dimarts, 17 de maig de 2016

FAVES AMB PERNIL IBÈRIC I ROVELL D’OU




Un plat molt ràpid i saborós ara que encara tenim faves, ideal per ara que comença a fer caloreta.

INGREDIENTS

½ kg de faves desgranades
150 g d’encenalls de pernil Ibèric
2 rovells d’ou
Oli d’oliva
Pebre blanc molt
Sal

El pes de les faves és un cop desgranades.

Portem una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir posem un polsim de sal i de pebre blanc al nostre gust i les faves, deixem uns cinc minuts des que comencin a bullir un altre cop, m’agrada que quedin un xic crues.

Quan les tinguem cuites al nostre gust, les escorrem i les posem a un bol amb gel, per parar-ne la cocció. Reservem

Passats uns instants, les escorrem i les posem sobre paper absorbent, per retirar tota l’aigua que els pugui quedar.

Les posem als plats per servir, al moment de portar-les a taula, hi posem el rovell d’ou i un polsim de sal a sobre, els encenalls de pernil i ragem amb un bon raig d’oli.


1 comentari: