AMANIDA D’ENDÍVIA, CRÉIXENS, OLIVADA I LLONGANISSA
INGREDIENTS
3 endívies blanques
100 g d’olives negres d’Aragó
100 g de llonganissa, a talls molt fins
Oli d’oliva verge extra (per les olives)
PER A LA VINAGRETA
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
½ cullerada de vinagre
Sal
Pebre negre
1 xic de mostassa
Barregem els ingredients de la vinagreta,
afinem el punt de sal i pebre i reservem-la.
Espinyolem les olives negres, obtindrem 50 g.
de polpa neta, triturem-la molt fina juntament amb 20 ml. d’aigua mineral i 20
ml. d’oli d’oliva verge extra. Reservem sense colar.
Tallem les endívies a la juliana llarga i
ample i reservem.
Retirem el budell dels talls de llonganissa i
tallem-los a tiretes com a bastonets. Reservem
El puré obtingut de les olives negres amb l’ajut
d’un pinzell el repartim al fons del plat, queda una puré dens i negre.
En un bol ample barregem la juliana d’endívies
i els créixens, amanim-les amb la vinagreta col·loquem-les al centre del plat.
A sobre repartim els bastonets de llonganissa.
L’amanida és llesta per porta a taula.
Recepta del llibre 100 PLAERS PER COMPARTIR DE
CARME RUSCALLEDA, adaptada al meu gust.
que bona!! m'agraden les amanides així de completes. De fet jo cada dilluns dino una amanida i prou. per restar els excessos del cap de setmana jeje petons
ResponEliminaA casa les amanides sempre ens van bé i si son així de complertes encara més!
EliminaPetons