quan el sofregit de ceba i tomàquet estigui ben cuit, afegim la resta de verdures, unes fulles de farigola i un polsim de sal. Deixem coure dos minuts més i parem el foc.

Amb molt de compte fem uns talls als rectangles de calamars, sense arribar a tallar totalment el cos. Fem com una reixa.

Posem una paella al foc amb unes gotes d’oli, quan sigui calent, posem els cossos dels calamars, per la part tallada. En donar-li la volta, ens farà la forma de caneló.

Amb la samfaina tèbia, afegim els daus de formatge i emplenem el calamar.

Al plat fem una ratlla amb la salsa concentrada, una altra amb la salsa de tinta i una altra amb maionesa, a sobre posem el calamar emplenat de verdures i formatge. Al costat podem posar-hi un llit de calamar amb verdures i formatge.




Comentaris

  1. Quina recepta més bona!! La veritat és que a casa mengem força calamars, però així combinats amb verduretes i el punt del formatge, han de ser boníssims! I les 2 salses decorant el plat queden super professionals!

    ResponElimina
  2. Quina recepta més bona!! La veritat és que a casa mengem força calamars, però així combinats amb verduretes i el punt del formatge, han de ser boníssims! I les 2 salses decorant el plat queden super professionals!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars