dilluns, 15 de febrer de 2016

FLAMETS AL GRUYÈRE




INGREDIENTS

30 g de bacó fumat
150 g de formatge Gruyère
2 cebes petites
1 cullerada sopera de mantega
3 dl de crema de llet 35º
3 ous
Sal
Pebre negre

Tallem el bacó i les cebes a daus molt petits. Posem-ho una paella amb la mantega i la portem al foc, deixem confitar molt lent.

Mentrestant ratllem el formatge Gruyère. Reservem

Barregem els ous amb la crema de llet. Reservem

Untem amb mantega els motlles per fer els flamets, al fons posem una mica del preparat de bacó i ceba, a sobre formatge Gruyère ratllat i salpebrar. Acabem de reomplir amb la barreja dels ous i la crema de llet.

Portem el motlles al forn, que ja tindrem escalfat a 120 ºC, deixem coure durant uns 50-60 minuts. Podem anar comprovant la cocció amb el sistema del escuradents .

Quan els tinguem cuits, esperem uns moments per desemmotllar.

Els podem servir un punt, tebis o també freds. A casa agraden de les dues maneres, això al gust de cadascú.


3 comentaris: