dilluns, 14 de març de 2016

CALAMARS FARCITS DE PEU DE PORC





INGREDIENTS

2 calamars mitjans
1 peu de porc bullit
1 ou
1 cullerada de farina
Sal
Pebre negre
Oli d’ oliva

PELS ESPINACS

200 g d’espinacs
1 all laminat
20 g de pinyons
½ gotet de vi ranci

Netegem els calamars, separem les potes i les ales, reservem els tubs dels calamars. Piquem les potes i les ales i les salten a una paella amb una mica d’oli i l’all picat, deixem coure un parell de minuts a foc viu.

El peu de porc l’he comprat bullit. Per desossar-lo emboliquem les dues meitats amb paper film i les posem al microones uns dos minuts, llavors ens serà fàcil traure’ls-hi els ossos. (És important embolicar-los amb paper film perquè espeteguen molt).

Quan el tinguem net d’ossos, el tallem molt petit i el posem a la paella amb les potes i les ales dels calamars, saltem-ho tot durant un parell de minuts més.

Aboquem tot el contingut de la paella a un bol ample, perquè es temperi una mica, passats uns moments, barregem amb la farina i l’ou. Un cop ho tinguem ben barrejat, omplim una mànega, amb aquesta barreja, farcim els calamars i els deixem reposar unes dues hores a la nevera perquè gelifiqui.

Passat el temps tallem els calamars en rodanxes d’uns tres centímetres i els enrossim a una paella amb una mica d’oli, per les dues cares.

A un altra paella daurem l’all amb una mica d’oli, afegim els espinacs, els pinyons i el vi ranci, deixem coure uns minuts perquè s’amari tot i s’evapori l’alcohol.

Per emplatar, fem un llit amb els espinars i posem les rodanxes de calamars farcit a sobre.


12 comentaris:

  1. mmmmmmmmm, això cal tastar-ho!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el tastes et sorprendrà de lo bo que esta!!!
      Petons

      Elimina
  2. Una gran imaginación artesanal.....muy rico Sión...

    ResponElimina
    Respostes

    1. Moltes gracies Paco, estava molt bo!!
      Una abraçada

      Elimina
  3. esto tiene que estar muy bueno, Sion.
    Una abraçada

    ResponElimina

  4. Sión i Miquel; El trobo molt i molt original, i també, de ben segur d'una suavitat al paladar molt i molt elevada.
    Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És original, però molt bo i no pararies de menjar-ne!!
      Una abraçada

      Elimina
  5. Un dels farcits més originals que he vist!!! Gran combinació..mar i muntanya total!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es original, però el proves una vegada i es fa adictiu, això em diu la família!!
      Petons

      Elimina
  6. Primer de tot, felicitats atrassades Sión!!!
    Amb receptes com aquesta no es d'extranyar que et facin un llibre cada any...jeje!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies GEMMA.
      Deu de ser la recompensa per tots els plats que te de menjar-se durant l’any...jejeje!!!
      Petons

      Elimina