divendres, 19 de febrer de 2016

PETITS MOS DE SALMÓ FARCITS





Aquest va ser un dels entrants de Nadal, que va tenir molt d’èxit.

Aconsello que quan els preparem en fem una bona quantitat i els deixem preparats al congelador. A casa els dies de festa ja els esperen.

INGREDIENTS

4 talls de salmó fumat

PER EL FARCIT

100 g de formatge cremós
40 g de cogombre a daus de 2x2 mm.
½ ceba picada petita
Suc de llimona
Ratlladura de pell de llimona
1 i ½ cullerades d’oli d’oliva
3 gotes de Tabasco
1 culleradeta d’anet picat
Sal
Pebre negre

PER LA SALSA DE CABDELLS

150 g de cabdells (cogollos)
½ cullerada de suc de llimona
25 ml de maionesa
Ous d’arengada

Estenem els talls de salmó, sobre paper film.

Posem a un bol, tots els ingredients del farcit, salpebrem. Reservem una part del farcit per fer la salsa i la resta la posem a una màniga pastissera,

Fem un rul·lo del farcit sobre cada tall de salmó i l’enrotllem fent un cilindre. Enrotllem  molt bé amb el paper film, pressionant una mica per les puntes, com si d’un caramel es tractes. Reservem a la nevera durant una mitja hora abans de servir. (També podem fer-los amb antelació i congelar-los)

Per la salsa de cabdells, tallem els cabdells a trossos i els portem a la liquadora.  Per evitar l’oxidació del liquat hi afegim el suc de llimona. Barregem amb la maionesa, amb l’ajut del minipimer.

Tallar el rul·lo a trossets d’uns 2-3 cm, amb el ganivet prèviament escalfat amb aigua calenta.

Per emplatar, al fons del plat posar una mica de la salsa, a sobre els rotllets de salmó i acabar amb els ous d’arengada.

Aquesta recepta la vaig veure al programa Robinfood de David de Jorge, però és adaptada al meu gust.


2 comentaris:

  1. No m'estranya que tinguessin èxit...han de ser molt bons...jo sóc molt fan del salmó!!! Petonarros!

    ResponElimina