dimarts, 8 de març de 2016

ESPATLLETES DE CONILL AMB EL LLOM FARCIT D’ORELLA DE PORC I ORELLANES





INGREDIENTS

4 espatlletes de conill
1 ceba petita
1 pastanaga
1 cabeça d’alls
Pebre negre
½ tomàquet madur
1 got de cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell
250 ml de brou de pollastre
Oli d’oliva

PER EL LLOM DE CONILL

4 lloms de conill
Mantellina de porc
300 g d’orella de porc bullida
2 cebes petites
150 g d’orellanes de préssec
½ got de Cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de  Celler Vell

PER LA GUARNICIÓ

2 cebes tendres petites
2 patates
 3 grans d’all

Tallem les orellanes a tires fines i les deixem en remull, cobertes amb el cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de  Celler Vell.

Fem una bresa amb la ceba, la pastanaga, els alls i el mig tomàquet, tot tallat a daus.

Salpebrem les espatlletes i les posem a rostit sobre la bresa, amb un bon raig d’oli. Passats un moments afegim el cava Gran Reserva Extra Brut 2011 de  Celler Vell
i deixem evaporar l’alcohol. Un cop reduït i a mesura que les espatlletes enrosseixin, les retirem i les reservem a part. Quant les hàgim retirat totes, afegim el brou a la bresa per aconseguir una bona salsa. Quan la tinguem al nostre gust la triturem. ( No m’agrada trobar entrebancs a la salsa).

Pel llom de conill: tallem la ceba a tires fines i la fem coure en una cassola amb oli. Afegim-hi l’orella que ja tenim bullida i les orellanes, tot tallat a tires i, el cava amb el que les hem remullat. Salpebrem i deixem coure uns quinze minuts. Deixem refredar i farcim els lloms, els emboliquem amb la mantellina.

Per la guarnició, confitem en una cassola amb oli, les patates pelades i esqueixades .

Passem els lloms a una cassola amb una raig d’oli, una mica d’aigua i els coem al forn a 180 ºC, durant una mitja hora.

Passat el temps, afegim-hi les espatlletes, el seu suc i les patates, deixem coure cinc minuts més i ja podrem emplatar.

La resta del fantàstic cava, Gran Reserva Extra Brut 2011 de Celler Vell, ens a servit per maridar el plat.



7 comentaris:

  1. Caray una delicatesen de receta y desde luego se merece este buen cava.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Miquel, estaba molt bo!!!
      Una abraçada

      Elimina
  2. Això és un plat de festa, i festa grossa! Li encantaria al meu home! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que és de festa. Amb sap greu ja no en queda pel teu home jejeje
      Petons

      Elimina
  3. Ostras Sión...quina passada de recepta! I acompanyat de cava, no pot estar millor!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina