dilluns, 17 d’octubre de 2016

AMANIDA D’ENDÍVIA, CRÉIXENS, OLIVADA I LLONGANISSA






INGREDIENTS

3 endívies blanques
100 g d’olives negres d’Aragó
100 g de llonganissa, a talls molt fins
Oli d’oliva verge extra (per les olives)

PER A LA VINAGRETA

2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
½ cullerada de vinagre
Sal
Pebre negre
1 xic de mostassa

Barregem els ingredients de la vinagreta, afinem el punt de sal i pebre i reservem-la.

Espinyolem les olives negres, obtindrem 50 g. de polpa neta, triturem-la molt fina juntament amb 20 ml. d’aigua mineral i 20 ml. d’oli d’oliva verge extra. Reservem sense colar.

Tallem les endívies a la juliana llarga i ample i reservem.

Retirem el budell dels talls de llonganissa i tallem-los a tiretes com a bastonets. Reservem

El puré obtingut de les olives negres amb l’ajut d’un pinzell el repartim al fons del plat, queda una puré dens i negre.

En un bol ample barregem la juliana d’endívies i els créixens, amanim-les amb la vinagreta col·loquem-les al centre del plat.

A sobre repartim els bastonets de llonganissa. L’amanida és llesta per porta a taula.

Recepta del llibre 100 PLAERS PER COMPARTIR DE CARME RUSCALLEDA, adaptada al meu gust.


2 comentaris:

  1. que bona!! m'agraden les amanides així de completes. De fet jo cada dilluns dino una amanida i prou. per restar els excessos del cap de setmana jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa les amanides sempre ens van bé i si son així de complertes encara més!
      Petons

      Elimina